Magento Forum

Categorien opmaken
 
wwessie
Member
 
Total Posts:  63
Joined:  2009-07-16
 

Hallo allemaal,
ik ben net begonnen met magento en heb een vraagje over de categorieen. Heb al wat dingen gelezen maar het is me nog niet helemaal duidelijk.

De categorieen vormen je menu. Het top menu in de default template.
Als ik nu links een menu wil hebben dan maak ik dus categorieen aan en maak een static block met een verwijzing naar deze categorieen.

De categorieen worden dan ook in het top menu weergeven. Dit wil ik niet, in het top menu moeten vershillende pagina;s komen zoals over ons en voorwaarden.

Ik heb een klein idee hoe of wat maar zou graag advies of een richting op gestuurd willen worden omdat het niet helemaal duidelijk is.
Alvast bedankt.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Stap 1: Kopieer de gehele app/design/frontend/default/default folder naar app/design/frontend/default/customname zodat latere updates niets automatisch overschrijven. Met iets als Beyond Compare kun je ze dan wel weer syncen.

Stap 2: In app/design/frontend/default/customname/template/catalog/navigation/top.phtml vind je “Top menu for store”. Comment daar de gehele foreach loop weg en klaar is Kees, je categorien vormen nu daar niet meer automatisch een menu.

Stap 3: Net na de endforeach maar nog binnen de </ul> kun je met extra <li> elemented dan je “Over Ons” links enzo maken:

<div class="header-nav-container">
    <
div class="header-nav">
<
h4 class="no-display"><?php echo $this->__('Category Navigation:'?></h4>
<
ul id="nav">
    <
li><a href="<?php echo $this->getUrl('') ?>"><?php echo $this->__('Home'?></a></li>    
<?php //foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
    
<?php //echo $this->drawItem($_category) ?>
<?php //endforeach ?>
    
<li><a href="<?php echo $this->getUrl('over-ons/') ?>"><?php echo $this->__('About Us'?></a></li>
    <
li><a href="<?php echo $this->getUrl('contacts/') ?>"><?php echo $this->__('Contact Us'?></a></li>
</
ul>
    </
div>
</
div>

NB Lijkt erop dat recentelijk daar een static block voor gebruikt wordt:

<?php echo $this->getChildHtml('topLeftLinks'?>
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
wwessie
Member
 
Total Posts:  63
Joined:  2009-07-16
 

Hey harstikke bedankt.
Eindelijk een duidelijke uitleg.
Het is me overigens gelukt :D

Nu wil ik alleen nog in mijn linker kolom de aangemaakte categorieen krijgen zodat die een mooi menu vormen.
Moet dit met een static block of heb je daar ook weer een mooie code voor.
(ik heb het nu met een static block en dan html code ul en li maar automatisch uit system halen is natuurlijk beter.)

Had overigens ook een extensie gevonden. deze geinstalleerd maar lukte niet om hem te weergeven.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Ik gebruik gewoon de left.phtml die in de default theme zit.

app/design/frontend/default/default/template/catalog/navigation/left.phtml

Dat schrijft een menu in vrij oninteressante, standaard UL lijst.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
hydra
Guru
 
Avatar
Total Posts:  378
Joined:  2008-08-26
Amsterdam
 
J.T. - 16 July 2009 05:55 AM

Stap 1: Kopieer de gehele app/design/frontend/default/default folder naar app/design/frontend/default/customname zodat latere updates niets automatisch overschrijven. Met iets als Beyond Compare kun je ze dan wel weer syncen.

Hoi,
Ik zou zeker niet de gehele default dir copiëren maar alleen de file(s) die je wilt aanpassen.
Dat is een stuk eenvoudiger vergelijken na een update.
.
@J.T.  Ik zie dat je eindelijk je verdiende mentor icon gekregen hebt.  cool smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
wwessie
Member
 
Total Posts:  63
Joined:  2009-07-16
 
J.T. - 16 July 2009 11:48 PM

Ik gebruik gewoon de left.phtml die in de default theme zit.

app/design/frontend/default/default/template/catalog/navigation/left.phtml

Dat schrijft een menu in vrij oninteressante, standaard UL lijst.

OKe dus in left.phtml

Kan ik gewoon doormiddel van <ul> <li>
een lijsie aanmaken die ik dan kan koppelen aan een zelf gemaakte css opbouw

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Yes, net zoals het in left.phtml dynamisch gemaakt wordt kun je zelf daar een lijst van maken zoals je wilt.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
wwessie
Member
 
Total Posts:  63
Joined:  2009-07-16
 

Wordt de left.phtml ook standaard weergegeven of moet ik hem ergens aanroepen.
En zou je misschien een voorbeeld kunnen geven van zon lijst linkie.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

De layout xml files bepalen wat er getoont wordt. In dit geval dus:

app/design/frontend/default/default/layout/catalog.xml

Daar heb ik:

<!--
Category default layout
-->

    <
catalog_category_default>
        <
reference name="left">
            <
block type="catalog/navigation" name="catalog.leftnav" after="currency" template="catalog/navigation/left.phtml"/>
        </
reference>
<!-- 
meer hier -->
    </
catalog_category_default>

Voorbeeld is in de demo op magentocommerce.com

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
wwessie
Member
 
Total Posts:  63
Joined:  2009-07-16
 

Dat heb ik ook maar ik krijg geen menu van de categorieën te zien.
Alleen dat standaard ding in die blauwe omheining.
Maar ik wil gewoon een menu maken van mij categorieën.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top