Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Magyar nyelvű fordítás
 
hsmck
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2009-01-17
 

nekem a ProDigital segített a magento személyre szabásában. design-t is vállal, meg mindent, ami a Magento-val kapcsolatos, ráadásul gyorsan dolgozik.  smile
További infó és elérhetőség: http://www.prodigital.hu/

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Babem
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2009-07-29
 

Bemásoltam a magyar nyelvhez szükséges file-okat és minden rendben működik is. Hol tudom beállítani, hogy a frontend oldalon lehetőség legyen nyelvet váltani?
Mert nekem alapból nem jön be a nyelvválasztó.

Valamint azt sem értem, hogy az admin felületen miért nem veszi észre hogy több nyelv van.
Pl. az attributumoknál ha színt választok a leirás szerint több nyelven kell beírni a neveket, de nálam csak egy “Default store view” van.

Hol tehetem többnyelvűvé?

Image Attachments
nyelv2.pngnyelv1.png
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ploteus
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2009-08-27
 
Pro Digital - 09 July 2008 12:28 AM

Kapcsold ki a cache-t vagy a magento/var/cache mappát töröld
illetve configban állítsd be a local-t
ird oda hogy hu_HU a nyelvhez
ha ezek után is fenn áll a dolog küldj priviben eléréseket és segítek szívesen

Ãœdv,

Pro Digital

ui.: töltöm a javított változatot…
ezer hála és köszönet a fordításért!

szia
Próbálom én is manuálisan telepíteni a magyar nyelvet. Beállítottam a local-t, cache töröltem, de a hu_HU-t hova kell írni?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Babem
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2009-07-29
 
Babem - 09 August 2009 03:03 AM

Bemásoltam a magyar nyelvhez szükséges file-okat és minden rendben működik is. Hol tudom beállítani, hogy a frontend oldalon lehetőség legyen nyelvet váltani?
Mert nekem alapból nem jön be a nyelvválasztó.

Valamint azt sem értem, hogy az admin felületen miért nem veszi észre hogy több nyelv van.
Pl. az attributumoknál ha színt választok a leirás szerint több nyelven kell beírni a neveket, de nálam csak egy “Default store view” van.

Hol tehetem többnyelvűvé?

Sejtettem, hogy kevesen vagyunk de erre nem számítottam, hogy ennyire.
Tényleg senki sem tudja miért csak magyar nyelven tudom megadni az adminban az attributumokat?

Ãœdv

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
andru_san
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  13
Joined:  2009-09-06
Timisoara, Romania
 

Hello,
sorry for writing in English, but my hungarian is terrible.

Babem: The way I implemented multi-language, was having multiple store views. This was when Magento was still beta, so I don’t know if they implemented a better way since then. From what I see, that’s your problem, you only have 1 store view (Default Store View).

My Problem:
When comparing products (in that pop-up), english labels appear, although attributes have hungarian labels and the translation works properly everywhere else. There is only one occurence of “Short Description” in the translation (there is none in en_US), which is properly translated.

Am I missing something? Could anyone please help?!

Image Attachments
Screen shot 2009-09-07 at 11.18.33.png
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
grakmaso
Jr. Member
 
Total Posts:  19
Joined:  2009-02-21
 
Babem - 27 August 2009 01:44 PM

Babem - 09 August 2009 03:03 AM
Bemásoltam a magyar nyelvhez szükséges file-okat és minden rendben működik is. Hol tudom beállítani, hogy a frontend oldalon lehetőség legyen nyelvet váltani?
Mert nekem alapból nem jön be a nyelvválasztó.

Valamint azt sem értem, hogy az admin felületen miért nem veszi észre hogy több nyelv van.
Pl. az attributumoknál ha színt választok a leirás szerint több nyelven kell beírni a neveket, de nálam csak egy “Default store view” van.

Hol tehetem többnyelvűvé?

Sejtettem, hogy kevesen vagyunk de erre nem számítottam, hogy ennyire.
Tényleg senki sem tudja miért csak magyar nyelven tudom megadni az adminban az attributumokat?

Ãœdv

Szia,

Hozz létre új bolt nézetet minden új nyelvhez.
Rendszer -> Boltok kezelése -> Ú bolt nézet létrehozása

Ezután a beállítások/általános-nál ki kell választani az egyes bolt nézetekhez a helyi nyelvet.

Én ezeket elneveztem a nyelveknek. Van egy kiegészítő azzal a zászlókat is ki tudod tenni.
http://www.magentocommerce.com/extension/1481/magento-easyflags

Ãœdv,
grakmaso

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Lespaulka001
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-10-15
 

Hello!
Én azt szeretné mmegkérdezni, hogy a letöltött magyarosítást hogy kell feltelepíteni?
Köszi a segítséget előre is!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
grakmaso
Jr. Member
 
Total Posts:  19
Joined:  2009-02-21
 
Lespaulka001 - 16 October 2009 06:25 AM

Hello!
Én azt szeretné mmegkérdezni, hogy a letöltött magyarosítást hogy kell feltelepíteni?
Köszi a segítséget előre is!

Szia,

az app/locale mappába másold be.

Ãœdv,
grakmaso

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Viktor2010.
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2009-08-21
 

Sziasztok!

A magyarítással kapcsolatban a következő problémám akadt:

1.
A vásárló regisztrációja során, amikor a Magento a informálja a felhasználót, arról, hogy e-mal címet meg kell erősítenie, a magyar fordítás, helyett, az eredeti angolt hozza (Account confirmation is required. Please, check your e-mail for confirmation link. ...).
Elvileg minden ok, a fordítás megvan a szükséges csv file-okban, de a AccountController.php mégsem találja.

2. Ugyan ez a problémám, a visszaigazoló linkre való kattintás utáni rendszer üzenettel, az is angol (, a szituáció ugyan az…

Más is találkozott ezzel a hibával? Van ötletetek? A php-t át lehet írni, változó helyett konstans szövegre, de hát az nem elegáns, meg közép távon kellene angol nyelvű felület is…

Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Viktor

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Lazarevics
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2009-10-28
Debrecen
 
Viktor2010. - 20 October 2009 12:52 PM

Sziasztok!

A magyarítással kapcsolatban a következő problémám akadt:

1.
A vásárló regisztrációja során, amikor a Magento a informálja a felhasználót, arról, hogy e-mal címet meg kell erősítenie, a magyar fordítás, helyett, az eredeti angolt hozza (Account confirmation is required. Please, check your e-mail for confirmation link. ...).
Elvileg minden ok, a fordítás megvan a szükséges csv file-okban, de a AccountController.php mégsem találja.

2. Ugyan ez a problémám, a visszaigazoló linkre való kattintás utáni rendszer üzenettel, az is angol (, a szituáció ugyan az…

Más is találkozott ezzel a hibával? Van ötletetek? A php-t át lehet írni, változó helyett konstans szövegre, de hát az nem elegáns, meg közép távon kellene angol nyelvű felület is…

Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Viktor


1
. Admin felület - Rendszer/ügyleti emailek
- kiválasztod: Új sablon hozzáadása
- megnyitod: sablon- NEW ACCOUNT
- Katt a sablon betöltésére
- Szerkeszted, mented, sablon neve pl. Új felhasználó reg

Ezután Rendszer/beállítás
- VÁSÁRLÓK/VevÅ‘k beállítása/Új fiók opciók létrehozása/Alapértelmezett üdvözlÅ‘ e-mail Itt beállítod amilyen néven elmentetted a fordítást…

2: 10 PRINT “És így tovább tongue wink
20 GOTO 10

És így tovább minden emaillel........

“kissé” késve, de remélem még másnak hasznos lesz. Én egy egész éjjel túrtam hozzá a mocit, tetszik nagyon, de van sok hülyesége. Sajnos a tetű lassúsága nemtom miért van gulp

Ha valakit érdekel, a saját szeromon ingyé adok helyet próbálgatni a cuccot.
L.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Csendes Márta
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-11-10
 

Sziasztok!

Én eddig az oscommerce webáruházat használtam, de már a hócipőm tele vele. Most csinálnom kellene egy új webáruházat, és gondoltam kipróbálom ezt.
Mielőtt azonban bele méllyednék egy számomra új dolog megismerésébe, megkérdezném a tapasztalatokat.
Ami különösebben érdekel:
- Hozzáadható-e a szállítási költség a végösszeghez?
- Beállíthatók-e a szállítási módok?

Valahogy ezekről sehol sem találtam információkat.

Ha mégsem lesz kedvem bajlódni vele, akkor esetleg ártól függően megcsináltatnám, legalábbis egy részét, viszont az ajánlott http://www.prodigital.hu/ oldalon épp adatbázis hiba van, és nem találok elérhetőséget. Esetleg tudtok valakit, akitől árról érdeklődhetnék?

Köszönöm

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
grakmaso
Jr. Member
 
Total Posts:  19
Joined:  2009-02-21
 
Csendes Márta - 11 November 2009 08:04 AM

Sziasztok!

Én eddig az oscommerce webáruházat használtam, de már a hócipőm tele vele. Most csinálnom kellene egy új webáruházat, és gondoltam kipróbálom ezt.
Mielőtt azonban bele méllyednék egy számomra új dolog megismerésébe, megkérdezném a tapasztalatokat.
Ami különösebben érdekel:
- Hozzáadható-e a szállítási költség a végösszeghez?
- Beállíthatók-e a szállítási módok?

Valahogy ezekről sehol sem találtam információkat.




Ha mégsem lesz kedvem bajlódni vele, akkor esetleg ártól függően megcsináltatnám, legalábbis egy részét, viszont az ajánlott http://www.prodigital.hu/ oldalon épp adatbázis hiba van, és nem találok elérhetőséget. Esetleg tudtok valakit, akitől árról érdeklődhetnék?

Köszönöm

Szia,

Mindkét kérdésedre igen a válasz.

Milyen árra lenne szükséged? Teljes fejlesztés?

Ãœdv,
grakmaso

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
viktorlantos
Jr. Member
 
Total Posts:  20
Joined:  2009-02-28
Budapest, Hungary
 

nincs valakinek kész CIB-es integrációja amit egyszerűen be lehetne másolni egy meglévő shop mögé?
Konkrétan ilyen extension jellegű dologra gondolnék fejlesztés nélkül.

Természetesen nem ingyen kívánom, ha tudsz megoldást jelezd kérlek.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gaborabc
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2010-08-28
 

Magento 1.4.1.1 -em van, bemásoltam a magyarítást, de nem akar magyar lenni, sem az admin se a frontend… Ez mitől lehet?

Előre is köszönöm a segítséget.
Gábor

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
HiresAli
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2010-08-23
 

Sziasztok!

Elég kihalt mára a ez a fórum ahogy elnézem.

Túrtam a netet de sehol nem találtam az 1.4-hez fordítást vagy bármilyen leírást.
Az 1.3-as ami a connectben fent van az nem elérhető.

Nincs valakinek használható fordítása?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top