Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Magento emails coming in as spam
 
mozilla2004
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2010-02-02
 

How come my magento emails are coming in as spam?  I installed three different installations of magento, each on a different server with a different domain name and a different IP address.  For each installation, I registered three email accounts: a gmail, yahoo, and a hotmail.

In all three installations, gmail received the magento emails fine.  But yahoo and hotmail received magento emails as spam.

Why is this so?  How do I fix this problem?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
NeilA
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1372
Joined:  2007-09-17
Blue Mountains, Oz
 

I find a similar problem. Lots of customers do not receive the emails because of this.
I suspect a big part of the problem is that the standard html transactional email does not have a plain text version included.
I believe that triggers many spam filters.

However, I’m happy to be proven wrong, but would love to see the issue fixed.

regards

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Lyonscg
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  173
Joined:  2009-11-13
Chicago IL
 

In my experience, this is usually due to either an unverified / untrusted host or lack of some form of information when the email is sent out. I haven’t had this issue with my magento installs. I’m currently using crucial for my client’s site.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
NeilA
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1372
Joined:  2007-09-17
Blue Mountains, Oz
 

Agreed. Although I still had the problem when my site was hosted at Crucial.

regards

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top