Magento Forum

   
Secure https web site doesn’t work
 
danilodimoia
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2008-04-21
Chieti
 

Hi, I’ve installed Magento without SSL support. Now that I’ve got https on my server (http://mymagentosite and httpS://mymagentosite work both) I don’t know how to use Magento with SSL support. What I have done:
* set “Use Secure URLs in Frontend” to “yes”
* set “Use Secure URLs in Admin” to “yes”
clear the cache from cache management, deleted all files in /var/cache. But it still doesn’t work. Any hint, please?

P.S. [UPDATE] Using absolute url in “secure base url” text field like “https://mymagentosite it works. So, is this correct solution?

Below, post result of select scope , scope_id , path , value from core_config_data where path like ‘web/%’ ;

scope     scope_id     path     value
default     0     web/seo/use_rewrites     0
default     0     web/url/use_store     1
default     0     web/unsecure/base_url     {{base_url}}
default     0     web/unsecure/base_link_url     {{unsecure_base_url}}
default     0     web/unsecure/base_skin_url     {{unsecure_base_url}}skin/
default     
0     web/unsecure/base_media_url     {{unsecure_base_url}}media/
default     
0     web/unsecure/base_js_url     {{unsecure_base_url}}js/
default     
0     web/secure/base_url     {{base_url}}
default     0     web/secure/base_link_url     {{secure_base_url}}
default     0     web/secure/base_skin_url     {{secure_base_url}}skin/
default     
0     web/secure/base_media_url     {{secure_base_url}}media/
default     
0     web/secure/base_js_url     {{secure_base_url}}js/
default     
0     web/secure/use_in_frontend     1
default     0     web/secure/use_in_adminhtml     1
default     0     web/default/front     cms
default     0     web/default/cms_home_page     home2
default     0     web/default/no_route     cms/index/noRoute
default     0     web/default/cms_no_route     no-route
default     0     web/default/show_cms_breadcrumbs     1
default     0     web/cookie/cookie_path      
default     0     web/cookie/cookie_domain      
default     0     web/cookie/cookie_lifetime     3600
stores     1     web
/default/cms_home_page     home

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sherrie
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1655
Joined:  2007-12-14
Waterloo, ON
 

I’m really confused - you said they are both working ... so what exactly is the problem?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
danilodimoia
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2008-04-21
Chieti
 

Yes. Webserver http and https works but Magento didn’t until I changed {{secure_base_url}} in https://mydomain.com

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top