Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

mensi problemy
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 

Zdravim,
mohl by mi nekdo poradit co nastavit kategoriim, aby se mi vypsaly pres

$_categories=$this->getStoreCategories();
 foreach(
$_categories as $_category){
  
echo $this->drawItem($_category);
 
}

blok, kterym to ma jit ven je typu catalog/navigation, pricemz kategorii je definovanych cca deset, vsechny jsou active a v nekterych jsou produkty (aktivni, skladem, simple/configurable)

ale at se snazim jak se snazim, furt nic :)

druha vec je ta, ze mi frontend usilovne tvrdi ze zadnej configurable produkt neni skladem (i kdyz ma v adminu nastaveny, ze skladem je a qty jsem mu v db forcnul taky na non-zero hodnotu a zaroven v nastaveni dal, ze minimalni mnozstvi na sklade pro objednani je nula).

treti problem] kdyz v adminu udelam novou kategorii, muzu ji nastavit parenta, ale v momente, kdy ji ulozim a dam znova editovat, tak uz ji ho nemam jak zmenit. jedine presoupnutim v tom levym stromu, ale jen jako child k uz existujici kategorii -> nedostanu ji do rootu.

o tom, ze mam neskutecnej bordel v tom kterej blok se odkud kam odkazuje v ramci *.xml a sablon, se snad radej ani nebudu zminovat :)

btw: asi dva dny jsem si lamal hlavu (skubal bych si vlasy, kdybych nejaky mel) proc mi nechodi upload fotek k produktu - daly se vybrat fotky, objevily se v boxu s buttonem na odstraneni a kdyz jsem klikl na ‘Upload’, tak nic. a ani po vytrvalym premlouvani se s tim nic nestalo. az po dvou dnech jsem si vsiml, ze tahle uzasna featura je delana flashem, kterej ani nezarve, ze muj plugin je na nej prilis starej. takze update flash playeru a uz to teda chodi jak ma :)

zLOST

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 

Tak aby toho nebylo malo:

jak se da dostat kolekce danyho poctu produktu jejich danej parametr ma urcitou hodnotu?

neco jako “select * from products where barva=’zelena’ limit 3”

Diky smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

Tyyyy jo, je dobré, že jsi takový optimista, menší problémy… :-D

druha vec je ta, ze mi frontend usilovne tvrdi ze zadnej configurable produkt neni skladem (i kdyz ma v adminu nastaveny, ze skladem je a qty jsem mu v db forcnul taky na non-zero hodnotu a zaroven v nastaveni dal, ze minimalni mnozstvi na sklade pro objednani je nula).

Importoval jsi je, nebo vytvrářel v Magento? V importním filtru je chyba, teda jeÅ¡tÄ› jsem jí nereportoval, ale podle mne je…
AAAAA tak neni to jenom muj pocit, uz je to reportnute. Kdyztak posktytnu script, ktery to v db priradi…

[treti problem] kdyz v adminu udelam novou kategorii, muzu ji nastavit parenta, ale v momente, kdy ji ulozim a dam znova editovat, tak uz ji ho nemam jak zmenit. jedine presoupnutim v tom levym stromu, ale jen jako child k uz existujici kategorii -> nedostanu ji do rootu. /quote]

Divné, to mne funguje. I kdyz pravda, hazi to nejakou chybu. Ale funguje.

O problemu s uploadem a novym pluginem pro flash jsem psal wink mas projizdet fora wink)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Martin
Guru
 
Avatar
Total Posts:  445
Joined:  2007-08-31
Brno | London | Los Angeles
 

Jen tak z rychlíku k tomu prvnímu: mrkni se, jestli máš nastaveno u kategorie Is Anchor na Yes / Ano.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Martin
Guru
 
Avatar
Total Posts:  445
Joined:  2007-08-31
Brno | London | Los Angeles
 

A k těm kolekcím produktů založeným na atributech mrkni sem: http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/5500/ - mohlo by Tě to nakopnout správným směrem.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 
iguru - 10 April 2008 08:51 AM

Tyyyy jo, je dobré, že jsi takový optimista, menší problémy… :-D

Importoval jsi je, nebo vytvrářel v Magento? V importním filtru je chyba, teda jeÅ¡tÄ› jsem jí nereportoval, ale podle mne je…
AAAAA tak neni to jenom muj pocit, uz je to reportnute. Kdyztak posktytnu script, ktery to v db priradi…

[treti problem] kdyz v adminu udelam novou kategorii, muzu ji nastavit parenta, ale v momente, kdy ji ulozim a dam znova editovat, tak uz ji ho nemam jak zmenit. jedine presoupnutim v tom levym stromu, ale jen jako child k uz existujici kategorii -> nedostanu ji do rootu. /quote]

Divné, to mne funguje. I kdyz pravda, hazi to nejakou chybu. Ale funguje.


O problemu s uploadem a novym pluginem pro flash jsem psal wink mas projizdet fora wink)

mno, tak ten configurable bazmek uz mi chodi jak ma. ja trubec jsem k nemu totiz nemel nabindovany zadny simple produkty. trosku me zarazilo, ze kdyz jsem vlezl do editace produktu a spodnich “souvisejicich produktu”, tak tam nebylo z ceho je vybrat. az po resetovani filtru se tam ty mrsky objevily..

co se tyce soupani s kategorii, tak ani za bramburky se mi ji proste nepovede strcit do rootu. nechapu proc je v editaci zatajenej select na parenta…

ja misto projizdeni for kurvoval u magenta smile je pravda, ze jsem cas od casu v nakym postu zahlid ‘flash’, ale nenapadlo me, ze ten upload je delanej takhle zakerne.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 
Martin - 10 April 2008 08:55 AM

Jen tak z rychlíku k tomu prvnímu: mrkni se, jestli máš nastaveno u kategorie Is Anchor na Yes / Ano.

mam. a prd z toho :/

jakej v tom je vubec rozdil?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Martin
Guru
 
Avatar
Total Posts:  445
Joined:  2007-08-31
Brno | London | Los Angeles
 
zLOST - 10 April 2008 09:13 AM

Martin - 10 April 2008 08:55 AM
Jen tak z rychlíku k tomu prvnímu: mrkni se, jestli máš nastaveno u kategorie Is Anchor na Yes / Ano.

mam. a prd z toho :/

jakej v tom je vubec rozdil?

Is Anchor = Yes => kategorie vytvoří odkaz v menu
Is Anchor = No => kategorie nevytvoří odkaz v menu

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 

mno, tak mensi update:
kategorie uz mi konecne chodi jak maj. problem byl v tom, ze jsem v admin -> system -> spravovat obchody -> “link na jmeno obchodu” nemel vybranou root kategorii. mam sto chuti ted probehnout sadrokartonovejma prickama, co tu mame mezi kanclama..
no nic. nekolik dni nadavani vyreseno jednim dropdownem. tak se muzu konecne hnout dal.

a diky vsem za pomoc.

este kdyby mi nekdo mohl poradit jak s tim plivnutim danyho poctu produktu podle nastaveni nejake vlastnosti, bylo by to skvely smile

zLOST

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

Is Anchor Yes/No, že je položka menu Ano/Ne jsem si také myslel, ale nevím, ve verzi 1.0 je asi chyba, protože u Doty mam “No” a v menu sfine pÅ™ibyla.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Martin
Guru
 
Avatar
Total Posts:  445
Joined:  2007-08-31
Brno | London | Los Angeles
 

Já mám pod Root Catalogem jednu kategorii (Obchod), která je nadřazená všem ostatním. Mám u toho nastaveno Is anchor na No a nikde vidět není, takže bych řekl, že to funguje ...

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

Ok, díky, budu hledat chybu jinde.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 

to bude prave tim ze ji mas jako root kategorii, ne?
ted jsem si to vyzkousel a kategorie mi zustane zobrazena nezavisle na anchoru…

nevite nekdo jak se dostat k funkci getProductsByCategory? je schvoana v ./code/core/Mage/Catalog/Model/Resource/Eav/Mysql4/Url.php a celkem by se mi hodila..

smyslem je mit na strance vypsany kategorie a do nich prislusejici produkty

zatim jsem se dostal akorat k tomu, ze bych mohl pro kazdou kategorii projit vsechny produkty a vypsat jen ty, ktery spadaji do dane kategorie, ale to mi prijde jako reseni od M$

zLOST

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top