Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Problem z modułem ratalnym Żagiel
 
movi
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2009-04-16
 

Witam
Zainstalowałem moduł do rat Żagiel, wszystko idzie dobrze do czasu gdy na stronie Żagla wysyłamy wniosek i kieruje nas na stronę sklepu z takim błędem. Zaznaczam że mam wpisane ID sklepu testowe jakie otrzymałem od supportu Żagla.

Recoverable ErrorArgument 1 passed to Mage_Payment_Helper_Data::getInfoBlock() must be an instance of Mage_Payment_Model_Infoboolean givencalled in /home/serw/public_html/app/code/core/Mage/Sales/Model/Order.php on line 684 and defined  in /home/serw/public_html/app/code/core/Mage/Payment/Helper/Data.php on line 144
Trace
:
#0 /home/serw/public_html/app/code/core/Mage/Payment/Helper/Data.php(144): mageCoreErrorHandler(4096, 'Argument 1 pass...', '/home/serw/...', 144, Array)
#1 /home/serw/public_html/app/code/core/Mage/Sales/Model/Order.php(684): Mage_Payment_Helper_Data->getInfoBlock(false)
#2 /home/serw/public_html/app/code/local/Kkkonrad/Zagiel29/controllers/IndexController.php(17): Mage_Sales_Model_Order->sendNewOrderEmail()
#3 /home/serw/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(376): Kkkonrad_Zagiel29_IndexController->successAction()
#4 /home/serw/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php(248): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch('success')
#5 /home/serw/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(158): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#6 /home/serw/public_html/app/Mage.php(459): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch()
#7 /home/serw/public_html/index.php(65): Mage::run()
#8 {main}
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
KKKonrad
Sr. Member
 
Total Posts:  79
Joined:  2008-07-29
 

powinno działać bez problemu, czy to na pewno wersja 1.3.2.4

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
movi
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2009-04-16
 

Moja wersja to 1.3.2.1. Czy błędy może wywołać kod testowy dostarczony przez Żagiel? Bo moduł mam ustawiony że nie pracuje w trybie testowym tylko normalnym.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
KKKonrad
Sr. Member
 
Total Posts:  79
Joined:  2008-07-29
 

Na poczatku powinieneś przetestować moduł w trybie testowym, a później dopiero działać na własnych danych.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
movi
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2009-04-16
 

Konrad, zrobiłem tak, ustawiłem swoje dane i dałem na tryb testowy, wszystko poszło ok, później wyłączyłem tryb testowy i wprowadziłem zamiast swojego numeru numer który dostałem od obsługi aby na nim testować moduł, więc wprowadziłem ten numer i wyłączyłem tryb testowy. I to się właśnie dzieje w takiej sytuacji.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
KKKonrad
Sr. Member
 
Total Posts:  79
Joined:  2008-07-29
 

to źle to robisz, do trybu testowego nie trzeba Ci żadnego numeru, a do trybu zwykłego nie możesz używać numerów testowych

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
movi
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2009-04-16
 

No i o taki konkret mi chodziło. Dzięki Konrad.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
movi
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2009-04-16
 

Do usunięcia.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top