Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Fatal Error: Uncaught exception ‘Exception’ - well thats descriptive! 
 
a.somervell
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-03-12
 

Ok so running through installer, automatic download, all succeeds, nothing to do, bounces me to the next page where I get:

Fatal error: Uncaught exception ‘Exception’ in /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer/Filesystem.php:43 Stack trace: #0 /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer.php(104): Mage_Install_Model_Installer_Filesystem->install() #1 /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Install/controllers/WizardController.php(271): Mage_Install_Model_Installer->checkServer() #2 /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(341): Mage_Install_WizardController->configAction() #3 /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php(150): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch(’config’) #4 /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(147): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http)) #5 /srv/domain.com/store/app/Mage.php(400): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch() #6 /srv/domain.com/store/index.php(29): Mage::run(’default’) #7 {main} thrown in /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer/Filesystem.php on line 43

Any takers? I did a search and didnt find any previous posts with this error

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
a.somervell
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-03-12
 

bump wink

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
rscott
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2008-03-12
 

I’m having exactly the same problem. This is with a new install on Windows, running PHP 5.2.3 .

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
rscott
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2008-03-12
 

Found the cause of this - I’d used winzip to unzip the tar file. This doesn’t extract empty directories, so I ended up with the /media directory missing.

The installer seems to try to check for missing directories, but just throws an exception, rather than reporting a helpful error…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
a.somervell
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-03-12
 

Hrm… i think i do have the directories in place

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
xeomueller
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2008-03-17
Leipzig / Braunschweig
 

I have the same problem. Is there any solution? I have also these folders. There must be another failure

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
a.somervell
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2008-03-12
 

Still no definitive answer?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Airforce111
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  100
Joined:  2008-01-31
 

If you know some code, you can probably go into line 43 of /srv/domain.com/store/app/code/core/Mage/Install/Model/Installer/Filesystem.php to figure out why an Exception was thrown at that point. It’s uncaught so it’s probably something Varien wasn’t really expecting to happen, unless they didn’t bother programming to catch it XD. Without further details on the exception and without spending too much time on looking & tracking the code myself, I’m afraid this is the best I can do to help/get you started.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
xeomueller
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  3
Joined:  2008-03-17
Leipzig / Braunschweig
 

Hi, now the version 1.0 is out, but I have exactly the same problem :(

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top