Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Google sitemap
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Wat is het nut van de Google sitemap?

Ik heb deze aangemaakt maar kan niet echt vinden wat hiervan het voordeel is ten opzichte van de gewone sitemap

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

De Google SItemap is een XML sitemap wat in principe meer duidelijkheid aan de zoekmachines geeft dan HTML sitemaps.

Je moet natuurlijk wel ff de XML sitemap toevoegen aan je robots.txt en aanmelden in je Google Webmaster Tools account.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Hoe maakt je dan voor een multishop een sitemap aan. Ik bedoel waar plaats je de file.
Want de installatie staat op 1 domeinnaam waar de andere naar linken.
Hoe los je dit dan op.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Ik plaats ze in de map /sitemaps/ die ik zelf heb aangemaakt en in mn ROBOTS.txt vertel ik google waar mn sitemap staat. Daarnaast natuurlijk in de Google Webmaster Center kan je ook per domein opgeven wat je sitemap locatie is.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Oke dat snap ik maar als je nu een multi shop installatie heb dan heb je 1 sitemap op het installatie domein.
Dus bv in domein a heb je de installatie. daar staat dan een map met sitemap/sitemap.xml.
Nu heb ik andere domeinnamen die verwijzen naar de installatie en daarop draait een compleet andere shop.
In de map op dat domein staat alleen een index.php en htacess bestand.
Plaats je dan ook daar een map sitemap met daarin de site map?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Nee eigenlijk is je setup niet goed dan. Je kan namelijk in 1 index.php file meerdere shops aanroepen vanaf een bepaald domein. Heb de code even niet bij de hand maar dan hou je maar 1 installatie map waar 2 of meer domeinen op binnen komen. Binnen de magento admin kan je meerdere sitemaps aanmaken per store.. Volgens mij is dat de manier.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ja daar was ik al bang voor ik heb de tip gehad om het op die manietr te doen, nu kreeg ik van iemand anders de tip om via een domainpointer het e.e.a te verwijzen waardoor je binnen 1 installatie blijft.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Hm ik weet niet of google moeilijk doet over domeinpointers.

Dit is de code die je in index.php moet neerzetten / mee vervangen:

switch($_SERVER[’HTTP_HOST’]
case â€˜clothing.com’
Mage::run(’apparel’); 
break; 
case 
‘electronics.com’
Mage::run(’electronics’); 
break; 
case 
‘furniture.com’
Mage::run(’furniture’); 
break; 
default: 
Mage::run(’default’); 
break; 
}

Waarbij het domein natuurlijk jouw domeinen zijn en waarbij ‘apparel’ etc jouw store codes zijn (zie configuration -> manage stores). Daarnaast moet je (’default’) vervangen voor de store die je default wilt laten zien als er niet aan de bovenstaande condities wordt voldaan.

Vergeet niet een backupje te maken van je huidige index.php wink Heb de code niet getest omdat ik even geen multidomain setup heb.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Even voor de zekerheid deze zet je alleen in de map waar je installatie staat?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 
webshop discounter - 21 May 2009 02:37 AM

Even voor de zekerheid deze zet je alleen in de map waar je installatie staat?

Yes, je hebt 1 installatie map. Je zorgt ervoor dat alle domeinen naar jouw server toe wijzen (via DNS) en zorgt ervoor dat jouw server weet dat deze domeinen op jouw server staan (apache config) Indien je een control panel heb om je hosting pakket te regelen voor domeinen dat heb je dus 1 domein + hosting pakket en de overige domeinen zijn alliassen van dat domein.

Daarna zal de index.php je de juiste store laten zien.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

@webshop discounter en, lukt het?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

Ben benieuwd volgens mij vind google dat niet fijn op die manier en moeten de verschillende sitemappen echt in verschillende domeinmappen zitten.

Lees ook: http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/40921/ (Dutch)

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Dat is niet waar, als je domein1 (abc.com) is en domein2 (xyz.com) maar domein2 is een allias van domein1 (maw, ze komen op dezelfde httpdocs (of public_html) map uit
kan dat weldegelijk.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

Ok tot zover ben ik ook gekomen alleen loop ik dan vast in de Google webdevelopers tools.  Ik krijg dan de foutmelding dat de urls in de sitemap niet overeen komen met de domeinnaam.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Dat is ook precies het probleem dat ik heb. echter heb ik meerdere shops en enkele zonder multishop maar ook deze lijken niet helemaal vlekkeloos te werken. Google geeft aan dat de url niet gevonden wordt. Nu kijk ik dan in de sitemap en daar wordt de url inderdaad ander aangegeven.

domein.nl/beugel.html ( in google )
domein.nl/index.php/beugel.html ( in sitemap )

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

dat heeft volgens mij met je .htaccess te maken. Rewrite rule meen ik.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top