Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 4
Official Magento Indonesian Translation (id_ID)
 
RoyRubin
Enthusiast
 
Avatar
Total Posts:  968
Joined:  2007-08-07
Los Angeles, CA
 

This is the official Magento Indonesian Translation thread (id_ID). Please post all comments here.

To get started, please visit this blog post for an overview.

UPDATE: Please refer to a blog post with an update on the translation process.

File Attachments
id_ID.zip  (File Size: 33KB - Downloads: 1805)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
magneto
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2007-12-09
 

Hello,
Could you also provide Indonesian translation for the Front end Tour Flash video as well ? it would be great for in-country local presentation .

Thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
den_piero
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2008-09-14
Jakarta, Indonesia
 

Roy, i think there r issues on d translation package, coz magento connect could not get the job done. Anyone have the same issues? Let me know how to translate this, and i think i’ll try, coz i’m in luv with magento, really, no kidding. By the way Roy, approx how long it takes to learn magento ? or at least build one site with? And how we add some java effect into it with the database products? such as we have 10 most popular products and we want to display 5 items first the it slides away to view other rest, of course with left-right button. Your Team answers will be a drop of water in dry seasons for me. Thanx

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
likedonduan
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  12
Joined:  2008-03-04
Jakarta
 

Hi, I manage to translate almost all the csv files into Bahasa Indonesia. I haven’t clean it up, so there are still some spelling errors. But feel free to correct it.

File Attachments
id_ID.zip  (File Size: 145KB - Downloads: 1341)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
likedonduan
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  12
Joined:  2008-03-04
Jakarta
 

Halo semua, saya sudah mencoba mengartikan hampis semua file csv ke dalam bahasa Indonesia. Masih belum benar banget sih, silahkan coba dilihat. Ada beberapa kata yang masih berbahas Inggris, salah tulis huruf, dsb.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
indobloger
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-04-13
 

salam kenal. i’m newbie here. trims utk terjemahan id nya.  grin

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
xpasea
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-05-05
 

Ayo donk di share yang udah 100% translasinya ....

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Korr
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  116
Joined:  2008-05-05
Jakarta - Indonesia
 
xpasea - 05 May 2009 08:39 PM

Ayo donk di share yang udah 100% translasinya ....

Ciri-ciri leecher…
Bantu ogah, minta iyah.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
alfin
Jr. Member
 
Total Posts:  12
Joined:  2008-11-15
 
likedonduan - 06 November 2008 11:21 PM

Hi, I manage to translate almost all the csv files into Bahasa Indonesia. I haven’t clean it up, so there are still some spelling errors. But feel free to correct it.

Apakah masih ada yang bisa dibantu ? atau sudah final ?
Is there need any help ? or all has done ?

-alfin-

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
likedonduan
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  12
Joined:  2008-03-04
Jakarta
 
alfin - 28 June 2009 07:08 AM

likedonduan - 06 November 2008 11:21 PM
Hi, I manage to translate almost all the csv files into Bahasa Indonesia. I haven’t clean it up, so there are still some spelling errors. But feel free to correct it.

Apakah masih ada yang bisa dibantu ? atau sudah final ?
Is there need any help ? or all has done ?

-alfin-

It’s not rally final yet, still work in progress. Please feel free to correct any spelling error(s) - ‘Cause I know there’s some spelling errors there. And I haven’t update the the csv to fully reflect the new 1.3 csv. I hope it doesn’t change very much though.

In Bahasa Indonesia:
Belom, masih banyak yang ngaco. Kalo ada yang mau bantu silahkan di unduh :D filenya. Cuma, gw belom ngecek dengan csv magento terbaru yang versi 1.3, kalo gak salah itu dulu nambilnya dari csv waktu magento masih versi 1.0, moga2 aja belom ada yang berubah.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
arlandi
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-01-27
 

Sedikit tambahan untuk Terjemahan Bahasa Indonesia.
Semoga membantu!!

File Attachments
id_ID.zip  (File Size: 90KB - Downloads: 586)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ceefour
Member
 
Avatar
Total Posts:  52
Joined:  2008-09-16
Bandung, Indonesia
 

Magento translation terbaru sudah dapat diinstall, lihat:

http://www.magentocommerce.com/extension/packages/module/376/magento-community-modules--indonesian-indonesia-language-pack

Translasi ini menggabungkan kerja keras Sdr. likedonduan dan arlandi.

Status saat ini: 45% translated.

Ayo dong bantuin! Caranya, pilih salah satu:

1. Hubungi iritatvarien (http://www.magentocommerce.com/boards/member/1085) untuk apply menjadi moderator. Atau:
2. Download file full package id_ID terbaru, lalu edit CSV-nya menggunakan MS Excel atau OpenOffice.org Spreadsheet.

Untuk mendownload full package id_ID terbaru, bisa melalui attachment terlampir atau langsung di sini:

http://github.com/ceefour/magento-id/
(klik button ‘download’)

Setelah di-edit silakan attach kembali di forum ini, atau bagi yang familiar dengan github silakan kirim pull request kepada saya (user ceefour di github)

File Attachments
magento-id_ID-1.3-1.zip  (File Size: 125KB - Downloads: 874)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ceefour
Member
 
Avatar
Total Posts:  52
Joined:  2008-09-16
Bandung, Indonesia
 

Versi yang barusan saya upload adalah 1.2.0.0.2 (beta)

Template standar yang digunakan adalah versi 1.3, tapi translasinya banyak yang masih bolong

Extension key:
magento-community/Locale_Mage_community_id_ID-1.2.0.0.2

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
alfin
Jr. Member
 
Total Posts:  12
Joined:  2008-11-15
 

Mas Hendy Irawan

Tolong dijelaskan tahapan secara lengkap, cara mengetahui yang terbaru gimana ? cara upload jika sudah selesai gmn ? apakah file yang ada benar masih bagus ?, kuatir sudah diacak2 bahkan ada yang terhapus.
maaf ni kurang paham dibidang team coding. terimakasih

-alfin-

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ceefour
Member
 
Avatar
Total Posts:  52
Joined:  2008-09-16
Bandung, Indonesia
 
alfin - 02 September 2009 10:31 PM

Mas Hendy Irawan

Tolong dijelaskan tahapan secara lengkap, cara mengetahui yang terbaru gimana ? cara upload jika sudah selesai gmn ? apakah file yang ada benar masih bagus ?, kuatir sudah diacak2 bahkan ada yang terhapus.
maaf ni kurang paham dibidang team coding. terimakasih

-alfin-

Dear alfin,

Jika ingin berkontribusi, yang terbaru pasti ada di: http://github.com/ceefour/magento-id/
(klik button ‘download’, save file terkompresi tersebut untuk di-extract trus di-edit)
Saya selalu update translasi work-in-progress di GitHub meski belum direlease sebagai versi baru di Magento Connect

Untuk menguploadnya, silakan compress hasil translasi Anda lalu kirim ke forum ini sebagai attachment, nanti saya yg akan mengupdate github dan magento connect.

Sebenarnya kalo familiar dengan git dan github lebih bagus, bisa otomatis. Tapi untuk sekarang, yang low tech saja dulu. Meski Anda bisa belajar ttg git dan github di internet, Insya Allah akan memperkaya ilmu Anda.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
likedonduan
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  12
Joined:  2008-03-04
Jakarta
 

Wah keren, ada yang nerusin. Saya coba liat2 lagi .csv-nya. Siapa tau bisa ikutan lagi.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 4