Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

sometimes no image
 
fourroses
Sr. Member
 
Total Posts:  125
Joined:  2009-08-19
 

I have a weird problem, really hope it can be fixed.

Some products doesn’t preview the picture while it should do.
On the ‘listed’ page I see the productimage, when i click on it i see the detailpage, but the image becomes a placeholder…

When i look at my old server where i have the website it works, but on the server where i have moved the website too it doesnt work for some products.

I use the easylightbox version for the images popup, but i dont think it has to do with the problem.
I have moved my website to a other server, did made some changes after that but dunno if it made the problem.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Heb je je image cache ververst / weggekieperd?

Wat zegt je access/error log van het opvragen van die images?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
fourroses
Sr. Member
 
Total Posts:  125
Joined:  2009-08-19
 

Ja cache is vernieuwd. Weet niet hoe je een log kunt opvragen.

Stuitte op een probleem wat er mogelijk mee te maken kan hebben:
Ik heb opgemerkt dat bij het toevoegen van een nieuw product met nieuwe afbeelding het niet helemaal goed gaat.
Denk dat het een permissie of opslag url locatie probleem is.

Op de overzichtpagina: placeholder
Op de detail/product pagina: grote foto: goede foto, de thumbnales: small images / thumb een placeholder…

Ik denk dat bij de overzichtspagina ik de small image (of thumb) laat weergeven en dat die niet goed gaat.

#EDIT

Ik heb een nieuw product toegevoegd:
De thumbs gaan niet goed, en op de overzichtpagina pakt hij niet de basis image maar de small image.
Dat laatste kan ik denk ik wel oplossen. Ik ga even verder met testen en doen wat er niet goed gaat..

#EDIT 2

Vraag me niet hoe of wat, maar het werkt weer zo te zien, denk dat het met permissies te maken had want dat is het enige wat ik heb aangepast, en een mapje ergens geplaatst “75x” voor de thumbs/small images.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Yes, klinkt alsof de eigenaar van de apache threads geen permissie had om de thumbnails / cache op te slaan.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
fourroses
Sr. Member
 
Total Posts:  125
Joined:  2009-08-19
 

Ja, die verhuizingen gaan nooit echt lekker bij mij, moet zoveel permissies aanpassen.

Heb nog een vraag, ik wil de afbeelding die ik heb staan in new.phtml met deze code aanpassen in de base_image

<img class="product-image" src="<?php echo $this->helper('catalog/image')->init($_product, 'small_image')->resize(285, 200) ?>" width="285" height="200" border="0" alt="<?php echo $this->htmlEscape($_product->getName()) ?>" title="<?php echo $this->htmlEscape($_product->getName()) ?>" />

Als ik van de small_image , base_image maak dat werkt niet. Is dit mogelijk? Het is geen ramp maar heb het wel liever zo.

(had trouwens niet gezien dat ik in het Dutch forum mijn thread had geplaatst ;x ) vond het al raar dat je in het Nederlands antwoorde.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top