Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Stan magazynowy przypięty do cechy
 
piecia
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2009-10-29
 

Witam
szukam odpowiedniego silnika do sklepu z bielizną i napotkałem na problem
Magneto wydaje się być bardzo przyjazny dlatego chciałem wdrożyć ten system, ale ..
nie wiem/nie umiem/nie potrafię nadać stanu magazynowego dla cechy, czy Magneto posiada taką opcję? może jakiś moduł?
Sprawa wygląda następująco:
moja baza produktów posiada:
kod;stan
stanik1-bialy-rozmiar1;0
stanik1-bialy-rozmiar2;1
stanik1-czarny-rozmiar1;1
stanik1-czarny-rozmiar2;1
stanik1-czarny-rozmiar3;0
stanik2-bialy-rozmiar1;1
stanik2-bialy-rozmiar2;1

Chciałbym aby klient wybierał stanik, a w atrybucie pojawiały się opcje koloru i rozmiaru (stany zerowe się nie pojawiają), tak więc pozycje pola rozmiaru byłyby też uzależnione od wybranego koloru

ProsiÅ‚bym o każdÄ… odpowiedź, Å‚Ä…cznie z “brak takiej opcji”

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
piecia
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2009-10-29
 

No i się udało
opcja “configurable produkt” pozwala nam na przypiÄ™cie różnych produktów do jednego wirtualnego i to jest wÅ‚aÅ›nie to czego szukaÅ‚em
jeszcze tylko trzeba rozkminić jak to się dzieje od strony mysql i jeżeli ktoś będzie zainteresowany mogę przygotować artykuł howto integracja z czymkolwiek

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
matis-87
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-07-19
 

wszystko co dotyczy magento objasnione po pl przyda sie na pewno kazdemu:)
Ja bylbym wdzieczny za jakikolwiek poradnik czy artykul
Pozdrawiam

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
websafe
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2009-02-22
Opole / Poland
 

Dołączam się do tego co napisał matis-87. Jeśli znajdziesz czas, wrzuć coś na forum.

ZnalazÅ‚em coÅ› takiego, i to zdaje siÄ™ dziaÅ‚ać…

http://www.magentocommerce.com/knowledge-base/entry/tutorial-creating-a-configurable-product

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
MalT
Member
 
Total Posts:  71
Joined:  2008-09-07
Poland
 

Działa i to w 100%

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
piecia
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2009-10-29
 

jeżeli produkt konfigurowalny niema obrazka jqzoom wysypuje całe jquery

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top