Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Paypal Standard & Shipping
 
nomi
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2007-09-03
 

I’m having an issues with Paypal Standard and shipping. I don’t know if I’ve got it set up wrong or if it’s some type of bug. I have Paypal standard set up with the following settings:

1. Payment Action: sale
2. Type: IPN
3. Transaction Type: Individual Item

When the order goes to the paypal page, instead of the shipping amount underneath the items, there is some strange text like this:
xxxBASE64_STARTxxxU2hpcHBpbmcgYW5kIEhhbmRsaW5nIChSb3lhb (I didn’t post the whole line because I don’t know if there is a security issue)

This only happens when using a flat rate shipping, but it’s shows normally with free shipping.

Does anyone know what might be the issue here?

Thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
nomi
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2007-09-03
 

Ok, I also noticed that this weird line of code shows as another item in paypal, not under shipping.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
LindyKyaw
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  138
Joined:  2008-01-02
Los Angeles
 

Please post the data which was posted to paypal so we can take a look at the issue.
You can get the post data by turning on Debug flag from admin and check in “paypal_api_debug” table.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
nomi
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2007-09-03
 

Thanks, Lindy. Here is what it says in the row named request_body:

business=sales@british-bodybuilding.co.uk&return;=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/success/&cancel;_return=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/cancel/&notify;_url=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/ipn/&invoice;=100000047&currency;_code=GBP&address;_override=1&first;_name=Naomi&last;_name=Niles&address1;=address&address2;=&city;=city&state;=&country;=GB&zip;=37548&cmd;=_cart&upload;=1&item;_name_1=BSN Syntha 6&item;_number_1=bsn-synth-6-ban&quantity;_1=1&amount;_1=29.99&item;_name_2=Shipping and Handling (Royal Mail Special delivery (guaranteed delivery before 1pm insured up to Â£500) - Fixed)&quantity;_2=1&amount;_2=4.99

There is nothing in the response_body row.

Thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
LindyKyaw
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  138
Joined:  2008-01-02
Los Angeles
 

There are extra semi colon “;” between name and value pair. example :

return;=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/success/

The correct should be

return=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/success/

The correct request should be:

business=sales@british-bodybuilding.co.uk&return;=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/success/&cancel;_return=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/cancel/&notify;_url=http://www.supplements.british-bodybuilding.co.uk/paypal/standard/ipn/&invoice;=100000047&currency;_code=GBP&address;_override=1&first;_name=Naomi&last;_name=Niles&address1;=address&address2;=&city;=city&state;=&country;=GB&zip;=37548&cmd;=_cart&upload;=1&item;_name_1=BSN Syntha 6&item;_number_1=bsn-synth-6-ban&quantity;_1=1&amount;_1=29.99&item;_name_2=Shipping and Handling (Royal Mail Special delivery (guaranteed delivery before 1pm insured up to Â£500) - Fixed)&quantity;_2=1&amount;_2=4.99

Did you try the paypal standard on the latest release?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
LindyKyaw
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  138
Joined:  2008-01-02
Los Angeles
 

Sorry about the previous post. Actually “semi colon” comes from our forum.

Please ignore the previous post.

I checked the data and everything looked fine.

Could you please try on the latest release.

I tested with your account and everything worked fine.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
nomi
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2007-09-03
 

Oh, thanks for looking at it Lindy. I’m sorry I missed this. I didn’t get the notification. We upgraded the site to 1.0 and are still having the same issue.

Thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top