Magento Forum

Can’t upload product images…. 
 
Stephan Viftrup
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-05-29
 

So, I have run into this problem as well. Have anyone done any progress?
I have already tried with chmod and base url as suggested.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
fatihtolgaata
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2008-05-20
 

Me too.. But I can’t upload images usually. If I select multiple images, one of them uploads successfully. But the others stuck / crash at the “Complete” message. So When I upload an image, I add extra blank images to upload the image what I want to upload. “media” dir is 0777. I tried “http” instead of “https”, but this time, the browse file button doesn’t work.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
bowers2000
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-05-21
 

I’m still having trouble with it as well.  It’s very, very frustrating.

At my house it works without a problem.  I can upload and view the images.  I even tried it at my brothers and it worked fine.  However, at my office it does not work.  I can’t upload images and when viewing the store thumbnail images don’t appear.  Seems like it’s got something to do with configurations or firewalls. 

Can someone please explain how to change the base url properly?  Every time I try it fails and I have to reinstall magento from scratch...it’s really annoying.  The enitre admin section stops working.  What are you supposed to put for the base url.  Should it be in the brackets or not?  I have tried putting…

http://www.myurl.com
http://www.myurl.com/
{{http://www.myurl.com}}
{{http://www.myurl.com/}}
http://www.myurl.com/magento
http://www.myurl.com/magento/
{{http://www.myurl.com/magento}}
{{http://www.myurl.com/magento/}}

Everything seems to crash it.  What should I put exactly and in which fields.  UGH!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
bowers2000
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-05-21
 

Can someone please let me know if they have gotten this to work.  I would really appreciate it.  It’s driving me crazy! 

snake

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
wenbert
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2008-06-01
 

this seems to be a common problem. does the Official Magento staff havea solution to this?
This is so frustrating. i have been trying to figure this out for days.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ptr
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-05-08
Tallinn
 

I don’t know if it hepls but I post here values of my working system so you can check if everything is right…

web/unsecure/base_url http://mysite.net/magento/
web/unsecure/base_link_url http://mysite.net/magento/
web/unsecure/base_skin_url http://mysite.net/magento/skin/
web/unsecure/base_media_url http://mysite.net/magento/media/
web/unsecure/base_js_url http://mysite.net/magento/js/
web/secure/base_url https://mysite.net/magento/
web/secure/base_link_url https://mysite.net/magento/
web/secure/base_skin_url https://mysite.net/magento/skin/
web/secure/base_media_url https://mysite.net/magento/media/
web/secure/base_js_url https://mysite.net/magento/js/

NB! You must replace mysite.net/magento/ with your URL

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
golles
Sr. Member
 
Total Posts:  257
Joined:  2008-01-15
 

has anyone found a solution to this issue as yet?

I had an older test store built on pre v1.0 which was working fine - i uploaded all images to the store all was fine

now I have upgarded that store to the latest release i can no longer add images

i get to browse the product image file, click upload images - it says the upload is complete and if I hit save or save and continue to edit - i am logged out.

I have tried a fresh vanilla install today and same issue - all of the system works great apart from uploading images.

was anything changed in the version releases post v1.0?

i have tried ie, safari and firefox (latest versions) and same issue

given the amount of posts in this thread about the same issue, I get the impression this is quite an issue - has anyone reported a bug for it?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
golles
Sr. Member
 
Total Posts:  257
Joined:  2008-01-15
 
golles - 06 June 2008 02:35 AM


given the amount of posts in this thread about the same issue, I get the impression this is quite an issue - has anyone reported a bug for it?

just found this bug that has been logged

http://www.magentocommerce.com/bug-tracking/issue?issue=2008

I am happy to let one of the magento team have access to my site / server if needed to look into the issue more.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
golles
Sr. Member
 
Total Posts:  257
Joined:  2008-01-15
 

OK - i resolved my issue

it must be specific to the host / php setup

i just changed 2 of my magento sites across to the compiled php cgi version and they are now working fine and uploading images ok.

not sure what it is about that version of php that is different that may affect this problem - but it would be good to know.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mona
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-04-01
 

I am unable to upload product images in mozilla browser in linux platform.I have been trying to get this thing to work from last month but to no avail.I have also installed the latest version of adobe flash player as a plug-in for mozilla but then also when i click on upload files button ,nothing seems to be happening.

It works fine in netscape (linux).I have even got it working on windows mozilla and IE browser.I am using XAMPP on linux and the latest release of magento.

Will be happy if someone please help me out…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mirtillotta
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  5
Joined:  2008-06-03
Italy
 

Hi, everybody, try and read this: http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/9894/#t36207

Bye,
Francesca

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mona
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-04-01
 

Hi Francesca,

I am using Linux but still i tried out your solution i.e. i set php_flag suhosin.session.cryptua to ON in my .htaccess file.My problem is still the same.Guess ur solution is only for Mac users.

I am stuck with this issue.Its working perfectly fine in Windows but not in Mozilla (Linux).Anyone pls do help me out??

Thanks.
Mona.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mona
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-04-01
 

Hi all,

Glad to say that my problem is solved now.

Although i was having the latest adobe flash player as a plugin already installed,I reinstalled my adobe flash player as a plugin to my mozilla browser and lo behold it started uploading the product images.

Hope it helps someone.

Thanks,
Mona.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mirtillotta
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  5
Joined:  2008-06-03
Italy
 
mona - 16 June 2008 03:03 AM

Hi all,

Glad to say that my problem is solved now.

Although i was having the latest adobe flash player as a plugin already installed,I reinstalled my adobe flash player as a plugin to my mozilla browser and lo behold it started uploading the product images.

Hope it helps someone.

Thanks,
Mona.

Seems like we’ll never know if this problem is due to client or server configuration…

Good for you, anyway smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
joee
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-06-08
 

I had this problem aswell.
I couldn’t upload files with Linux, but then I tried it with a windows computer, and that seems to work.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top