Magento Forum

   
Page 10 of 11
Problémák
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

Már feltúrtam miatta az angol nyelvű fórumokat és láttam, hogy elég sokan küzdenek hasonló problémával. Sajnos úgy tűnik, hogy szerveroldali lesz a hiba, ezt pedig nem nagyon tudom kiküszöbölni. Ha valami megoldás lenne, azt szívesen fogadnám.

Pontosan milyen attributumokat kell a Media mappánál beállítani?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 

775, alkönyvtárakra is.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

775 van beállítva mappára és fájlokra, ennek ellenére nem működik.
Milyen ingyenes tárhelyre lehetne a magentot telepíteni? Kinek milyen tapasztalata van ezzel? Most én a newhostingnál bérlem magyar királyi pénzért a doménemet (mittu-domén...) amihez ingyen tárhely is jár. Viszont erre már több panaszt is hallottam. Attól félek, ez is valami ilyesmi lesz.
mondták azt is, hogy a fenti hiba megoldásához a php.ini fájlt kell szerkeszteni. Na, én még ezt sem találom a szerveren, de nem tudom, hogy ha meglenne, akkor egyáltalán tudnám-e szerkeszteni. Szóval eléggé siralmas a helyzet magento vonalon...(nálam)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 

http://www.magentocommerce.com/system-requirements

nézd meg egy phpinfo(); -val, hogy fent van-e minden. Jobb ötletem nincs.

Amúgy javaslom, hogy vagy költözz át egy VPS-re, vagy egy magento szolgáltatóhoz. Vannak néhányan kishazánkban, kedvesek, aranyosak, segítőkészek és nem is drágák. Sok kellemetlenségtől kíméled meg magad.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

Sajnos én nem felelek meg a követelményeknek...Pl. nem tudom, hogy mi az a VPS és bizony problémám lenne azzal is, hogy a phpinfo(); parancsot mégis hova írjam.

Korábban regisztráltam - szintén e-commerce célból - 000webHost tárhelyet, nem tudom, hogy azzal érdemes-e próbálkozni. Arról jókat hallottam, egész jól kezelhető cPanellel, elméletileg a támogatás is megvan. Erről nem hallottál valamit?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 

phpinfo(); = csinálj egy info.php filet a következő tartalommal: <?php phpinfo(); ?>
töltsd föl a szerveredre és nyisd meg böngészőben. Ez ki fogja írni a php beállításokat modulok szerint.
Így ellenőrizheted, hogy minden szükséges modul telepítve van-e, illetve megfelelőek a beállítások.

VPS = Virtual Private Server
Egy elképeszetően nagy szerveren futo virtuális szerver. teljes felülegyeletet kapsz az operációs rendszerhez, magad alakítod ki a környezetet.

Én ezt használom Ubuntu 10.04 LTS oprendszer és ISPConfig. ISPConfig olyan mint a Cpanel csak ingyenes, elég megbízható.

Magento-t webszolgáltatónál a DreamHost-nál futtattam, ott megfelő környezetet adtak hozzá. Simán ment.
Sajnos a magyar szolgáltatóknál nem jellemző, hogy adanának 256 v. 512 ramot php-nak.

Azt javaslom, hogy ha a phpinfo-val gondban vagy, akkor keress egy magyar magento partnert és tőlük vegyél tárhelyet, supportot.

Nagy tudású dolog a magento, de ha magad szeretnéd üzemeltetni, akkor sok munkád lesz vele.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

na az a helyzet, hogy megcsináltam ezt a info.php-t, feltöltöttem, de nem történik semmi. Szóval ennyi volt.
Nincs azzal baj, hogy összetett rendszer a magento. Mindent meg lehet tanulni. Fél éve ezeket a kib..tt webshop scripteket csinálom. Kevés sikerélménnyel, az igaz, de egyszer csak sikerülni fog.
Szóval ha a szervert elfelejtjük, mi lehet még az oka annak, hogy nem tudok képeket feltölteni?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 

mi a info.php urlje?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

apuci-pc.hu/info.php
apucipc.comeze.com/info.php

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 

<?php
phpinfo
();
?>

Tuti benne van?

Ezt kellene látnod:
http://bookmark.expeditiv.com/info.php

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

igen, pontosan úgy néz ki, ahogy leírtad és a gyökérbe tettem bele
Viszont azt hiszem, hogy most itt véget vetek ennek a fél éves próbálkozásnak, tényleg elegem lett. Állandóan csak hiba és hiba

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 
Benjoe70 - 21 January 2012 07:16 AM

igen, pontosan úgy néz ki, ahogy leírtad és a gyökérbe tettem bele
Viszont azt hiszem, hogy most itt véget vetek ennek a fél éves próbálkozásnak, tényleg elegem lett. Állandóan csak hiba és hiba

Ne add fel!
Mi évek óta reszeljük a boltokat.
Küld el a system requipments-t a szolgáltatódnak, és kérdezd meg, hogy tudják-e teljesíteni.
A képfeltöltésnél még akár a fájlméret is gond lehet, (de most nem az), nem tudom, hogy szól-e ilyenkor a magento. Esetleg próbáld meg más formátumokkal (jpg, png).
A /var/report -ban vannak az error logok. nézd meg őket, hátha ott megtalálod a hiba okát.

Jelenleg nincs több ötletem.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

Köszönöm szépen a segítségedet, most egy kicsit pihentetnem kell a dolgot, mert nagyon belefáradtam. Mindent köszönök!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
demodemo
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2010-06-03
 

Üdv mindenkinek!

Az alábbi 2 hiba jelentkezett nálam (Magento 1.6.2.0)

- Az adó értéke minden esetben \"0\" - nincs Exclude / Include eltérés beállítás után (Frontend)
- Az adó (százalék) értéke a következőre módosul: 00.0000 (Admin)

A tizedesjegyek elkerülése végett telepítve:

- Currency Manager
- Currency Management

Előre is köszönöm!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
darken101km
Jr. Member
 
Total Posts:  11
Joined:  2011-02-03
 

Szia,
És be van állítva rendesen az adószabály?
be van állítva minden terméknél, hogy melyik adóosztályba tartoznak?
Attila

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top
Page 10 of 11