Magento Forum

   
probleme cu afisareea monedei LEU
 
Ovidiu
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2008-03-12
 

cand selectez limba romana in magento in loc de simbolul leu imi apare “0≤lei|1≤leu|1” ma poate ajuta careva ?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ANDI222
Member
 
Avatar
Total Posts:  41
Joined:  2008-02-26
 

Salut ,

“ am scos din lib\Zend\Locale\Data\ro.xml linia 1914 care contine testul respectiv: <symbol choice="true">0≤lei noi|1≤leu nou|1<lei noi</symbol> dar tot nu se modifica nimic.. probabil xml-urile respective sunt citite la instalare si continutul lor pus undeva pe server.. in baza de date nu exista. “

Vezi : http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/1876/

PS : Nu imi apartine explicatia !!!  Multumim Mar_Smi

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
petertufan
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  93
Joined:  2007-08-31
Ashburn, VA
 

Salutare ANDY222,

daca ati eliminat linia din ZEND asa cum ati spus mai sus, si nu ati re-conditionat cache nu veti putea afisa decimalele.
Am inclus o imagine din magazinul meu cu decimalele afisate.

Thanks

Image Attachments
Screenshot-Laptopuri - Sisteme - Magazinul Romanesc - Mozilla Firefox.png
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
ANDI222
Member
 
Avatar
Total Posts:  41
Joined:  2008-02-26
 

Salut Peter,

Stii cumva cum ar putea fi eliminate decimalele in asa fel ca in loc de 143,00 RON sa apara 143 RON ?

Multumesc!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pgpdesign
Member
 
Total Posts:  41
Joined:  2008-04-15
 

Multumesc de raspuns - la mine a mers cu stergerea acelei linii.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
quark
Member
 
Total Posts:  60
Joined:  2007-12-15
Romania
 

Cred ca ne gandim un pic pe dos cand ne referim la moneda nationala. Conform tuturor normelor, moneda nationala este LEUL cu subdiviziunea BANUL.

In conformitate cu ISO 4217 (Codes for the Representation of Currencies and Funds) prescurtarea (abrevierea) internationala pentru LEU este ROL. (Vedeti: http://www.jhall.demon.co.uk/currency/)

De asemenea, pe bancnotele noastre scrie LEU respectiv LEI, nu Leu Nou sau Lei Noi.

De aici si problema cu actualizarea cursurilor valutare. International abrevierea RON NU EXIISTA.
Daca incercati actualizarea cu Webservicex apare eroarea:

Cannot retrieve rate from http://www.webservicex.net/CurrencyConvertor.asmx/ConversionRate?FromCurrency=RON&ToCurrency;=EUR
Cannot retrieve rate from http://www.webservicex.net/CurrencyConvertor.asmx/ConversionRate?FromCurrency=RON&ToCurrency;=USD
tocmai pentru ca nu exista RON.

Legal, potrivit art. 4 alin. (1) din Legea nr. 348/2004 si Ordinului MFP nr. 1840 din 10/12/2004, preţurile şi tarifele bunurilor şi serviciilor vor fi afişate atât în moneda veche, cât şi în moneda nouă, începând cu data de 1 martie 2005 şi PÂNĂ LA data de 30 iunie 2006. Deci perioada asta s-a incheiat acum aproape 2 ani!!!

Poate BNR sa spuna ca noua abreviere este RON, dar atata timp cat aceasta abreviere nu este in concordanta cu standardele internationale sau aceste standarde nu sunt actualizate, peste tot, toata lumea va folosi abrevierea ROL. La fel toate bancile, inclusiv serviciul WebSerciceX.net.

Acelasi lucru s-a intamplat si in Franta acum nu stiu cati zeci de ani si moneda lor s-a numit tot Franc (nu Franc nou), iar moneda scoasa din circulatie s-a numit Franc Vechi.

Deci, nu suntem la stiri sa spunem si in 2008 ca ”Nea Gigi a furat 75 DE MILIOANE DE LEI VECHI (suna mai dramatic decat 7.500 de lei, nu?!) si nu aven nici un interes sa “speriem” clientii cu milioanele… Vremea lor s-a dus… la fel cum or sa se duca si leii actuali la introducerea monedei unice EUR.

Deci nu stiu de ce ne complicam cu Lei si Lei vechi. Si ar trebui sa ia cineva legatura cu Magento Team sa schimbe RON in ROL. Eu am mai scris chestia asta si in engleza, dar fara nici un feed-back din partea lor.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
quark
Member
 
Total Posts:  60
Joined:  2007-12-15
Romania
 

Am scos linia 1510 din ro.xml, dar acum imi afiseaza preturile in RON. Cum fac sa le afiseze in lei?

Edit: Am rezolvat… am pus linia la loc si am inlocuit 0≤lei|1≤leu|1< cu lei.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top