Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 2 of 11
Problémák
 
Kimura
Member
 
Avatar
Total Posts:  48
Joined:  2008-04-21
Hungary
 

http://www.scribd.com/doc/7804991/Magento-kerdesekre-valaszok?secret_password=15yui1zm0cd95keo8vrd

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Kimura
Member
 
Avatar
Total Posts:  48
Joined:  2008-04-21
Hungary
 

valakinek problémája lenne azzal, hogy a hírlevélnél nem működnek a mentés stb gobjai akkor itt a hiba:

Mage_Newsletter.csv

“Are you sure that you want to delete this template?","Biztos vagy benne, hogy törlöd ezt a sablont??"""

a végéről törölni kell a két felesleges macskakörmöt, nekem emiatt fagyott

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
szabi76
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2008-11-06
 

Kimura,

köszi szépen a megoldást!

Sz.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Marillion
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2008-11-01
 

Sziasztok!

Csináltam egy Magento-s webshopot, kb. egy hónapig tartott és már épp elkészült, amikor beállítottam az éles url-t, be is került a core_config_data táblába, de az oldal behalt, adminnal együtt. A táblában aztán kézzel visszaállítottam az eredeti adatokat (web/unsecure/base_url és web/secure/base_url mezők), de mégis elugrik az új címre, ahol nem történik semmi. A var/cache-t töröltem, mit ronthattam el?
Végleg csak nem tettem tönkre ezzel, akkor fel is kötöm magam. grin
A teljes adatbázist végignézve látszik, hogy máshol nem tárolja ezeket, a fájlokban sem (rákerestem bennük az új címre), talán valami Apache dolog lesz?
Előre is köszönöm a segítséget!

M

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Marillion
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2008-11-01
 

Sziasztok!

Valóban kellett reszelni az Apache-on, és így megy az oldal, de a Pénztárra kattintva kiakad, és hiába kapcsoltam be a https-t, néhol az sincs. Az admin nagyjából megy, ott “csak” a cache-ürítés nem működik.
Van ötlete valakinek?
Köszönöm,
M

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
gabka
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-10-29
 

Sziasztok,

1.1.8as install után megpróbáltam egy terméket felvinni de sokadik próbálkozás után is hibaüzenetet kapok:
Notice: Undefined index: cust_group in E:\!Work\www\magento\app\code\core\Mage\Catalog\Model\Product\Attribute\Backend\Tierprice.php on line 125, és a termék nem jön létre. Próbáltam többszöri install után is, így sem.
Sehol máshol nem láttam ilyen problémát, úgyhogy valószínüleg én bénázok el valamit.

Tudna valaki segíteni?

Köszi

update: firefox 3 miatt volt, számomra teljesen érthetetlen módon. js hiba nincs.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
caterox
Jr. Member
 
Total Posts:  11
Joined:  2009-01-08
 
Kimura - 23 April 2008 11:50 PM

Elsőnek, amikor eljut a vásárlási folyamat a shipping methodig, akkor hiába nyom rá az ember a továb gombra, megakad, és ugyanott megáll. Nem lehet tovább lépni. Ötlet miért lehet?

ugyanez a problémám, továbbá, hogy a regisztrációkor ha rányomok a gombra, kidob egy értelmezhetetlen stringet, ha meg a forrást nézem semmit nem találok…

mi lehet?

találkozott valaki ilyennel?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

admin
beállítások/fejlesztő :
Prototype Deprecation Log
legyen kikapcsolva

nem emlékszem pontosan de nekünk is volt ilyen jellegű hiba és talán ... ez oldotta meg. De ez csak tipp.

egyébként az 1.2 előtti verziók elég bugosak ott volt sok rejtett hiba.

Illetve lehet memoria is, amit tudtok adjátok meg neki smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
TheRebel
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2009-03-04
 

Sziasztok,

Friss magento installnál a sample media könyvtárhoz tartozó képek nem jelennek meg.
A kezdőoldalon látszanak a képek, de ha az egyes termékoldalakra kattintok, akkor már csak a magento logós placeholder látszik. Viszont ha a további képek alatti Magento logós thumbnail-re kattintok, akkor rendesen megnyitja a teljes képet egy pop-upban.

További érdekesség, hogy Admin felületről rendesen betölti a képeket.

Mi lehet az oka?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Warrior227
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-02-21
 

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogyha több száz termék árát szeretném mondjuk 10 százalékkal módosítani, azt kizárólag akció keretében tudom.
Nekem arra lenne szükségem, hogy az alapár változzon és ne kelljen újra beimportálni a termékeket az új árakkal.

(gondoltam arra, hogy az adót változtatom de akárhogy csinálom nem változtat az áron)
segítségeteket előre is köszönöm!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Barak
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2009-04-21
 

Sziasztok!

Valahogy felküzdöttem a hostgatoros szerveremre a magento scriptet, nem kevés szenvedés árán, viszont nem tudok az adminba már belépni, mert a következő hibaüzenet jön:

Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 14: parser error : Comment not terminated in /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout/Update.php on line 293
Trace:
#0 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout/Update.php(293): mageCoreErrorHandler(2, ‘simplexml_load_...’, ‘/home/shariou/p...’, 293, Array)
#1 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout/Update.php(319): Mage_Core_Model_Layout_Update->fetchFileLayoutUpdates(’fetchPackageLayoutUpdates()
#3 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout/Update.php(224): Mage_Core_Model_Layout_Update->merge(’default’)
#4 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(257): Mage_Core_Model_Layout_Update->load(’default’)
#5 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(213): Mage_Core_Controller_Varien_Action->loadLayoutUpdates()
#6 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Adminhtml/Controller/Action.php(238): Mage_Core_Controller_Varien_Action->loadLayout()
#7 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Adminhtml/controllers/DashboardController.php(38): Mage_Adminhtml_Controller_Action->loadLayout(NULL, true, true)
#8 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(367): Mage_Adminhtml_DashboardController->indexAction()
#9 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php(247): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch()
#10 /home/shariou/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(158): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(’index’)
#11 /home/shariou/public_html/app/Mage.php(457): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#12 /home/shariou/public_html/index.php(52): Mage::run()
#13 {main}

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Barak
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2009-04-21
 

Kérlek szépen vki írjon vmi javaslatot legalább
köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

Warrior:
ennek két módja van:
1. valóban az áfával, az hogy nem megy az már egy újabb kérdés
2. árfolyammal pl alap admin árfolyam / ft árfolyam átállításával

Barak:
olyan szerveren ahol problémás a telepítés és “fel kell küzdeni” érdemes inkább az elÅ‘telepített magento demo verziót feltenni a kész
sql fájllal ha az felmegy azzal talán nem lesz gondod és megúszod a telepítést is.

Ãœdv,
Tibi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sanya71
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2009-05-18
 

Ãœdv nekem firefoxxal nem lehet belépni adminba megadom a nevet jelszót és nem csinál semmit ,ugyan ott marad a bejelentkezö oldalon,továbbá opera böngészövel nyuzom már jó 3 napja átolvastam az összes hozzászólást de egyszerüen nem jelennek meg se kategóriák se semmi csak az az idegesítÅ‘ ‘Home Page’felirat meg szavazás meg termékösszhasonlitás és kosár,mit rontok el vagy mit álltsak be még

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

Ha a friss install nem működik akkor az szerverbeállítás lesz.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 2 of 11