Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Twee shops 1 installatie
 
winta
Member
 
Total Posts:  38
Joined:  2009-09-28
 

Ik ben al een tijd bezig met het installeren van een extra shop met 1 database

De bedoeling is dat ik twee winkels heb
bijvoorbeeld http://www.shoenen.nl en http://www.sokken.nl

Er is een magento database op http://www.schoenen.nl
Ik heb deze tutorial gevolgd http://www.magentocommerce.com/magento-on-the-fly/multiple-sites/

Ik heb alle tutorials al geprobeerd maar kom er niet uit

Als ik invoer
$mageFilename = ‘http://www.myoriginalshop.com/app/Mage.php’;
krijg ik de error can not find http://www.myoriginalshop.com/app/Mage.php

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GeraldS
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  27
Joined:  2008-09-12
Zevenaar
 

In de Magento handleiding staat een en ander inderdaad onduidelijk gedocumenteerd.
Vandaar dat ik maar even de tijd heb genomen om op te schrijven hoe ik het werkend heb gekregen om meerder shops op 1 database te laten draaien. Momenteel heb ik 18 domeinnamen onder 1 van mijn Magento installaties draaien en dat werkt perfect.

Tweede en volgende website met andere domeinnaam maken in Magento.

Stap 1
Parkeer de nieuwe domeinnaam onder je hoofddomeinnaam. (dit kan via bv Cpanel)

Stap 2
Maak via Systeem/BeheerWinkels een nieuwe website aan.
In het voorbeeld is het 2eshop.com met bij code “tweedeshop”

Stap 3
Ga via FTP naar de directory waar je de 1e magento shop hebt geinstalleerd.
Open index.php
Verander het laatste deel in de onderstaande code:
==========================================
umask(0);
switch($_SERVER[’HTTP_HOST’]) {

// 2eshop.com
case ‘2eshop.com’:
case ‘www.2eshop.com’:
Mage::run(’tweedeshop’, ‘website’);
break;

// Hoofddomein.com (default store)
default:
Mage::run();
break;
}
==========================================

Stap 4
Maak een nieuwe CMS startpagina aan met als titel 2eshop

Stap 5
Ga naar Systeem/Configuratie/Web
Kies bij Scope huidige configuratie voor de 2e shop website (dus niet een shopvieuw)
Bij Onveilig en Veilig vul je als Basis-Url in: http://www.2eshop.com
Onder Standaard-paginas kies je bij CMS homepage voor de net aangemaakte pagina met als titel 2eshop
Onder Sessiecookie beheer geeft je bij Cookie Domein aan: “2eshop.com”

Je 2e shop is nu online onder het nieuwe domein met de nieuwe CMS pagina.
De shop bevat nog geen artikelen

Stap 6
Bij elk artikel at ook in de nieuwe shop zichtbaar dient te zijn, dien je aan te geven dat het ook in de nieuwe shop zichtbaar is.
Dit doe je door in de artikelconfiguratie naar Websites te gaan en daar de nieuwe website aan te vinken en het artikel op te slaan.

Om een 3e of volgende shop aan te maken volg je het stappenplan weer vanaf het begin.
Alleen bij stap 3 plak je het volgende tussen de 2eshop en de 1eshop in de index.php file:
=================================
// 3eshop.com
case ‘3eshop.com’:
case ‘www.3eshop.com’:
Mage::run(’derdeshop’, ‘website’);
break;
=================================
(c) 2010 by support4magento.com

Als je dit gebruikt laat me dat dan even weten door een reply op deze post.

Groeten,
Gerald Sweers

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
winta
Member
 
Total Posts:  38
Joined:  2009-09-28
 

Beste Gerald heel erg bedankt voor je hulp
Ik heb de stappen gevolgd maar krijg nu de melding
404 error: Page not found

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GeraldS
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  27
Joined:  2008-09-12
Zevenaar
 

Hallo Winta,

Er is iets niet goed met de aangemaakte nieuwe CMS pagina voor je 2e shop.
Of hij is niet aangemaakt. Of hij staat nog op uitgeschakeld waardoor hij niet kan worden weergegeven.
Ik denk zelf het laatste. Heb ik ook al wel een paar keer gehad.
Oplossing is in dat geval gewoon de nieuw aangemaakte CMS pagina in te schakelen.

Voor de zekerheid een CMS instructie:

Ga naar CMS/Beheer Paginas/2eshop.
In het scherm Algemene informatie doe je het volgende.
Zet de SEF URL identifies van cms naar bv “” cms2eshop/”
Kies bij winkelzicht de 2eshop winkelweergave.
Zet bij Status: ingeschakeld.
Vul de tekst in.

In het scherm Eigen ontwerp doe je het volgende.
Kies bij Layout een van de opties bv 3columns. Deze mag NIET leeg zijn. 

In het scherm metagegevens doe je het volgende.
Bij Keywords geef je de belangrijkste zoekwoorden van de pagina in.
Bij Beschrijving een beschrijving die je in de zoekmachines wilt zien als weergave van je pagina.

Optimalisatie paginaweergave kan je leeg laten. Deze is alleen voor conversiemeting.
Kies Pagina opslaan

Het zou nu moeten werken. Lukt het nog niet laat het me maar weten.
Groet,
Gerald

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
winta
Member
 
Total Posts:  38
Joined:  2009-09-28
 

Gerald
Superrrrr bedankt!!!
het werkt helemaal
Bedankt voor je tijd en heldere uitleg ik ben weken bezig geweest om dit werkend te krijgen en met jou hulp heb ik het voor elkaar
Thanks!!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
intercept
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-12-18
 

Hi,

Deze uitleg vind ik heel goed maar ik snap een paar kleine dingen niet.
Ik moet een rootmap aanmaken in de rootmap van de huidige store?

http://www.website1.com = root database
in de public_html plaats ik dan nog een map die voor website2.com is
met daarin een index.php file en de htaccess file?

Of plaats ik die in de root van het nieuwe 2e domain?

dus website2.com > public_html en dan daarin de index.php?

hier raak ik de weg kwijt ivm het feit dat je de site wilt benaderen via http://www.website2.com dan moet die dus de gehele webwinkel laten zien.

Ook hier raak ik de weg kwijt zeg maar. Dit is de laatste puzzel van het geheel en het zal draaien.
Al het andere snap ik. Het park domain snap ik echter niet.

Kan je me daarbij aub helpen?

thanks.

grt,

Ilja

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GeraldS
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  27
Joined:  2008-09-12
Zevenaar
 
intercept - 26 March 2010 05:54 AM

Hi,

Deze uitleg vind ik heel goed maar ik snap een paar kleine dingen niet.
Ik moet een rootmap aanmaken in de rootmap van de huidige store?
[------]
Al het andere snap ik. Het park domain snap ik echter niet.


Kan je me daarbij aub helpen?

thanks.

grt,

Ilja

Hallo Ilja,

Met mijn oplossing hoef je niet per site een Index.php en htacces file te plaatsen.
Je hoeft dus geen rootmap aan te maken voor een ander domein.

Als je toegang hebt tot een zogenaamd panel van je hostingpartij waar je je e-mail adressen aanmaakt en je stats kunt bekijken dan heb je ook ergens de optie park domain. Als die tenminste beschikbaar is gesteld door je hostingpartij.
Indien je geen (c)Panel toegang hebt, kun je je hostingpartij de opdracht geven om de secundaire domeinen onder je root domein te parkeren. Het is puur een wijziging op de DNS server van je hoster.

Je dient eerst je domeinnaam uit de DNS te verwijderen of te laten verwijderen door/bij het bedrijf waar je domeinnaam geregistreerd staat, vaak is dit ook je hostingpartij.

De aangepaste index.php in je public_html map zorgt daarna ervoor dat je klanten op de juiste shop/het juiste domein uitkomen.

Als je via je hostingpartij geen toegang tot een panel hebt is het zeer aan te bevelen om te switchen naar een partij die echte Magento hoting biedt. bv http://Magicom-Hosting.com Om je site automatisch te laten onderhouden moet je namelijk zelf ook cron jobs kunnen aanmaken, en bij de backuptools kunnen en eventueel bij een Installatron installer om herinstallaties van Magento te kunnen doen na een crash van de Dbase. Ook heb je in je (c)Panel bv de beschikking over gratis statistieken van je hoofdsite.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
intercept
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-12-18
 

HI Ik heb direct admin en het is mijn eigen server dus dat is geen probleem maar tis dus geen cpanel.
als ik via de park domain methode ga werken, wat is daar direct dan de impact van op gebied van SEO.

Tis dan dus wel zo dat ik via het nieuwe domain zeg maar een volledige webwinkel zie die ook nog eens goed wordt geindexeerd?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
GeraldS
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  27
Joined:  2008-09-12
Zevenaar
 
intercept - 26 March 2010 09:12 AM

HI Ik heb direct admin en het is mijn eigen server dus dat is geen probleem maar tis dus geen cpanel.
als ik via de park domain methode ga werken, wat is daar direct dan de impact van op gebied van SEO.

Tis dan dus wel zo dat ik via het nieuwe domain zeg maar een volledige webwinkel zie die ook nog eens goed wordt geindexeerd?

De indexering in google, bing, etc. gaat gewoon goed voor alle sites.
Je maakt alleen per domein een sitemap.xml aan. bijvoorbeeld sitemap.xml en sitemapdomein2.xml
De sitemaps moet je eenmalig instellen in je google webmasters account.

Het is wel belangrijk om op je shopgerelateerde cms startpagina’s ook de meta tags goed in te vullen.

Succes,
Gerald

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
intercept
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-12-18
 

Ok dat is me duidelijk.
Was er even bezorgd over.
Ik ga het uitproberen en testen.

Thanks.

Ilja

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Mocht je hier nog mee bezig zijn, ff als tip, zet je magento installatie op http://www.jebedrijfsnaam.nl en dan de shops apart op sokken.nl en schoenen.nl

Als je nu ooit schoenen.nl sluit of verkoopt, maakt dit niks uit voor het makkelijk doorgaan van de rest van je business.

Dus IPV

schoenen.nl = shop EN admin
sokken.nl = 2e shop

jebedrijfsnaamofietsdergelijks.nl = admin only, geen shop
schoenen.nl = 1e shop
sokken.nl = 2e shop

Maakt het beveiligen ook veel gemakkelijker omdat je nu toegang tot jebedrijfsnaam.nl/magento-admin/ makkelijk kunt blokken voor iedereen behalve jouw office.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
RickKars
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2010-11-25
 

Het is een oud topic maar toch heb ik een vraag over dit onderwerp.

Het is gelukt om twee verschillende shops aan te maken op 1 installatie. De tweede shop is nu breikbaar op een ander domein.

Echter voor elk artikel dat ook in de nieuwe shop zichtbaar dient te zijn, dien je aan te geven dat het ook in de nieuwe shop zichtbaar is.
Dit doe je door in de artikelconfiguratie naar Websites te gaan en daar de nieuwe website aan te vinken en het artikel op te slaan.

Nu is het probleem dat er inmiddels meer dan 5000 producten op de webshop staan.

Is er een mogelijkheid om alle producten in 1 keer zichtbaar te maken op beide shops?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Nee.

Maar je kunt wel een kopie van je MySQL DB maken voordat je er 1 aanvinkt en opslaat. Activeer dan 1 product op de nieuwe shop en sla nog een kopie van je MySQL DB op. Bekijk nu het verschil en hoogswaarschijnlijk zie je dat je met een simpele SQL query nu in 1 klap ze allemaal kunt doen.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top