Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Supposed to be local.xml file in 1.0 ? 
 
PaulAlford
Member
 
Total Posts:  64
Joined:  2007-12-04
Summerville, SC
 

Is there supposed to be a local.xml file in the app/etc/ folder to start with ?  I see a local.xml.template in there is that the same thing ? 

I had trouble installing 1.0 the first time - got a 403 forbidden error - the install screen wouldnt come up when navigated to it.  I deleted the whole thing and starting to upload the whole thing again.  I am wondering if the downloaded 1.0 zip is missing files ? 

I didnt have this troubel with .9177, which I still have running - just in another folder..

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
TechBundle
Member
 
Avatar
Total Posts:  51
Joined:  2008-03-26
 

local.xml will not appear until the installation of Magento is initialized.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PaulAlford
Member
 
Total Posts:  64
Joined:  2007-12-04
Summerville, SC
 

Ah hah, well that explains why I dont have one, since it wont go to the install screen.  I just uploaded the whole 1.0 again and changing permissions… I will cross my fingers this time.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PaulAlford
Member
 
Total Posts:  64
Joined:  2007-12-04
Summerville, SC
 

OK, re-uploaded the whole thing, changed permissions and now get this when I go to http://www.site.com/store/install.php

Warning: Mage_Core_Block_Template::include(/var/www/html/store/app/design/install/default/default/template/page.phtml) [function.Mage-Core-Block-Template-include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 120[0] in Mage_Core_Block_Template::fetchView() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 120[1] in Mage_Core_Block_Template->fetchView("install/default/default/template/page.phtml") in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 152[2] in Mage_Core_Block_Template->renderView() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 169[3] in Mage_Core_Block_Template->_toHtml() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php on line 553[4] in Mage_Core_Block_Abstract->toHtml() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php on line 505[5] in Mage_Core_Model_Layout->getOutput() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php on line 318[6] in Mage_Core_Controller_Varien_Action->renderLayout() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php on line 109[7] in Mage_Install_WizardController->beginAction() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php on line 341[8] in Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch("begin") in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php on line 150[9] in Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Mage_Core_Controller_Request_Http) in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php on line 147[10] in Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch() in /var/www/html/store/app/Mage.php on line 424[11] in Mage::run("default") in /var/www/html/store/index.php on line 40

Warning: Mage_Core_Block_Template::include() [function.include]: Failed opening ‘/var/www/html/store/app/design/install/default/default/template/page.phtml’ for inclusion (include_path=’/var/www/html/store/app/code/local:/var/www/html/store/app/code/community:/var/www/html/store/app/code/core:/var/www/html/store/lib:.:/php/includes:/usr/local/lib/php:/usr/local/php/lib/php’) in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 120[0] in Mage_Core_Block_Template::fetchView() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 120[1] in Mage_Core_Block_Template->fetchView("install/default/default/template/page.phtml") in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 152[2] in Mage_Core_Block_Template->renderView() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php on line 169[3] in Mage_Core_Block_Template->_toHtml() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php on line 553[4] in Mage_Core_Block_Abstract->toHtml() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php on line 505[5] in Mage_Core_Model_Layout->getOutput() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php on line 318[6] in Mage_Core_Controller_Varien_Action->renderLayout() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php on line 109[7] in Mage_Install_WizardController->beginAction() in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php on line 341[8] in Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch("begin") in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php on line 150[9] in Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Mage_Core_Controller_Request_Http) in /var/www/html/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php on line 147[10] in Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch() in /var/www/html/store/app/Mage.php on line 424[11] in Mage::run("default") in /var/www/html/store/index.php on line 40

I see something on the first error about not having a template.php file… and I alredy recopied that one file over, but it still says the same error.  Any ideas ?  Store is http://www.WrapitSigns.com/store

Thanks
Paul

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PaulAlford
Member
 
Total Posts:  64
Joined:  2007-12-04
Summerville, SC
 

I got it !!!!  I kept searching the forum and found another thread that worked for me…

http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/1119/

I, too, went to the app/design/install/default/default/template and didnt see the page.phtml file so copied that over and it worked.... I now havean install screen coming up.  NOW, hoping everything goes well with configuring the new install. smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top