Magento Forum

   
Edit the footer - I want to remove Site Map, Seach Terms and Advanced search
 
Autofittings
Jr. Member
 
Total Posts:  18
Joined:  2008-04-03
 

As afforementioned I would like to remove the Site Map, Seach Terms and Advanced search.
I know they are in here “getChildHtml” but where can I find this file?
Thanks.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pauljosephson
Member
 
Total Posts:  37
Joined:  2007-08-31
 

Just edit two files (for the default theme) define these items for in footer_links.

In catalog.xml remove/comment out the footer_links section in the default

<reference name="footer_links">
            <
action method="addLink" translate="label title" module="catalog" ifconfig="catalog/seo/site_map"><label>Site Map</label><url helper="catalog/map/getCategoryUrl" /><title>Site Map</title></action>
        </
reference>

In catalogsearch.xml once again in the default section remove/comment out the following:

<reference name="footer_links">
            <
action method="addLink" translate="label title" module="catalogsearch" ifconfig="catalog/seo/search_terms"><label>Search Terms</label><url helper="catalogsearch/getSearchTermUrl" /><title>Search Terms</title></action>
            <
action method="addLink" translate="label title" module="catalogsearch"><label>Advanced Search</label><url helper="catalogsearch/getAdvancedSearchUrl" /><title>Advanced Search</title></action>
        </
reference>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Autofittings
Jr. Member
 
Total Posts:  18
Joined:  2008-04-03
 

Thank you PJ, your a star.
By any chance do you know how to add the remaining three (About Us, Customer service and Contact us) into the Quick access or Shop access ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
marcelarr
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2008-10-25
Guatemala
 

thanks so much it worked wonders after a cache

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ronald Rivas
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-10-12
 

You can edit edit the contact us From contacts.xml

Remove this code`s:

<reference name="footer_links">
            <
action method="addLink" translate="label title" module="contacts" ifconfig="contacts/contacts/enabled"><label>Contact Us</label><url>contacts</url><title>Contact Us</title><prepare>true</prepare></action>
        </
reference>
Regard`s

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
larrpan
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2008-07-01
 

hi, can someone tell me why when i edit an xml file in the layout folder and upload that i always get an error.. even when i undo the change and uplaod same.. i get errors.. i have to use the untouched xml files from the magento.zip to redeem the entire website.. the Cache is turned off.. i just don’t understand :(

I also just want to remove the following from the footer.. how can i do it?

# Site Map
# Search Terms
# Advanced Search

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mymyhope
Member
 
Avatar
Total Posts:  37
Joined:  2009-03-22
 

search
magento\app\design\frontend\default\default\layout\catalogsearch.xml
you will find
# Search Terms
# Advanced Search

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Nickyfashion
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  116
Joined:  2009-08-19
Bangkok/Miami
 

Thanks PJ .. that worked well for me smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Sharon Dviri Anaki
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2010-04-26
 

thank you PJ .... three years after your post and helped me...(izigift.com)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
leonilyn
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2012-11-30
 

done the steps and successfully deleted Contact Us on the footer but my contact us page now shows “Unable to submit your request. Please, try again later” error. I tried to put back the Contact Us link on the footer but still the error is showing.

Any thoughts. Please help me..

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top