Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Magyar nyelvű fordítás
 
image71
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  9
Joined:  2008-08-01
Sopron, Hungary
 

Szia! A Deafult Category alatt hozz létre egy kategóriát (vagy húzd át oda a meglévőt), és annak meg kell jelennie a frontenden a menüben. A kategória legyen aktív természetesen.

Amíg építgeted az oldalt, illetve kísérletezel, érdemes a teljes Cache-t kikapcsolni (System/Cache Management alatt), mert különben esetleg nem látod azonnal a módosításokat a frontenden, és azt hiszed, nem működik az új beállítás.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
kgbman
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2009-02-05
 

Nincs “default category” nálam.
Létrehoztam egy root category-t, abba pakoltam a “sub category"-kat, cache kikapcsolva, de sehol semmi. rolleyes
Itt az oldal: http://www.rendepo.hu
Mint látszik, nincs semmi menü vagy lista a frontenden.
Hol lehet a baj? rolleyes

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
image71
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  9
Joined:  2008-08-01
Sopron, Hungary
 

Akkor menj be a System / Boltok kezelése (vagy angol esetén Manage Stores) menüpontra, és ott a középső oszlopban lévő linkre kattints (Bolt neve). Itt állíts be, hogy a Gyökér kategória az általad létrehozott root category-ra mutasson. Így mennie kell, feltéve, ha mindenhol aktív a kategóriád.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
kgbman
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2009-02-05
 

Az van beállítva, mindenhol aktív, de mégsem jelenik meg ez a vacak. :(
Nem értem hol lehet a probléma.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
kgbman
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2009-02-05
 

Oké, megvan a hiba. Volt egy vertnav menü telepítve, ami nem működött valamiért. Uninstall és máris jó az egész. Köszi a segítséget.
Biztos lesznek még lama kérdéseim.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
image71
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  9
Joined:  2008-08-01
Sopron, Hungary
 

Az a vertnav alapból fent volt, vagy utólag raktad fel?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
kgbman
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2009-02-05
 

Utólag raktam fel, csak ezek szerint valami nem stimmelt vele.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pfaffer
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-04-30
 

kgbman: Milyen sablont használsz? Kategóriákat engedélyeztél?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pfaffer
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-04-30
 

Feltettem az 1.3.2-es verzióhoz való fordításomat a http://magentoshop.hu oldalra.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pfaffer
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-04-30
 

kgbman: Ezt jó benéztem. Nekem a 7. oldal van elmentve a könyvjelzőim közé, ahol a kérdést feltetted. Azóta meg már a 8. oldalon jár a fórum, nem is vettem észre. Mire feleszméltem megoldódott a problémád. :D

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Lindus
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-05-18
 

Tudna valaki segíteni abban, hogy létezik-e magyar nyelvű útmutató a webshop elkészítéséhez?

Előre is köszönöm a segítséget!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
hsmck
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2009-01-17
 

sziasztok!

a shop by menü alá be szeretnék illeszteni egy képet vagy egy flash animációt.
keresgéltem elég sokat, de semmi.
tudna valaki segíteni?

Köszönöm.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

Beállítások/fejlesztő menüpont.

átváltasz baloldalt a legördülő menüben a bolt nézetre, és utána bekapcsolhatod a sablon útvonalak mutatását.

Ãœdv,
GT

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
hsmck
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2009-01-17
 

köszönöm. így sikerült megoldanom.

a következőt tapasztaltam:
a termék oldalon nem jelenik meg a csúszka - a termék kép alatt - , ha kissebb felbontású (pl.: 300*300) képet töltök fel.
nagy felbontású képnél kirakja a csúszkát.

ez minden magento-nál így van, vagy csak nálam?

(jelenlegi verzióm: 1.3.1)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Babem
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2009-07-29
 

Hello

Most atláltam rá erre az oldalra, úgy látom elég kicsi a forgalma de talán kapok választ a kérdéseimre.
Én eddig Joomla-VirtueMart párost használtam, de nagyon tetszik ez a Magento.
Az első és aránylag egyszerű kérdésem:
Hol tudom megjegyeztetni az oldallal és az admin felülettel hogy magyarul jöjjön be mert minden belépéskor visszavált angolra.

A további kérdéseim:
1. Ismer-e valaki megfizethető sablongyártót
2. Láttam oldalakat ahol lehet nyelvet választani menüből, az benne van alapból vagy az egy bővítmény?
3. Megoldható-e valahogy hogy olyan szerverre telepítsem ahol nincs innDB bekapcsolva a MySQL serveren

Egyelőre ennyi

Ãœdv
Babem

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top