Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Problémák
 
Zsanna
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2011-08-07
 

Valakinek ötlet arra, hogy miért nem jelenik meg az OSC migrating tool linkje?
Illetve ezt kapom telepítésnél: Please check the output frame for errors and refresh the page to retry changes. :(

Köszi!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Zsanna
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2011-08-07
 

elnézést, manuálisan kellett berakni egy-két fájlt.

Viszont most hogy lefutott az import, hiába vannak benn a termékek, az oldalon csak a kategória nevek jelennel meg a termékek nem.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
insonus
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2011-10-15
 

Sziasztok,

Most próbálom beüzemelni a a boltot. Jelenleg két problémába is belefutottam.
Az egyik, hogy a classic téma telepítése után a “Termékek” menüpontot nem tudom sem szerkeszteni, sem eltüntetni. Ugyanúgy a fÅ‘oldalra mutat, mint a “KezdÅ‘lap”
Ehhez kapcsolódóan a másik, hogy létrehoztam egy új menüpontot szintén “Termékek” névvel. Itt azt nem tudom megoldani, hogy az elérhetÅ‘ termékeket kilistázza.

Látom, hogy nem nagyon van itt mozgolódás, de hátha kapok választ záros időn belül.
Köszi!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
negativ
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  2
Joined:  2011-10-18
Hungary, Budapest
 

Egy apróságban kérnék segítséget, 1.6 -ot üzemeltem be minap ami local-ban jól ment de kirakva élesbe az admin szórakozik velem, és átirányít bejelentezés után /admin/ -ról ide: /index.php/admin/ ami elszál 302-vel

url rövidítés beállítottam a már sok topicban javasolt módon… és napokig böngészgettem a hasonló hibajelenséget leíró topicokat de nem jutottam elÅ‘rébb…

azt sem értem miért csak az admin… nem ugyanaz a vezérlés?

ha visszajavítom az url-t 2x akkor engedi betölteni az admin menüpontokat, de így nem tudok űrlapot küldeni

biztos valami egyszerű baja lesz de, még csak most ismerkedek a magento-val…

ha van tipped, légyszi, oszd meg… köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
negativ
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  2
Joined:  2011-10-18
Hungary, Budapest
 
negativ - 18 October 2011 05:49 AM

Egy apróságban kérnék segítséget, 1.6 -ot üzemeltem be minap ami local-ban jól ment de kirakva élesbe az admin szórakozik velem, és átirányít bejelentezés után /admin/ -ról ide: /index.php/admin/ ami elszál 302-vel

url rövidítés beállítottam a már sok topicban javasolt módon… és napokig böngészgettem a hasonló hibajelenséget leíró topicokat de nem jutottam elÅ‘rébb…

azt sem értem miért csak az admin… nem ugyanaz a vezérlés?

ha visszajavítom az url-t 2x akkor engedi betölteni az admin menüpontokat, de így nem tudok űrlapot küldeni

biztos valami egyszerű baja lesz de, még csak most ismerkedek a magento-val…

ha van tipped, légyszi, oszd meg… köszi

így oldottam meg, ami nem a legszebb mert 2X átirányítódik, de működik:

<IfModule mod_rewrite.c>

############################################
## enable rewrites

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on

############################################
## you can put here your magento root folder
## path relative to web root

RewriteBase /

############################################
## workaround for HTTP authorization
## in CGI environment

RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]

############################################
## always send 404 on missing files in these folders

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(media|skin|js)/

############################################
## never rewrite for existing files, directories and links

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l

############################################
## rewrite everything else to index.php

RewriteRule .* index.php [L]

## externally rewrite index.php/admin to admin
RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/index.php/admin.*$
RewriteRule ^index.php/admin(.*) /admin$1 [L]

</IfModule>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sztibor
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2011-01-21
 

Sziasztok! az alábbi problémám lenne:

A kategóriákat felveszem rendesen, majd ahogy az első terméket felvettem onnantól kezdve a kategóriákba nem tudok belépni illetve egy a mellékelt képen látható oldal fogad.

Továbbá nem tudok rájönni, hogy az általam felvett termék miért nem jelenik meg az adott kategóriában a webáruház oldalán.

Szerintetek mi lehet a probléma?

Image Attachments
kategoriahiba2.jpg
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 

Sziasztok!

Megfejtés kellene arra, hogy mégis miért nem jelennek meg a fizetési módok 1.6 alatt a pénztárban. Kínomban már bekapcsoltam mindent amit lehet, de semmi. Következetesen üres, illetve a tovább gombra az üzenet: “Your order cannot be completed at this time as there is no payment methods available for it.”
Egyszerűen nem tudok rájönni az okára.

Köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

Szia,

nézd meg milyen szállítási v. számlázási cím van beállítva a vevőnél amivel próbálkozol.
Illetve hogy az adott ország engedélyezve van e az adminban, esetleg boltnézet szintjén nincs e letiltva, végül hogy az adott szállítási/számlázási módnál nincs e letiltva.

Ãœdv,
GT

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 
Pro Digital - 15 November 2011 05:00 AM

Szia,

nézd meg milyen szállítási v. számlázási cím van beállítva a vevőnél amivel próbálkozol.
Illetve hogy az adott ország engedélyezve van e az adminban, esetleg boltnézet szintjén nincs e letiltva, végül hogy az adott szállítási/számlázási módnál nincs e letiltva.

Ãœdv,
GT

Szia!

Köszönöm a gyors választ. Sajnos nem itt van a kutya elásva. A beállítások jók. Országok engedélyezve, illetve mindenhol “Minden engedélyezett ország"-ra van állítva. Próbáltam regisztrált Magyarországi címmel, vendég Németországival. KülönbözÅ‘ termékekkel…
Következetesen üres a fizetési információk.
Telepítettem egy új boltot, ott gond nélkül működik a fizetés. Azt gondolom, hogy valamelyik látszólag jól működő kiterjesztés lesz a ludas. Elkezdem egyesével felrakosgatni őket, hátha meg lesz melyik kuszálta össze a dolgot.

Köszönöm még egyszer,
Krisz

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

Ãœdv!

Új vagyok a témában. Most telepítettem fel az 1.6.2-t egy angol nyelvű útmutatás alapján. Márt ott elakadok, hogy a System-Configuration-nál hiába kattintok bármelyik témakörre, amit szerkeszteni akarok, az oldal nem jeleníthető meg - hibaüzenetet kapok. Kérlek, hogy a válaszaitokban legyetek hozzám türelmesek, mert fél éve próbálok összehozni egy webshopot és folyamatosan falakba ütközök. Ezek miatt már egy kicsit sérült az idegrendszerem...grin

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 
Benjoe70 - 20 January 2012 07:13 AM

Ãœdv!

Új vagyok a témában. Most telepítettem fel az 1.6.2-t egy angol nyelvű útmutatás alapján. Márt ott elakadok, hogy a System-Configuration-nál hiába kattintok bármelyik témakörre, amit szerkeszteni akarok, az oldal nem jeleníthető meg - hibaüzenetet kapok. Kérlek, hogy a válaszaitokban legyetek hozzám türelmesek, mert fél éve próbálok összehozni egy webshopot és folyamatosan falakba ütközök. Ezek miatt már egy kicsit sérült az idegrendszerem...grin

Idegrendszer ügyben valahol Buthán környékén keresd a megoldást, ott még nyugis az élet smile
1.6.2-őt még nem telepítettem, így tuti választ nem tudok adni. Viszont az álltalános jelenség, hogy modul telepítésnél, miután visszatértél az Admin felületre, kell egy ki- és belépés mert 404 hibát kapsz a friss modul konfigjában.

Milyen környezetben fut?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

Köszönöm a segítséget, valóban a frissítés megoldotta a dolgot. Azóta azonban már több problémám is akadt, lassan már Bhutan sem lesz megoldás…
Szóval a helyzet az, hogy miután iszonyatos erÅ‘feszítések árán elértem, hogy megjelenjen frontendben is a hátul már látszódó termék, akkor - én marha - képet is hozzá akartam adni. Erre viszont már hibaüzenetet kaptam - mert ma még úgysem kaptam olyan sokat. Ez pedig azt mondja, hogy “Image type and information need to be specified for each store view. “ Ja és hogy a képet nem sikerült feltölteni. Szóval agyrém ez az egész, de tény, hogy tetszik ez a bót szkript…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 
Benjoe70 - 20 January 2012 01:12 PM

Köszönöm a segítséget, valóban a frissítés megoldotta a dolgot. Azóta azonban már több problémám is akadt, lassan már Bhutan sem lesz megoldás…
Szóval a helyzet az, hogy miután iszonyatos erÅ‘feszítések árán elértem, hogy megjelenjen frontendben is a hátul már látszódó termék, akkor - én marha - képet is hozzá akartam adni. Erre viszont már hibaüzenetet kaptam - mert ma még úgysem kaptam olyan sokat. Ez pedig azt mondja, hogy “Image type and information need to be specified for each store view. “ Ja és hogy a képet nem sikerült feltölteni. Szóval agyrém ez az egész, de tény, hogy tetszik ez a bót szkript…

Képfeltöltés = Katalógus -> termékek kezelése -> képek -> (FireFox frissítés, mert néha elfelejt megjelenni alul a “browse” és “upload” gombocska. Ha kiválsztottad a képeket, akkor gyorsan meg is jelennek egy listában. Itt jön az upload gombunk. Hogy szép legyen nem sorrendben tölti fel a képeket. Ezen segíthetsz a sorrend mezÅ‘ számozásával. Ha ez is meg van, akkor van 3 rádió “gombod”, amivel kiválasztod, hogy melyik kép legyen a “Base Image”, “Small Image”, és “Thumbnail” kép. Ha ezt nem teszed meg, akkor nem jelenik meg kép.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Benjoe70
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2012-01-20
 

Persze magát a folyamatot én is tudom, csak azt akartam ide írni a problémák közé - amiből egyre több van - hogy ha mindezeket végigcsinálom, akkor kapom a fenti hibaüzenetet azzal kiegészítve, hogy maga a kép feltöltése sem sikerül. Jelenleg ez az egyik legsúlyosabb hibajelenségem. Ha valaki tud rá megoldást, azt megköszönném.

Image Attachments
hiba.PNG
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keri_krisztian
Jr. Member
 
Total Posts:  21
Joined:  2010-12-17
 

Ezzel még nem találkoztam. A Media könyvtár jogosultságai rendben vannak?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top