Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 2
Price Sort and Search not Working Magento ver. 1.3.2.3
 
Jetman
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2009-01-21
 

My issue is that the Price Sort and Advanced Search are not working.  This has been discussed in other threads, but not for Magento ver. 1.3.2.3.  The code is different so the fixes do not apply.  The Position Sort and Name Sort and Search both function.

I looked at my database and discovered that the catalogindex_price table is empty, unlike functioning older versions of Magento.  How can I get the data in the fields?  I am also unable to rebuild the search index even if I delete the var/cache files and refresh the cache.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ubuybrands
Member
 
Total Posts:  42
Joined:  2009-04-21
 

I solved it in admin (System->Cache Management->Layered Navigation Indices->Refresh now)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ratwiz
Jr. Member
 
Total Posts:  7
Joined:  2008-07-22
South Africa
 

Had the exact same problem. In our case, the solution above was the fix smile . Thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
dvdklnkr
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2008-04-25
 

This solution also worked for me! Thank you.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PimSchaaf
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2008-09-08
Rotterdam
 

The above solution did not work for me, however what worked for me was:

On the same place as in the description above click Search Index: Rebuild

This was what solved the problem for me.
Thanks for the hint to the cache!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
kweiss
Jr. Member
 
Total Posts:  23
Joined:  2009-02-26
Minneapolis, MN
 

I’m still having this problem - no refreshing cache nor rebuilding of indices helped. Price and price alone not working for search, advance search, sort, nor layered nav filters (all my other searches and sorts function).

Any other suggestions?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
jinokoshy
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-10-08
 

I solved it in admin (System->Cache Management->Layered Navigation Indices->Refresh now) grin
Thanks for the posts

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
szokart
Member
 
Avatar
Total Posts:  38
Joined:  2008-08-21
Bialystok, Poland
 

When you try
(System->Cache Management->Layered Navigation Indices->Refresh now)

Serwer show error 500

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
szokart
Member
 
Avatar
Total Posts:  38
Joined:  2008-08-21
Bialystok, Poland
 

When I try
(System->Cache Management->Layered Navigation Indices->Refresh now)

Serwer show error 500

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
craigcriv
Sr. Member
 
Total Posts:  85
Joined:  2009-08-05
 

Same issue here on two seperate sites
On one site I get an error when trying to refresh the other tries to load for about 2 minutes then goes to a blank white screen

I can’t sort by price or use advanced search

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
rayshadman
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2009-10-09
 

I had the same problem: couldn’t sort by price ascending or descending. I tried the fix for System --> Cache Management --> Refresh Layered Navigation Indices, and after 30 seconds I received this error message:

“Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/edigital/public_html/lib/Zend/Db/Select.php on line 848”

I’m not really sure if that’s some kind of programming error or what, but the solution DID fix my “sort by price” problem. Thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sophiasstyle09
Member
 
Total Posts:  45
Joined:  2010-01-11
 

This is a strange error.  I am having the sort by price issue.  I rebuilt the search index.  It worked....momentarily.  Just long enough for me to check the prices and url several times, write my boss and notified them I fixed it.  Turned around and it was a complete mess again.

Has anyone experienced this??  What breaks it?  Thank you for the information thus far, it was helpful.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Sheri
Jr. Member
 
Total Posts:  26
Joined:  2008-12-21
Tennessee
 

Anyone found a resolution for this on 1.4.0.1 stable? The above option is not there in Cache Management any longer.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Rohit85
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2008-12-16
 

Hi,

I have added may custom attributes but some of them are not working in Advance search. I am looking for it solution is any body have an idea please replay.

I tried re indexing and clearing cache options not worked for me.

Thank you.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Rohit85
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2008-12-16
 

Hi,

I found solution for my problem. My problem was occurred because i imported my local database at live.

Due to import the tables that have first Id zero was set to its highest id not to zero. This happens in “customer_group”, “core_store”, “core_store_group” and “core_website” tables.

to solve this problem in “customer_group” table set the “Not Logged In” rows id to zero and update the “catalog_product_index_price” tables “customer_group_id” value with zero where the rows are with the newly generated id.

Then do re indexing of “Catalog Search Index” from index management.

Its worked for me. Please give you response if helps to any one.

Thank you.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
chromahoen
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-12-29
 

THANK YOU! I had a store for months that was not upgraded and still had this problem. This worked for me.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 2