Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 2
Producten importeren en foto’s
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik ben al een poosje bezig om een Oscommerce shop over te zetten naar Magento.
Ik heb daar de Oscommerce module voor gebruikt. ( import ).
Het gaat redelijk, ik heb 1500+ categorieën en ca 10.000 artikelen geïmporteerd. echter waar het fout gaat zijn de foto’s.

Deze heb ik in de map media/import gezet met de rechten op 777 ( dit heb ik gedaan voor ik de import deed )
Daarna heb ik cache geleegd, maar niet wil helpen.

Ik heb voor een andere shop dit ook eens gedaan en toen werkte het wel gewoon.

Ik heb voor de dit wel de versie 1.1.8 gebruikt met de sample db 1.1.2

Heeft iemand een idee?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Je zegt dat het fout gaat maar niet hoe en wat. Wat werkt er niet? Wat werkt er wel? Zitten ze wel in de DB? etc.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Wat er niet werkt lijkt me duidelijk. De foto’s zijn niet zichtbaar. ik zet ze handmatig in de media/import map.
Verder worden ze niet automatisch in andere mappen gezet zoals wel zou moeten. Dus staan ze ook niet in de DB.
Ik weet niet hoe ik het duidelijker moet/kan maken.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Deef
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2008-11-25
 

Beste,
In je import file onder de headers image, small_image en thumbnail, de naam van de foto met een / plaatsen. dus: /plaatje.jpg. Foto’s met ftp uploaden naar media/import en importeren maar.
Werkt perfect

Grtz

Dave

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

De import gebeurt vanuit Oscommerce Db. normaal gaat die allemaal vanzelf.
Nu moet ik dus alles handmatig gaan aanpassen en apart uploaden.
Zijn meer als 10.000 artikelen.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Heb nu een multishop gemaakt van een bestaande shop waar de plaatjes inzitten.
Echter zie ik in het 2e domein de plaatjes niet. Als ik naar de admin ga en naar producten dan de desbetreffende shop erbij haal in de scope dan zie je als je met je muis over het plaatje gaat deze wel.

Hoe kan het dan dat je deze niet in het frontend ziet.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Waarschijnlijk moet je nog ff een symbolic link van de nieuwe domein naar de media map van de originele doen.

Rechtsklik ff op een plaatje wat niet weergegeven wordt (op het rode kruisje of check source) en kijk het absolute pad. Je zult vinden dat dat niet bestaat op je server. Je zult dus ff door moeten linken met ln -s

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Die heb ik ook al gemaakt. tenminste als je bedoelt dat je in het admin, bij systeem en dan configuratie-> juiste winkel->web
Daar staat de juiste ingevuld.

Ik krijg nu bij een product de placeholder te zien.

Heb je nog een tip?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

ln -s is een ssh commando. moet je via shell command prompt doen.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

sorry maar kan je even niet volgen.

-s is een ssh commando

wat bedoel je daar mee?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Geeft niet, is linux. Zie hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Symbolic_link#Unix_and_Linux

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik snap alleen niet dat als ik in een andere multishop dit niet heb moeten doen.
Deze waren op dezelfde server gehost.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Ik denk eerder aan een rechten probleem, heb je toegang tot de ssh promt? m.a.w. kan je inloggen via ssh op je server waar je site gehost wordt?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik geloof het niet, maar zoals ik al eerder zei heb ik met andere sites geen probleem.
Daar werkt alles wel normaal.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Elke site is anders, je kan nooit zeggen omdat het met eerdere sites werkte het nu ook zou moeten werken.  Doe eens navraag of je met SSH kan inloggen, ik zou je eventueel dan wel kunnen helpen.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

kan je een screenshot van je admin plaatsen, dus van het scherm waar je roll-over plaatjes ziet? tnx

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 2