Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 11
Problémák
 
Kimura
Member
 
Avatar
Total Posts:  48
Joined:  2008-04-21
Hungary
 

Gondoltam ne minden bajnak legyen egy topicja, ebbe lehet gyűjteni az ilyeneket.

Elsőnek, amikor eljut a vásárlási folyamat a shipping methodig, akkor hiába nyom rá az ember a továb gombra, megakad, és ugyanott megáll. Nem lehet tovább lépni. Ötlet miért lehet?

Image Attachments
magen.gif
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

Szia!

Így elsőre csak tippem van én hasonlóval úgy találkoztam hogy nem volt fizetési mód beállítva de akkor hibaüzenetet küldött.
Állandóan csinálja vagy csak néha? Mert nekem adminban ha rossz a netkapcsolat az ajaxos dolgok állandóan kifagytak.
Próbálj meg több szállítási és fizetési modult aktiválni hátha azokkal van a gond..

Ãœdv
Tibi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mendoza
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-06-26
 

Sziasztok,

Nonszensz kezdő vagyok a magento viligában.
Feltelepíteni sikerült, és nagyjából bekonfigolni is.
Viszont nem látom át a mechanizmusát, hogy hogyan lehet kihelyezni egy kategórát a frontendre.
Ha valaki leírná a lépéseket, megköszönöm előre is.

üdv
Mendoza

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

Szia!

Először is használj firefoxot a magento adminjához én azt javaslom, nekem pl nem jeleníti meg a kategóriákat ez lehet egy ütköző script vagy bug nekem fennáll szóval ajánlom mindenkinek inkább a firefoxal történő adminkodást, arról nem is beszélve hogy gyorsabb vele dolgozni....
Szóval:
Katalógus, kategóriák kezelése
ott
ÚJ HOZZÁADÁSA -->
ott beírod a nevet majd kiválasztod a helyét

ez lehetőleg ne a root legyen hanem a default

is active --> IGEN (ezzel aktiváljuk a kategóriát)
url key --> nem szükséges de kereső szempontból érdemes a kategória nevét beleírni de lehetőleg sőtt mindenképp kerüljük az ékezeteket itt
Page title --> ez a böngészőben megjelenő felirat a felső kék sávban ide is célszerű a kategória nevét betenni
Display mode -->
-csak statikus blokk (azt jelenti hogy hiába vannak a kategóriában termékek azt nem fogja mutatni csak a hozzá rendelt statikus blokkot) ez általában a footer links ami a cms menüpontban szerkeszthető és az lábrészbe lehet linkeket elhelyezni de létrehozható saját is így minden kategóriához rendelhetünk egyedi tartalmakat is.
-statikus blokk és termékek (mint az előző de itt már látszódnak a termékek is)
-csak termékek, itt nem látszik a hozzárendelt statikus blokk csak a termékek(ez azért van mert minden kategóriához kötelezően hozzá kell rendelnünk egy tartalmi blokkot) (én választásom itt mindig termékek és statikus blokk)

CMS Block --> itt választjuk ki a statikus blokkot ez általában a footer links
Is anchor --> azt jelenti hogy az alkategóriák termékei is jelenjenek meg ebben a kategóriában így nem kell külön társítanunk őket

Ahol megakadhat a dolog a root_catalog mappából nyilik az első kategória de ez a boltunk gyökér kategóriája ebbe kell elhelyeznünk a menüpontokat illetve kategóriákat....
-Van még itt a kategória termékei itt hozzárendelhetjük a kategóriához a termékeket gyorsan amit látni szeretnénk alatta.

-minden kategóriának megszabhatunk egyedi nézetet is a kategóriákra kattintva majd egyedi nézet…
itt lehet 3 oszlopos elosztás illetve bal menü és jobb oldalt termékek vagy fordítva....

remélem segítettem

Ãœdv,
Pro Digital

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mendoza
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-06-26
 

A root_catalog dolog miatt akadtam el, de most már müxik.
Nagy segítség volt, köszönöm.

üdv
mendoza

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Kimura
Member
 
Avatar
Total Posts:  48
Joined:  2008-04-21
Hungary
 

Sziasztok

Olyan problémám lenne, hogy magyar minden, de a szállítási metódusokat át kellett írnunk magyarra, hogy rendesen megjelenjenek. Így viszont nem megy rendesen a többnyelvőség, mert ott nem fordítások vannak, hanem magukat a metódusok nevét írtuk át.

Ezt hogyan lehetne megbuherálni, hogy többnyelvűen rendesen működjön, vagy új szállítási metódust hozzáadni? Amiket erre vonatkozóan találtam az angol fórumon nem nagyon működtek.

Köszi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Brutalo
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2008-08-07
 

Sziasztok!

Én már a telepítésnel elakadtam! smile

PHP4 van a szerveremen, van egy leírás amivel a cgiként futttatom a php5-öt, akkor működnie kell. Gyakorlatilag végig csináltam a telepítést az ott leírtak szerint. Letöltötttem a teljes magento csomagot, a domainem rootjába bemásoltam a teljes magento anyagot, ugyaebben volt ugyebár a cgi-bin mappája a domainemnek. Ide beraktam a magento oldaláról letöltött php5-cgi fájlt, joosultságokat beállítottam, módosítottam a .htaccess fájlt, ennek ellenére, mikor megpróbálok telepíteni, internal server 500as hibát kapok. Mi lehet a baj?

Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 
Kimura - 07 July 2008 10:48 PM

Sziasztok

Olyan problémám lenne, hogy magyar minden, de a szállítási metódusokat át kellett írnunk magyarra, hogy rendesen megjelenjenek. Így viszont nem megy rendesen a többnyelvőség, mert ott nem fordítások vannak, hanem magukat a metódusok nevét írtuk át.

Ezt hogyan lehetne megbuherálni, hogy többnyelvűen rendesen működjön, vagy új szállítási metódust hozzáadni? Amiket erre vonatkozóan találtam az angol fórumon nem nagyon működtek.

Köszi

A beállítások alatt is változtathatóak a bolt nézetek, így a kitöltéseket is egyénire lehet írni....
tudtommal…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gabor
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2008-09-19
 

Sziasztok!

Kezdő vagyok, most próbálgatom felvinni a termékeket, de már az első termék felvitelénél gondom akadt.
Save után ez a hibaüzenet jelent meg, tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!

Cannot send headers; headers already sent in /home/web/magento/app/code/core/Mage/Adminhtml/controllers/Catalog/ProductController.php, line 350
Trace:
#0 /home/web/magento/lib/Zend/Controller/Response/Abstract.php(147): Zend_Controller_Response_Abstract->canSendHeaders(true)
#1 /home/web/magento/app/code/core/Mage/Adminhtml/Controller/Action.php(290): Zend_Controller_Response_Abstract->setRedirect(’http://mg.webmo...’)
#2 /home/web/magento/app/code/core/Mage/Adminhtml/controllers/Catalog/ProductController.php(360): Mage_Adminhtml_Controller_Action->_redirect(’*/*/edit’, Array)
#3 /home/web/magento/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(342): Mage_Adminhtml_Catalog_ProductController->saveAction()
#4 /home/web/magento/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Admin.php(148): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch(’save’)
#5 /home/web/magento/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(146): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Admin->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#6 /home/web/magento/app/Mage.php(427): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch()
#7 /home/web/magento/index.php(40): Mage::run()
#8 {main}

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
bleez
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-08-05
 

mendoza - 26 June 2008 06:40 AM
Sziasztok,

Nonszensz kezdő vagyok a magento viligában.
Feltelepíteni sikerült, és nagyjából bekonfigolni is.
Viszont nem látom át a mechanizmusát, hogy hogyan lehet kihelyezni egy kategórát a frontendre.
Ha valaki leírná a lépéseket, megköszönöm előre is.

üdv
Mendoza

Ãœdv!

Nekem ugyan ez a problémám, de nem igazán értem mi is ez a root_catalog-os dolog… Valaki felvilágosítana? smile

Előre is köszönöm!

Már tárgytalan.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
blaci
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-10-04
 

Sziasztok,

Lehet velem van a baj, de én sok mindent elsőre nem nagyon találok. Pl ilyen most a gyártók szerkesztése.

Azt hol találom, vagy hogy kell? Ennyire vak lennék? Mindent átnéztem már :(

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pesz
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2008-10-12
 

sziasztok,

nekem telepítés után egy ideig simán működött a magento, majd utána valamin problémázni kezdett, és azóta ezt a hibaüzenetet kapom az oldal behívásakor:

Warning: simplexml_load_string() [function.simplexml-load-string]: Entity: line 54: parser error : Input is not proper UTF-8, indicate encoding !
Bytes: 0xE1 0x6C 0x20 0x73 in /var/hosting/web/pesz.hu/website/www/konywebbolt/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout/Update.php on line 286
Trace:
#0 [internal function]: mageCoreErrorHandler(2, ‘simplexml_load_...’, ‘/var/hosting/we...’, 286, Array)
#1 /var/hosting/web/pesz.hu/website/www/konywebbolt/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout/Update.php(286): simplexml_load_string(’

hogy tudok ezen segíteni?

pesz

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
athina586
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-10-12
 

Sziasztok!

A kérdésem egyszerű: honnan lehet leszedni a magyarítást a Magentóhoz? Az egy dolog, hogy a “Community” alatt van egy “Translations” opció, de ott csak a szerkeszthetÅ‘ fájlok tölthetÅ‘k le. Hol találom a telepíthetÅ‘ magyarítást?

Köszi,
Nita

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pro Digital
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  110
Joined:  2007-12-05
Hungary
 

szia

ezeket a szerkeszthető fájlokat kell a telepítés könyvtárába másolnod és máris magyar.

Ãœdv

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
athina586
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-10-12
 

Sziasztok, ismét!

Hiába másolom be a telepített Magento app/design/frontend/default/default/locale könyvtárába a hu_HU lokalizációs fájlt, az égvilágon nem történik semmi, és olyan konfigurációs opciót se találhatok, ahol a rendelkezésre álló nyelvi fájlok közül választani lehetne.

Mi a megoldás?

Köszönöm.

Nita

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sRihi
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2008-11-03
 

Sziasztok!

Első webshopomat fejlesztem, de elakadtam. Szeretnék a főoldalra random termékeket kitenni, úgy, hogy egy kategóriából tudom kiválasztani, hogy mely termékek jelenjenek meg.

Találtam leírást angolul, de nekem nem akart működni a történet. Ha valaki segítene, nagyon hálás lennék.

Ãœdv: Rihi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 11