Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Customer Attributes
 
michaeloei
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-02-13
 

Graag zouden wij met onze Online Store willen overstappen op het Magento platform. Echter lopen we nog tegen enkele complicaties aan en hopen wij dat jullie ons hiermee kunnen helpen.

Via de Online Store bieden wij klanten de mogelijkheid zelf overhemden te ontwerpen en te bestellen, zowel op maat als op confectie. Voor een maathemd dient de klant eerst ingemeten te worden in de Store te Breda of op locatie bij hem thuis of op het werk. In 2010 willen wij deze bottleneck opheffen door klanten ook de mogelijkheid te bieden zichzelf in te meten of een goed zittend overhemd na te meten. Hierdoor krijgt de klant meerdere maat profielen.

Ter referentie twee websites:

SainTens - Bespoke Shirts

Tailor Store
Klik vervolgens op MEASUREMENTS

Vragen

1. In Magento is het mogelijk attributes toe te voegen aan orders. Is het ook mogelijk om attributes toe te voegen aan customers?

2. Is het mogelijk dat de klant bij elke bestelling kan aangeven welk maat profiel hij wenst te gebruiken? Ik vergelijk dit met het het Address Book, waarbij de klant bij elke bestelling kan kiezen op welk adres het moet worden afgeleverd.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Ja en ja. T’is open source, alles is mogelijk. Je creativiteit is de enige limitatie. Maar het kan niet out of the box. Zal dus het een en ander voor gehackt moeten worden.

Het EAV Model waar Magento op gebaseerd is maakt het uiterst flexibel.

Klanten hebben al attributen als klant-groep, password etc. Daar kun je gewoon attributen aan toevoegen (direct in de DB dan wel via een custom GUI).

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top