Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 2 of 2
Dualne ocenovanie
 
zajooo
Member
 
Total Posts:  49
Joined:  2008-04-09
 

Ahojte,

Podarilo sa niekomu dostat ten prepocet do kosika ???

D. Zajo

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
miso
Jr. Member
 
Total Posts:  15
Joined:  2008-04-17
 

mne hej, vid: http://nikita.sk

teda ak myslis zobrazovanie EUR v kosiku

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zajooo
Member
 
Total Posts:  49
Joined:  2008-04-09
 

A neprezdradis ako ???

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
miso
Jr. Member
 
Total Posts:  15
Joined:  2008-04-17
 

rovnako ako inde, upravou sablony. navod je v sablone co som poslal uz skor.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Dest
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-09-06
 

ahoj… experimentujem s Magentom len par dni a snazim sa z neho dostat nieco pouzitelne, takze som sa v nom hned zacal hrabat a hladat nejake tipy, cim som sa dostal az sem…

Vsimol som si, ze na vypis ceny sa pouziva funkcia “getPriceHtml()” ... Miso, ty nahodou nevies, kde je tato funkcia umiestnena ? lebo pravdepodobne by stacilo zmenit/rozsirit tu, a prejavilo by sa to vo vsetkych .phtml

a mozem sa ta este spytat ? vsimol som si, ze na stranke pouzivas Dostupnost: 1-3 dni… tuto moznost si nejako pridal do zoznamu dostupnosti alebo si len prepisal “Nieje na sklade” ... dik

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
miso
Jr. Member
 
Total Posts:  15
Joined:  2008-04-17
 
Dest - 07 September 2008 11:57 PM

ahoj… experimentujem s Magentom len par dni a snazim sa z neho dostat nieco pouzitelne, takze som sa v nom hned zacal hrabat a hladat nejake tipy, cim som sa dostal az sem…

Vsimol som si, ze na vypis ceny sa pouziva funkcia “getPriceHtml()” ... Miso, ty nahodou nevies, kde je tato funkcia umiestnena ? lebo pravdepodobne by stacilo zmenit/rozsirit tu, a prejavilo by sa to vo vsetkych .phtml

a mozem sa ta este spytat ? vsimol som si, ze na stranke pouzivas Dostupnost: 1-3 dni… tuto moznost si nejako pridal do zoznamu dostupnosti alebo si len prepisal “Nieje na sklade” ... dik

ahoj, skopiruj si vsetky subory magento/app k sebe na disk a daj si vyhladat danu funkciu.. v najnovsej verzii som to nehladal, v 1.0 je v subore ‘app/code/core/Mage/Catalog/Helper/Product.php”
No dualne zobrazovat ceny je treba aj v kosiku a sumare objednavky co nebolo mozne takto riesit, takze som to upravl cez sablonu jednotlivo. V 1.1.x verzi je format ceny troska inac rieseny, takze to mozno pojde spravit jednoducho a elegantne.

Dostupnost mam riesenu tak, ze som vytvoril zvlast vlastnost ‘Zobrazovat na sklade’ a nasledne zisim v sablone jej hodnotu a podla toho vypisem dostupnost (skladom / 1-3 dni). nepouzil som vstavanu vlastnost in stock, lebo keby som dal ze nie je skladom, tak sa neda objednat. Ak sa nemylim:)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Dest
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-09-06
 
miso - 08 September 2008 06:23 AM

ahoj, skopiruj si vsetky subory magento/app k sebe na disk a daj si vyhladat danu funkciu.. v najnovsej verzii som to nehladal, v 1.0 je v subore ‘app/code/core/Mage/Catalog/Helper/Product.php”
No dualne zobrazovat ceny je treba aj v kosiku a sumare objednavky co nebolo mozne takto riesit, takze som to upravl cez sablonu jednotlivo. V 1.1.x verzi je format ceny troska inac rieseny, takze to mozno pojde spravit jednoducho a elegantne.

Dostupnost mam riesenu tak, ze som vytvoril zvlast vlastnost ‘Zobrazovat na sklade’ a nasledne zisim v sablone jej hodnotu a podla toho vypisem dostupnost (skladom / 1-3 dni). nepouzil som vstavanu vlastnost in stock, lebo keby som dal ze nie je skladom, tak sa neda objednat. Ak sa nemylim:)

oki.. pozrem sa na to… ja som tu moznost - pridat veci do kosika vyriesil tak, ze som povyhadzoval podmienku if($_product->isSaleable()) pre zobrazenie tlacitka “PridaÃ…Â¥ do košíka” ... snad to nebude mat vplyv na konecnu funkcnost…

tu vlastnost som si spravil aj ja, to bolo ako prve, ale zatial to neviem hentak vypisat… nemam este uplne zmaknuty ten suborovy system, takze este neviem kde presne mam co hladat, ked to chcem zmenit smile
sice uz viem, kde sa si mozem prisposobovat zobrazenie a pod. ale ako najdem ten konkretny atribut aby som ho mohol vypisat na mnou zvolenom mieste, tak to este neviem

inac s tebou, kedze tu mas asi jediny plne funkcny shop na magente, by som sa rad poradil aj o dalsich veciach, lebo v tejto sfere som relativne zaciatocnik.. doteraz som zo ziadnym e-shopom nerobil… teda ak neratam VirtueMart na joomle, ktory som okamzite hodil do kosa… rad by som si totiz spravil taky minishop s uzkym sortimentom a nejakymi vypredajovymi vecami, ktore uz nepotrebujem… nechcem robit nic velke ako mas ty, len neviem ci tato tema je na to vhodna.. nechcem to tu offtopickovat…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
miso
Jr. Member
 
Total Posts:  15
Joined:  2008-04-17
 
Dest - 08 September 2008 06:51 AM

miso - 08 September 2008 06:23 AM

ahoj, skopiruj si vsetky subory magento/app k sebe na disk a daj si vyhladat danu funkciu.. v najnovsej verzii som to nehladal, v 1.0 je v subore ‘app/code/core/Mage/Catalog/Helper/Product.php”
No dualne zobrazovat ceny je treba aj v kosiku a sumare objednavky co nebolo mozne takto riesit, takze som to upravl cez sablonu jednotlivo. V 1.1.x verzi je format ceny troska inac rieseny, takze to mozno pojde spravit jednoducho a elegantne.

Dostupnost mam riesenu tak, ze som vytvoril zvlast vlastnost ‘Zobrazovat na sklade’ a nasledne zisim v sablone jej hodnotu a podla toho vypisem dostupnost (skladom / 1-3 dni). nepouzil som vstavanu vlastnost in stock, lebo keby som dal ze nie je skladom, tak sa neda objednat. Ak sa nemylim:)

oki.. pozrem sa na to… ja som tu moznost - pridat veci do kosika vyriesil tak, ze som povyhadzoval podmienku if($_product->isSaleable()) pre zobrazenie tlacitka “PridaÃ…Â¥ do košíka” ... snad to nebude mat vplyv na konecnu funkcnost…

tu vlastnost som si spravil aj ja, to bolo ako prve, ale zatial to neviem hentak vypisat… nemam este uplne zmaknuty ten suborovy system, takze este neviem kde presne mam co hladat, ked to chcem zmenit smile
sice uz viem, kde sa si mozem prisposobovat zobrazenie a pod. ale ako najdem ten konkretny atribut aby som ho mohol vypisat na mnou zvolenom mieste, tak to este neviem

inac s tebou, kedze tu mas asi jediny plne funkcny shop na magente, by som sa rad poradil aj o dalsich veciach, lebo v tejto sfere som relativne zaciatocnik.. doteraz som zo ziadnym e-shopom nerobil… teda ak neratam VirtueMart na joomle, ktory som okamzite hodil do kosa… rad by som si totiz spravil taky minishop s uzkym sortimentom a nejakymi vypredajovymi vecami, ktore uz nepotrebujem… nechcem robit nic velke ako mas ty, len neviem ci tato tema je na to vhodna.. nechcem to tu offtopickovat...

ved napis PM:)
btw, funguje ti objednavanie ked si to takto (isSaleable...) poriesil? mne to neslo, niekde sa to stoplo a nedalo sa nakupit

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Dest
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-09-06
 
miso - 10 September 2008 02:58 AM

ved napis PM:)
btw, funguje ti objednavanie ked si to takto (isSaleable...) poriesil? mne to neslo, niekde sa to stoplo a nedalo sa nakupit

tazko povedat… co povazujes pod pojmom funguje ? smile) normalne prejde objednavka do systemu, len tam uz potom neviem ako dalej… ja to potrebujem totiz tak, aby mi to vystavilo proforma fakturu, ktora sa odosle na mail s bankovymi uctami a pod.... a az ked je to zaplatene, tak posielam produkt zakaznikovy s prilozenou normalnou fakturou a dodacim ... no a ked si v systeme otvorim tu objednavku, tak tam akosi neviem co s tym mam robit… trosku som s tym teraz experimentoval, ale moc jasny z toho niesom smile) vsetky ostatne platobne metody chcem vyradit… cize teraz to mam nastavene na mod Nakupna objednavka… ale neviem ci to mam dobre… daju sa tam niekde nastavit tie veci, co sa maju zobrazovat na objednavke, fakture a pod ? lebo to ani vobec nieje prelozene

inac trosku som pokrocil s tym EURom… to co si sem dal mi pomohlo… uz mi to zobrazuje v celom katalogu EURo… sice som to spravil nakoniec trosku inac, ale vysledok je uplne rovnaky.. to je len vec zvykov… problem ale nastal, ked som chcel spravit EURo do kosika… tam totiz neni take iste kodovanie… preistotu som do toho nezasahoval zatial, lebo tam nevidim ten Helper currency, ktory bol v katalogu, aby som mohol prekonvertovat tu cenu a len zato pridat slovo EUR…

a btw. mas tam tu PMku

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
neurone
Member
 
Total Posts:  33
Joined:  2007-08-31
Paris - France
 

The code of miso is working well, but i still have a problem in the catalog page.
If I choise an paid option, the price in sk is updating, not the one in EUR.
Any solution ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Dodi
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-10-17
 
neurone - 19 September 2008 04:25 AM

The code of miso is working well, but i still have a problem in the catalog page.
If I choise an paid option, the price in sk is updating, not the one in EUR.
Any solution ?

some hacking needed also in /js/varien/product.js

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
neurone
Member
 
Total Posts:  33
Joined:  2007-08-31
Paris - France
 

Just add lign 577 this :

// PATCH : Made October 12 2008 : Fix to support double currency
$(pair.value).select('.price_euro')[0].innerHTML '(' + (Math.round(price/30.126*100)/100).toString()+ ' EUR)';

Don’t forget on price.html to add this ligne on special price for the reduction to work:

<span class="special-price">
            <
span class="label"><?php echo $this->__('Special Price:'?></span>
            <
span class="price" id="product-price-<?php echo $_id ?>">
                
<?php echo Mage::helper('core')->currency($_finalPrice?>
            
</span>
            <
span class="price_euro">(<?php echo round($_finalPrice/$_kurz2?> EUR)</span>
        </
span>
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
metamorphersvkx
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  4
Joined:  2008-11-04
Bardejov, SLOVAKIA
 

Ahojte,

Ak by mal niekto problem so zobrazovanim dvojitých cien, rád pomôžem. Konečne sa mi to podarilo rozbehať. Email jimmysvk@hotmail.com

Magento v akcii - www.aldisky.sk

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 2 of 2