Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 2
Instalace
 
Markus[CZ]
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-04-07
 

Při instalaci jsem dostal tuto hlášku

Warningset_time_limit() has been disabled for security reasons in /home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php on line 20
[0] in set_time_limit
(120in /home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php on line 20
[1] in 
include("/home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php"in /home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php on line 125
[2] in Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard
->match(Mage_Core_Controller_Request_Httpin /home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php on line 147
[3] in Mage_Core_Controller_Varien_Front
->dispatch() in /home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/app/Mage.php on line 424
[4] in Mage
::run("default"in /home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/index.php on line 40

A na další stránce

Cannot send headersheaders already sent in /home/www/sveterotiky.eu/subdomeny/test/app/code/core/Mage/Core/functions.phpline 191

A tím jsem skončil. Nevíte v čem je chyba ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Max_Schreck
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2008-02-28
Czech Republic, Decin
 

Pravděpodobně je na webhostingu zakázána funkce set_time_limit(), která se volá v instalačním skriptu app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php. Pokud tě to nepustí dál, můžeš ji na řádku 20 zkusit zakomentovat (či smazat) a zkusit instalaci znovu.

NicménÄ› pak hrozí to, že se aplikace opÄ›t nenainstaluje, protože na to nebude mít dostatek času. Pokud se tak stane, můžeÅ¡ zkusit nahradit volání funkce set_time_limit() voláním funkce ini_set(’max_execution_time’, 120), ale ta bude pravdÄ›podobnÄ› asi taky zakázaná. Pak bude nejlepší kontaktovat poskytovatele webhostingu aÅ¥ ti poradí. smile

Ještě dodatek: Postup se zakomentováním či mazáním asi neni nejlepší, jelikož set_time_limit() se volá i v jiných skriptech. Obrátil bych se na poskytovatele asi hned.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Markus[CZ]
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-04-07
 

Máš pravdu, koukal jsem na nastavení serveru a je to tam vypnuté. Napsal jsem na hosting, jestli by to mohli zapnout. Případně to zkusím zakomentovat. Díky !

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Zer0
Member
 
Total Posts:  52
Joined:  2008-03-22
Prague / Czech Republic
 

Měl jsem stejný problém.

Funkci jsem zkusil zakomentovat a vše běží naprosto v pohodě.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Markus[CZ]
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-04-07
 

Jo opravdu ti stačilo zakomentovat smile Paráda

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Mikac
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2008-01-09
 

Zdarec chlapy… Nejak se mi pokazila instalace a nejde na ní znovu najet. Chci se zeptat co je potÅ™eba udelat abych instalaci nahodil ? jsou nejaké soubory,které se musí pÅ™epsat znovu orig . soubory ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Zer0
Member
 
Total Posts:  52
Joined:  2008-03-22
Prague / Czech Republic
 

Stačí všechno smazat a znovu nahrát, ne? Je to sice trochu časově náročnější, ale 100%ní. smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Mikac
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2008-01-09
 

Jo to máš sice pravdu,ale.... s uplaodem 256kb/s a skoro 34mb ? = 1 a půl hodiny smile Proto se ptám

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

No a co wget? to se takhle clovek pripoji konzoli na server, stahne na nej tech 5MB, rozbali… a je to hned. Servery mivaj vetsi rychlost tez 256kb/s wink teda samozrejme pokud je hosting na linuxovem serveru. Jinak s konzoli a stahovanim na Win nevim.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Mikac
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2008-01-09
 

Ok díky, než se s tím učit to radÅ¡i počkám :-D. SkouÅ¡el jsem pÅ™ehrat složky install a soubory config,ale boužel… Magento je asi hodnÄ› náročný oproti zenu, který pekne rychle naistalujete.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

no mohlo by ti stacit smazat db, nebo ho poslat na jinou. To kam se pripojuje je v souboru app/etc/local.xml a je potreba tam mit local.xml.template z toho se to generuje. Takze bych zkusil prepsat tyhle dva.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pojistovak
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2008-01-23
 

Stačí smazat soubor local.xml vadresáři app/etc/ a nabídne ti to klasicky instalační proces.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ledo
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  21
Joined:  2008-05-02
 
Mikac - 13 April 2008 10:43 AM

Ok díky, než se s tím učit to radÅ¡i počkám :-D. SkouÅ¡el jsem pÅ™ehrat složky install a soubory config,ale boužel… Magento je asi hodnÄ› náročný oproti zenu, který pekne rychle naistalujete.

Tak to jsi mÄ› doopravdy pobavil big surprise

--> Zen možná tak rychle nainstalujete ale potom se nestačíte divit co všechno se zbytečně otevírá zavírá s db a to nemluvim o zátěži na serveru --> no prostě naprosto strašný kód ale co bysme od low-endu chtěli? Odpověď: Magento smile)))

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 
ledo - 04 May 2008 01:44 PM

Tak to jsi mÄ› doopravdy pobavil big surprise

--> Zen možná tak rychle nainstalujete ale potom se nestačíte divit co všechno se zbytečně otevírá zavírá s db a to nemluvim o zátěži na serveru --> no prostě naprosto strašný kód ale co bysme od low-endu chtěli? Odpověď: Magento smile)))

a tobe magento prijde jako rozumne vyuzivajici db a masinu obecne?
imho se brzo dostane do kategorie nenazranyho bloatwaru, kterej sice vypada hezky a nabusene, ale pro vyssi zatez bude potrebovat cluster rozmeru google-farm. a vzhledem k tomu, ze nektery funkce jsou sice odprezentovany jako ze jsou uzasny,ale s malickou poznamkou, ze budou implementovany v upcomming releases…

me osobne nejvic pobavila PR hlaska “With Magento’s fully object-oriented programming, all modules are immediately accessible via templates tags from any template files. And because Magento comes feature-rich right out of the box, you’ll never again have to be dependent on a programmer to finish the simplest tasks for you.” na http://www.magentocommerce.com/design_guide/articles/working-with-magento-themes

just my two cents…

zLOST

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
zLOST
Member
 
Total Posts:  31
Joined:  2008-04-10
 

btw: magento nebyla moje volba, ale nic jinyho mi nezbylo smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
MiRaS
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2008-07-07
 

Na placenem hostingu u active24 na problem hned pri prvnim spusteni pri instalaci
V kroku “Configuration” je hned chyba
Path “/www/doc/www.ukaprika.cz/www/magento/var/session/sess_c1e371778c679d3df145f5ad50069b29” must be writable

v adresari “var” a podadresarich mam prava nastavena (CHMOD 777), ale primo na souborech v /www/magento/var/session/ prava nastavovat nelze a je tam pouze CHMOD 600 :(

poradite nekdo co s tim ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 2