Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 2 of 2
Illegal scheme supplied, only alphanumeric characters are permitted
 
diazwatson
Member
 
Avatar
Total Posts:  35
Joined:  2010-04-23
Spain
 

In my case (Magento CE 1.7.0.2) it was the lack of “http://” in the base_url and secure base_url, (I edited this through the database not through the admin interface).

So I was having http://www.mydomain.com instead of http://www.mydomain.com

After fix this and clear temp, sessions and cache my store worked.

rm -rf var/cache/*
rm -rf var/session/*
rm -rf var/tmp/*

Hope it helps.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
vssr
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2013-07-09
the Netherlands
 

diazwatson \’s suggestion resolved this issue for me. Turned out I had my local installation on a secure and insecure base_url without http://.
Changing localhost/magentoinstall/ to http://localhost/magentoinstall/ in fields web/unsecure/base_url and web/secure/base_url of core_config_data table was the way I fixed it.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 2 of 2