Try the Demo

Magento Forum

Magento sistemini çözemedim, yardımlarınızı bekliyorum

Sweetling
Jr. Member

Total Posts:  6

Selam arkadaşlar, dvd film kiralama üzerine bir mağazam var, ve magento ile online evlere servis hizmeti yapmak istiyorum
ama bu magento çok karışık geldi bana 2 gündür kurcalamadığım yeri kalmadı, türkçe destek siteside yok,
bi template kurmayı denedim ama kuruldumu kurulmadımı anlamadım çünkü template kurulumunu nasıl yapılacağını bilmiyorum,
ftp ye dosyaları yükledim,
tasarım bölümünden yüklediğim template seçtim, 2-3 yıl süre verim orda bide süre olayı var neden koymuşlarsa anlamadım ama bi değişiklik yok sitede
ürün eklemeyi deniyorum ana sayfada hiç bişi çıkmıyo,
ürün özellikleri ekliyorum böle yapımcı yönetmen oyuncular falan, ama onlar ürün eklerken çıkmıyo
ana sayfada sağ,sol ve orta blogları düzenleyeceğim bi bölüm bulamadım
magento connect manager hata veriyo dosya izin hatası gibi bişey
her konuda yardmınızı bekliyotum
yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim,

sitem http://www.manolyafilm.vom
msn’den yardım edecek arkadaşlar varsa daha çok sevinirim
msn adresim

Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community

haxi
Jr. Member

Total Posts:  24
Turkey/Ankara

sevgili osman aktif olarak kullanacaksan aman magentodan hiç değilse bi 6 ay öğrenmeden sakın kullanma ve ayrıca daha gelişim aşamasında bunun yerine osscommerce cubecart v.s. gibi sistemler kullan

saygılarımla,
http://www2.aydinwebs.com/

Signature 

http://www2.aydinwebs.com/
Paylaşmak Güzeldir

Magento Community
Magento Community

Sweetling
Jr. Member

Bu 1.3.1 sürümünü hız bakımından beğendim daha bomboş gerçi site ama diğer sürümlerden daha hızlı,
ama önceki sürümlerdeki template yükle kısmını kaldırmışlar
upload ettiğim template yi ekleyemiyorum
sadece seçiyorum ama template içindeki diğer kısımlar falan gelmiyo ne bileyim sadece logo falan değişiyor
hiç kuran kullanan varsa bana yardımcı olursa sevinirim
sonuçta ben bütün sistemimi oscommerceye falan yüklersem ilerde buna tekrar dönemem çünkü binlerce ürünü eklemek zaten çok uzun bir zamanımı alacak ve bunun kadar iyi bir sistemde yokk çoğunu denedim smile
bilen kullanan varsa az çok bildiğini benimle paylaşırsa sevinirim smile

Magento Community
Magento Community

abramus
Jr. Member

Binlerce ürünü yüklemek çok zaman alacak demişsin ama bu sistemin excel dosyasında tuttuğun bütün ürünleri ne kadarsa artık bin mi iki bin mi bir çırpıda atma gibi bir özelliği var. Ben ilk e ticaret yazılımı olarak araştırıp taraştırıp Magentoyu kullanmaya başladım. Diğerlerini biraz denedim hem Oscommerce ile zencart’ın arka planda yürüyen işleri çok benzer buldum hem de çok karışık. bu çok kullanışlı bir arayüze sahip.

Template yapmasıda aslında çok kolay. Service Oriented Architecture (SOA) ile kurulmuş. Arka planda dönen işlerle template ı design kısmını birbirinden mümkün mertebe ayırmışlar. Templateda yapmanız gereken değişiklikler çok basit. Eğer vaktim olursa Tasarımcılar için nasıl template hazırlanır kısmı var resmi sitesinde türkçeleştirmek isterim çok güzel anlatmış orada herşeyi.

Saygılarımla

Magento Community
Magento Community

Sweetling
Jr. Member

abramus - 08 May 2009 05:12 AM

Binlerce ürünü yüklemek çok zaman alacak demişsin ama bu sistemin excel dosyasında tuttuğun bütün ürünleri ne kadarsa artık bin mi iki bin mi bir çırpıda atma gibi bir özelliği var. Ben ilk e ticaret yazılımı olarak araştırıp taraştırıp Magentoyu kullanmaya başladım. Diğerlerini biraz denedim hem Oscommerce ile zencart’ın arka planda yürüyen işleri çok benzer buldum hem de çok karışık. bu çok kullanışlı bir arayüze sahip.

Template yapmasıda aslında çok kolay. Service Oriented Architecture (SOA) ile kurulmuş. Arka planda dönen işlerle template ı design kısmını birbirinden mümkün mertebe ayırmışlar. Templateda yapmanız gereken değişiklikler çok basit. Eğer vaktim olursa Tasarımcılar için nasıl template hazırlanır kısmı var resmi sitesinde türkçeleştirmek isterim çok güzel anlatmış orada herşeyi.

Saygılarımla

Arkadaşım sen anladığım kadarıyla biraz çözmüşün sistemi smile acaba banada biraz yardım edebilirmisin
bu exel dosyasından ürün yükleme nasıl oluyor onuda burda söyleyebilirsen sevinirim bilmeyen arkadaşlarda öğrensin yani ben dahil smile
beni msn nine ekleyebilirsen sevinirim, çözemediğim bi kaç yerde yardım edebilirsen memnun olurum smile

msn adresim

Magento Community
Magento Community

abramus
Jr. Member

excel dosyasından ürün yükleme ayrıntılı olarak anlatıyım ben buradakiler çözmüşlerdir diye düşünmüştüm.
Çünkü bu olayı magento çok kolaylaştırmış.

Ürün özelliklerinizi oluşturuyorsunuz. istediğiniz şekilde sonra system menüsünde al/ ver menüsüne geliyorsun orada yeni bir tane açıp ver seçip ms excel xml seçiyorsun.

ya ben bunları resimli filan anlatıyım sonra şu aralar bitirme tezimi yazıyorum.

Magento bu işi becermiş yani bebek ama diğerlerinden büyük bir bebek.

5 kilo filan doğmuş :D

Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top