Már feltúrtam miatta az angol nyelvű fórumokat és láttam, hogy elég sokan küzdenek hasonló problémával. Sajnos úgy tűnik, hogy szerveroldali lesz a hiba, ezt pedig nem nagyon tudom kiküszöbölni. Ha valami megoldás lenne, azt szívesen fogadnám.
Pontosan milyen attributumokat kell a Media mappánál beállítani?
775 van beállítva mappára és fájlokra, ennek ellenére nem működik.
Milyen ingyenes tárhelyre lehetne a magentot telepíteni? Kinek milyen tapasztalata van ezzel? Most én a newhostingnál bérlem magyar királyi pénzért a doménemet (mittu-domén...) amihez ingyen tárhely is jár. Viszont erre már több panaszt is hallottam. Attól félek, ez is valami ilyesmi lesz.
mondták azt is, hogy a fenti hiba megoldásához a php.ini fájlt kell szerkeszteni. Na, én még ezt sem találom a szerveren, de nem tudom, hogy ha meglenne, akkor egyáltalán tudnám-e szerkeszteni. Szóval eléggé siralmas a helyzet magento vonalon...(nálam)
nézd meg egy phpinfo(); -val, hogy fent van-e minden. Jobb ötletem nincs.
Amúgy javaslom, hogy vagy költözz át egy VPS-re, vagy egy magento szolgáltatóhoz. Vannak néhányan kishazánkban, kedvesek, aranyosak, segítőkészek és nem is drágák. Sok kellemetlenségtől kíméled meg magad.
Sajnos én nem felelek meg a követelményeknek...Pl. nem tudom, hogy mi az a VPS és bizony problémám lenne azzal is, hogy a phpinfo(); parancsot mégis hova írjam.
Korábban regisztráltam - szintén e-commerce célból - 000webHost tárhelyet, nem tudom, hogy azzal érdemes-e próbálkozni. Arról jókat hallottam, egész jól kezelhető cPanellel, elméletileg a támogatás is megvan. Erről nem hallottál valamit?
phpinfo(); = csinálj egy info.php filet a következő tartalommal: <?php phpinfo(); ?>
töltsd föl a szerveredre és nyisd meg böngészőben. Ez ki fogja írni a php beállításokat modulok szerint.
Így ellenőrizheted, hogy minden szükséges modul telepítve van-e, illetve megfelelőek a beállítások.
VPS = Virtual Private Server
Egy elképeszetően nagy szerveren futo virtuális szerver. teljes felülegyeletet kapsz az operációs rendszerhez, magad alakítod ki a környezetet.
Én ezt használom Ubuntu 10.04 LTS oprendszer és ISPConfig. ISPConfig olyan mint a Cpanel csak ingyenes, elég megbízható.
Magento-t webszolgáltatónál a DreamHost-nál futtattam, ott megfelő környezetet adtak hozzá. Simán ment.
Sajnos a magyar szolgáltatóknál nem jellemző, hogy adanának 256 v. 512 ramot php-nak.
Azt javaslom, hogy ha a phpinfo-val gondban vagy, akkor keress egy magyar magento partnert és tőlük vegyél tárhelyet, supportot.
Nagy tudású dolog a magento, de ha magad szeretnéd üzemeltetni, akkor sok munkád lesz vele.
na az a helyzet, hogy megcsináltam ezt a info.php-t, feltöltöttem, de nem történik semmi. Szóval ennyi volt.
Nincs azzal baj, hogy összetett rendszer a magento. Mindent meg lehet tanulni. Fél éve ezeket a kib..tt webshop scripteket csinálom. Kevés sikerélménnyel, az igaz, de egyszer csak sikerülni fog.
Szóval ha a szervert elfelejtjük, mi lehet még az oka annak, hogy nem tudok képeket feltölteni?
igen, pontosan úgy néz ki, ahogy leírtad és a gyökérbe tettem bele
Viszont azt hiszem, hogy most itt véget vetek ennek a fél éves próbálkozásnak, tényleg elegem lett. Állandóan csak hiba és hiba
igen, pontosan úgy néz ki, ahogy leírtad és a gyökérbe tettem bele
Viszont azt hiszem, hogy most itt véget vetek ennek a fél éves próbálkozásnak, tényleg elegem lett. Állandóan csak hiba és hiba
Ne add fel!
Mi évek óta reszeljük a boltokat.
Küld el a system requipments-t a szolgáltatódnak, és kérdezd meg, hogy tudják-e teljesíteni.
A képfeltöltésnél még akár a fájlméret is gond lehet, (de most nem az), nem tudom, hogy szól-e ilyenkor a magento. Esetleg próbáld meg más formátumokkal (jpg, png).
A /var/report -ban vannak az error logok. nézd meg őket, hátha ott megtalálod a hiba okát.
Az alábbi 2 hiba jelentkezett nálam (Magento 1.6.2.0)
- Az adó értéke minden esetben \"0\" - nincs Exclude / Include eltérés beállítás után (Frontend)
- Az adó (százalék) értéke a következőre módosul: 00.0000 (Admin)