Magento Forum

   
Admin url issuse
 
David Smart
Jr. Member
 
Total Posts:  23
Joined:  2010-06-29
 

A Really strange one,

One of the sites I’m working on has a major issue.

Any url with the string admin in it loads the admin panel, so

www.example.com/adminasdasdasda loads the admin panel.

more worringly it means that is someone searches the store for something, i.e. usb-ipadmini, they are redirected to the admin login.

magento version is 1.4.1.1

Any clues?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ricardo_Martins
Member
 
Avatar
Total Posts:  47
Joined:  2009-02-04
Santos, SP, Brazil
 
David Smart - 14 May 2013 02:36 AM

A Really strange one,

One of the sites I’m working on has a major issue.

Any url with the string admin in it loads the admin panel, so

www.example.com/adminasdasdasda loads the admin panel.

more worringly it means that is someone searches the store for something, i.e. usb-ipadmini, they are redirected to the admin login.

magento version is 1.4.1.1

Any clues?

Hi @David Smart,
I guess you have changed your .htaccess file. Check it and see if it is modified.
Also check if the RewriteBase parameter is correct on it.

See your app/etc/local.xml and look for admin frontName url…
The default is

<admin>
        <
routers>
            <
adminhtml>
                <
args>
                    <
frontName>admin</frontName>
                </
args>
            </
adminhtml>
        </
routers>
    </
admin>

And finally see your core_config_data table and see if you have any value in the admin/url/custom path.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
David Smart
Jr. Member
 
Total Posts:  23
Joined:  2010-06-29
 

Hi Ricardo,

I have double check the .htaccess, my first port of call, can’t see anything there.

Checked the areas above, nothing there.

I can only assume it must be a component that is installed, or a confilct between them, so I’m going through every one, see what I can find.

Thanks
Dave

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
David Smart
Jr. Member
 
Total Posts:  23
Joined:  2010-06-29
 

It was actually a snippet of code that had been inserted into the index.php

if ( strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],"admin") !== false 
$mageRunCode 
'admin';
$mageRunType 'store';
}

Removed, sorted!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top