Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Problémák
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Na senki nem tudja hogy lehet a felső menübe új linket rakni?vagy legalább a
Bojli Alapanyagok legyen a kezdölap itt http://shop.carpinfo.hu/aruhaz A Qty: nem tudom fordítani mert nem találom a többi megvan.Köszi elöre

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
grakmaso
Jr. Member
 
Total Posts:  19
Joined:  2009-02-21
 
sanya71 - 14 October 2010 06:24 AM

Hello ,most már kezdem kitapasztalni ezt a magentot,minden müködik frankón,egy kis segitség még elkéne,a felsö menübe kellene egy kezdölapra mutató link,mert pl valaki feliratkozik hírlevélre,vagy elkalandozik valamerre az vissza tudjon menni a kezdölapra.A job bal oldali modulok létrehozása és a mostaniak szerkesztését sem találom,aztán ,már mindent átirtam a nyelvi fájlokba a magyarba is meg az angolba is de a hirlevélre feliratkozás az teljesen angol pl Thank you for your subscription.,aztán Availability: Készleten ezt az Availability: és Qty hol lehet honosítani,egyáltalán hol változtathatok a nyelv magyarosításban?nem kell szájbarágósan elmagyarázni ezeket csak rávilágítani hogy merre induljak.Nincs ehez az egész magentohoz valami használati utasítás köszi

Szia,

A felső menübe a kezdőlapot így tudod kirakni:

A template/catalog/navigation/top.phtml-ben cseréld ki ezt:

<div class="nav-container">
    <
ul id="nav">
        
<?php echo $_menu ?>
    
</ul>
</
div>

erre:

<div class="nav-container">
    <
ul id="nav">


        
<?php $_anyActive false; foreach ($this->getStoreCategories() as $_category{ $_anyActive $_anyActive || $this->isCategoryActive($_category); } ?>
         
<li class="home <?php echo !$_anyActive ? 'active' : '' ?>"><a href="<?php echo $this->getUrl('')?>"><span><?php echo $this->__('Home'?></span></a></li
    
        
<?php echo $_menu?>
    
</ul>
</
div>

Ezzel lesz kezdőlap link is a menüben.

A fordításokat a Mage_Catalog és a Mage_newsletter tartalmazza. Amiket írsz azokat tartalmazza. Van amit nem tartalmaz, azt fel kell venni és lefordítani. De 2x ne legyen meg egy szöveg azt nem szereti.

Miután frissítetted a cacheben a fordításokat frissítsd.

Ãœdv,
grakmaso

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

köszönöm a segitséget sikerült amiket irtál, de a Qty és Sort By és Product’s Review szavakat nem találom sehol,total commanderrel keresek a szavakra eddig megtaláltam a többit de ezeknek amit elöb irtam se híre se hamva,és még a jobb és bal oldali modulokat hol lehet szerkeszteni illetve újjat létrehozni köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

vagyishogy sikerült ezzel a modszerrel kezdölap menüt beraknom,de ez a fájl amit irsz hogy modosítsak ez csak az iphone sablonban van a defaultba nincs ,igy hát átmásoltam könyvtárhelyesen a defeultba és lett kezdölap menü,csak egy sorral lejjebb vagy feljebb attol függ hova másolom a kodot,és más szinü is lesz a régi menüsor és csak a kezdölap link marad eredeti szinü nézz rá http://shop.carpinfo.hu/aruhaz

én egy ilyen kinézetet szeretnék http://konyvkapu.hu/ nem a szinekre gondolak hanem az elrendezésre pl kezdölapra kategóriákat,oldalra(bal jobb)modulokat amiben gyártók ,ujdonságok hírek akciók stb,van

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
dmcdmc
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2010-10-13
 

Sziasztok!

Felszenvedtem nagynehezen a dolgot csak most meg nem tudok belépni az admin oldalra.Beirom a jelszót meg mindent és nem enged be
ez miért van?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

na itt a következö problémám telepitek k különbözö dolgokat innen http://www.magentocommerce.com/magento-connect/filter/free/p/11/
a telepités sikeres aztán megyek íadminba hogy ezeket beáligassam pl ezt Social Bookmarking és ez van Access denied

Access denied. de miért nem szerkeszthetem ?hát ki szerkesztheti?ki ha énse léphetek be
job bal oldali modulok szerkesztése újak létrehozása még mindíg nem sikerült valaki segítsen már köszi ja meg ezeket hol fordíthatom le
Qty:  sort by ,a legördülöben name price,egyedül a livechat-et tudtam bekonfigurálni

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Sziasztok

Belefutottam egy error 404-be, az index oldalamat látja, de egyik aloldalam sem működik xxx.html not found. Ha valaki segítene, akkor nem kéne újraraknom.
Köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

én is szoktam ilyet csinálni ,amikor kipróbálok új dolgokat,ha az admin müködik csináld vissza a legutóbbi müveleteket,én mindig csinálok az adatbázisról mentést,még akkor amikor még müködik az oldal rendesen,és ha valamit elcseszek akkor törlöm a régi táblákat az adatbázisbol és felküldöm a lementettet,amúgy nem nagyon fognak itt válaszolni ,úgy vettem észre

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

szia

köszi, próbálkozom, én is inkább a külföldi fórumokon szoktam szétnézni, ha valami nem megy, mert a magyar fórum nem igazán pörög, általában ott megtalálom a választ, csak angolul azért nehezebben megy a dolog
G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Sziasztok!

Ha másnak is error 404 problémája van, akkor az alábbi link segít:
http://www.magentocommerce.com/wiki/groups/227/resetting_file_permissions
Nekem teljesen helyreállt az oldalam.
Jó munkát!
G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Köszi,, én még mindig arra keresem a választ hogy lehet a kezdölapra kitenni az összes kategöriát,mert azt tudom hogy a termékeket hogy kell de én kategóriákat akarok a kezdölapra,a másik hogy lehet a bal és jobb oldali modulokat szerkeszteni illetve ujjat odarekni

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Szia

Szerintem ezt keresed (ingyenes):
http://www.magentocommerce.com/magento-connect/TemplatesMaster/extension/1562/magento-easy-catalog-images
vagy ezt (fizetős):
http://www.magentocommerce.com/magento-connect/aheadWorks/extension/2383/easy-categories
a modulokkal kapcsolatban is itt nézz szét
G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

LKöszi, de ezt nem tudom telepiteni hiba ez Please check the output frame for errors and refresh the page to retry changes.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tmano
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2010-10-17
 

Sziasztok!

Pár napja ismerkedem a magentoval, installálgatok modulokat le fel, nézegetem melyikre van/lesz szükségem. Történt az, hogy ma felraktam egy modult, és utána megnyomtam a log into admin gombot, hogy visszamenjek az adminra, és azt a hibaüzenetet kaptam egy tök üres fehér oldalon, hogy “forbidden, you dont have the access...stb.stb...” Teljesen meglepÅ‘dtem nem is tudtam mit csináljak, megpróbáltam belépni a hagyományos módon az adminba, a www.sajatoldal.hu/magento/index.php/admin, és a www.sajatoldal.hu/magento/admin címeken keresztül de mindkettÅ‘ esetében egy kb olyan oldalt kaptam vissza mintha nem is letezne ilyen url, 404es oldal töltÅ‘dött be.

Szeretném megkérdezni hogy most ilyenkor mi van? kuka? Van valami lehetőség még visszajutnom az adminba és kitörölni a rossz modult? Hál istennek ez még csak egy tesztoldal csak az ismerkedes vegett hoztam létre de attól tartok ez előfordulhat real siteval is...akkor mi van?

(erről jut is eszembe van valami jó backup modul amivel ilyenkor vissza lehet állítani a dolgokat?)

nagyon köszi,
sziasztok
T

ui: rájöttem hátha a cahceval van valami, nyomtam egy cache cookie ürítést és láss csodát megjelent az admin login felület persze számomra érthetetlen módon css nélkül, mintha az nem töltődött le hozzá. Begépeltem a login/passt, és mi történt? semmi...vissza a 404es oldalra...szóval még mindig áll a kérdés.. :S

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

hello Van backup modul ami elméletileg az adatbázisról csinál mentést de még nem jöttem rá hogy müködik,úgyhogy én mielőtt elkezdek ténykedni az adminba ,elötte csinálok egy mentést az adatbáziról kézzel(phpmyadminban export)ha valamit elcseszek akkor ezzel a mentéssel visszaállítom,
én is segítségre várok még mindíg de itt ne nagyon várj segítségre,én is az angol forumot olvasgatom de ha tudok segítek

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top