Magento Forum

   
Problémák
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Üdv na elég jól haladok csak egyy olyan kérdéseim lennének ,a kategóriák linkjei mellé hogy lehet egy kezdölap linket is rakni mert ha elmegyek egy kategóriába nem lehet a kezdölapra vissza jutni,a következö a kezdölapon hogy lehet kategóriákat megjeleniteni középen kis képekkel (pl mint itt van egy webáruház nem magento http://carpinfo.hu/horgasz-webaruhaz.html)és hogyan lehet jobb és bal oldalra új modulokat rakni,pl kategóriák,gyártók,akciós termékek stb,és mégegy az oldal aljáról hogy tüntessem el ezt “Segíts a Megento fejlesztésében “ köszi elöre ja még valami a magento ismeri a csv export /inportot pl egy másik webáruházból kiexportálom a csv-t és itt beimportálom mert azért van ezernél több termék azt most ujra egyesével felvinni elég sok meló lenne ,

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Nagyon bonyolult ,az elözöekre keresem még mindig a megoldásokat,és egy újabb probléma adódott ,rámentem a rendszer>>eszközök>>Compilation-ra ott engedélyeztem valamit ,mert hát probálgatom a dolgokat,és elszált az egész oldal,hogy tudnám ujratelepiteni az egészet?mit töröljek vagy mit irjak felül?mert az adatbázis törlés nem segít,van még valahol valami config fájl?Köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Na ujraraktam az egészet ,de most bejön az oldal de adminba már nem tudok belépni,megadom a belépési adatokat mennék adminba de egy fehér lap jön csak be,töbször is felmásoltam a tárhelyre de semmi változás,bár ide hiába irogatok ugylátom csak én járok ide,lehet hogy mások már régebben rájöttek mijen ganéj ez a magento és váltotak

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Szia!

A Magentot úgy tudod teljesen újra telepíteni, hogy letörlöd az összes könyvtárat, törlöd az adatbázist is, és előlről kezded az egészet. Az adatbázist ha lemented, akkor újra tudja használni, ha importálod a szerverre. Nekem is újra kellett raknom, már kétszer elszúrtam valamit, először így csináltam, másodjára spórolni akartam az idővel, és úgy reinstalláltam, hogy az adatbázist nem töröltem, csak a fileokat, majd azokat újra felmásoltam, egyből bemásoltam a magyar nyelvet és a módosított templatemet, és ekkor újra megjelent az install wizard, újra megadtam minden infót, aztán a régi adatbázissal az eredeti áruházam jött be.

Üdv
G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Szia !

A lényeg, hogy ne csak felülírd a könyvtáradat, hanem töröld és újra másold fel!

G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Köszönöm a gyors válaszodat,ezt csináltam én is csak az adatbázist nem mentettem mivel nem volt még semmi fontos adat felvéve,zsír új telepités adatbázissal együtt,ha sikerülne ujraraknom akkor szeretnék segítséget kapni az elözöekben feltett kérdésemre miszerint,kezdölapra kategóriákat tenni,,oldalra modulokat (termékek gyártók stb)tenni,joomla virtuemartból kiexportált csv- több mint ezer termékét beimportálni lehet -e és egy kezdölap linket a felsőmenübe tenni hogy lehet,vagy több linket a felsömenübe tenni hogy lehet egyenlöre ennyi ,köszi elöre is

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Szia Sanya71!

Termék export:
http://www.siteground.com/tutorials/magento/import-products.htm
Kategóriák:
http://www.siteground.com/tutorials/magento/magento_category.htm - a lényeg, hogy a jelenlegi default category alá helyezd el a kategóriáidat alkönyvtárként, include in navigation menu:yes, is active:yes, anchor:yes, ekkor látszódnia kell, és lesz egy kezdőlap menü is.
Modulok: még nem foglalkoztam vele, de nézz itt szét, sok ingyenes extension van, lehet megtalálod épp azt amire szükséged van:
http://www.magentocommerce.com/magento-connect/filter/free/ - ezek az ingyenesek

Jó munkát!
G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Kösz ,sikerült telepiteni, a kezdölapot is sikerült bekonfigurálni,Most létrehoznék kategóriákat és azt irja elfogyott a memória
,Tehát akkor ez a tárhely nem jó a magentónak.
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 1966080 bytes) in
hát sz sz....vás,

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Szia!

Ha ingyenes kell, ajánlom a newhosting-ot.
G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

A newhostingtól mentsen meg az ég,még egy weboldalam van ott de hamarosan azt is elköltöztetem,kegyetlen lassu az oldalbetöltés náluk,ha írok nekik egy jó hét mire válaszolnak ,tehát akkor ez a memória dolog nem orvosolható?ezt csak a tárhely tulak tudja javítani?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabiszil
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-08-29
 

Szia!

Szerintem érdeklődj a szolgáltatódnál, hogy plusz tárhelyet tud-e biztosítani. Én a newhostingnál vagyok, mindig segítenek, egy nap alatt válaszolnak. A Magento meg mindenhol lassan töltődik. Én jelenleg itt maradok, aztán, ha megéri, akkor átmegyek valami Magentos fizetős tárhelyre. Az ingyenesek közül szinte csak erre mondták, hogy gond nélkül fut a Magento, mindehol volt valakinek valami baja. Én először is levelet írtam nekik, hogy mire használnám a tárhelyet és hogy megfelelnek -e a Magento rendszerigényeinek. Szerintem Te is így keress tárhelyet, először kérdezd meg őket, hogy fut-e náluk a Magento és akkor sok plusz munkától megkíméled magad.
G

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Na siker ,csak még azt nem tudom hogyan lehetne a kezdölapon a kategóriákat megjeleniteni,mondjuk ez nem olyan fontos mert akkor oda irok cikket,ami fontos lenne az a felsö menübe ujabb menüpontok létrehozása pl kezdölap és cikkre mutató link,másik fontos hogy modulokat tudjak rakni jobb és bal oldalra pl gyártók,termékek ,legujabb termékek stb,és ami most van oldalt modulok azokat hol lehet szerkeszteni,és a hírlevél feliratkozást honosítani hol tudnám mert már a nyelvi fájlokba már minden hol átirtam itt megnézheted http://shop.carpinfo.hu/aruhaz

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Elegem van már ebböl ,ez tényleg ilyen ganéj program?Hogy merjen az ember egy ilyennel belefogni egy normális webáruházba,tegnap este még simán szerkesztettem az oldalt ,müködött minden,most bejelentkeznék adminba de csak egy fehér lap jön be.A címsorba meg hozzáteszi ezt az url-hez /dashboard/index/key/e8e3b4e5dbd49b625e7318e7ea9f42f8/
van valaki akinek ez az egész müködik normálisan?nem hiszem,most mit csináljak,Mindennap ujrakell telepiteni?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Hello ,most már kezdem kitapasztalni ezt a magentot,minden müködik frankón,egy kis segitség még elkéne,a felsö menübe kellene egy kezdölapra mutató link,mert pl valaki feliratkozik hírlevélre,vagy elkalandozik valamerre az vissza tudjon menni a kezdölapra.A job bal oldali modulok létrehozása és a mostaniak szerkesztését sem találom,aztán ,már mindent átirtam a nyelvi fájlokba a magyarba is meg az angolba is de a hirlevélre feliratkozás az teljesen angol pl Thank you for your subscription.,aztán Availability: Készleten ezt az Availability: és Qty hol lehet honosítani,egyáltalán hol változtathatok a nyelv magyarosításban?nem kell szájbarágósan elmagyarázni ezeket csak rávilágítani hogy merre induljak.Nincs ehez az egész magentohoz valami használati utasítás köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
dmcdmc
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2010-10-13
 

Sziasztok!

Én fizetős tárhelyen vagyok fel is ment a webáruház mikor telepíteném akkor egyszer csak előjön ez az üzenet:
Az oldal nem megfelelően van átirányítva

A Firefox azt észlelte, hogy a kiszolgáló olyan módon irányítja át a kérést, hogy az soha nem fog teljesül

* Ez a probléma sokszor a letiltott vagy visszautasított sütik miatt jelentkezik.

Töröltem a sütiket meg mindent de nem tudok tovább lépni sehogy se.
Mi lehet a gond vagy mit csináltam rosszul?

Választ előre is köszönöm

dmc

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top