Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 2
Probleem met meerdere domeinnamen
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik ben bezig met een webshop welke gaat draaien op verschillende domeinnamen. De shops draaien op 4 domeinnamen met dezelfde database. Nu kan ik wel een shop draaiende krijgen met www.shop.nl/ en www.shop.nl/shop1. Als ik echter www.shop.nl maak en dan Welkom dan werkt het niet.

Ik krijg dan deze fout melding

../app/Mage.php was not found

Alles volgens de handleiding in gesteld maar het werkt niet.

Dit gevolgd maar ook dit werkt niet

--Selecteer een winkelinzicht (linksboven bij “Scope huidige configuratie")
Ga naar je admin>Systeem>Configuratie>General>Web

Kopje Onveilig
Laat je “Basis URL” ongewijzigd
Verander je “Basis link-URL” in de gewenste domeinnaam, sluit af met een “/’ Dus WELKOM BIJ HET DOMEINNAAMDEBAT

Kopje Veilig
Niks aan veranderen

Refresh cache en url rewrites etc.

Iemand een idee?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

Als in je index.php staat: ../app/Mage.php

Dan moet de map met het .htaccess en index.php bestand van shop1-4 staan in:
www.basisshop.com/shop1/ of als je in magento in een subdir hebt geïnstalleerd: www.basisshop.com/subdir/shop1/

De laatste regel uit index.php zou iet smoeten hebben van: Mage::run(’shop_code’, ‘store’);

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Oke dat had ik al.
Even voor alle zekerheid moet ik de domeinnaam van de shop doorlinken naar de map waar het design is en de shop is?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik weet niet of ik het duidelijk heb gemaakt wat het probleem is. Vandaar nog een keer.

Ik heb op domeinnaam www.magentoshop.nl een magento installatie staan. Deze shop draait.
Nu heb ik op deze domeinnaam een subdomein gemaakt. www.magentoshop.nl/extrashop/
Daar staat een extra shop op met dezelfde magento installatie.

Deze wil ik linken naar www.shopextra.nl. De klant komt dus binnen op die URL en blijft daar visueel ook.
Alleen de login en database wordt gebruikt van www.magentoshop.nl

Hoe krijg ik dit nu voor elkaar.

al het bovenstaande heb ik al uitgevoerd maar krijg steeds de melding ../app/Mage.php was not found

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

Hoe heb je de subdomein aangemaakt dan? Gewoon een subdomein of een addon domein? Ook hoe en waar de subdomein aangemaakt is heeft invloed.

Heb je deze post al gelezen?
http://www.crucialwebhost.com/blog/how-to-setup-multiple-magento-stores/

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik heb een extra domeinnaam laten vastleggen.
Dus geen subdomein. Die staat op dezelfde server en daar staat een index.php en htacces bestand in

Ik had die al gelezen. Maar kom er niet uit.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

geef dan even aan hoe je directory structuur eruit ziet.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Hoi,

Ik heb nu een installatie erop gezet van magento.
Dit heb ik gedaan in de mappen van de nieuwe domeinnaam en bij de installatie aangegeven welke database er moest worden gebruikt. ( nl. de bestaande van de eerste shop )
Dit werkt wel redelijk alleen weet ik niet of dit zo wel de bedoeling is.
Probleem wat ik nu heb is met plaatjes, deze komen wel in de admin bij het artikel naar voren maar niet in de shop.
Dit geld trouwens niet voor alle producten, maar voor sommige

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Dat is te omslachtig, vooral met upgrades ga je in de problemen komen.

Zoals Gui aangeeft, moeten we ff je server directory indeling weten en ook ff je virtual hosts die hiermee te maken hebben.

Wat jij een subdomaein noemt is gewoon een sub-folder trouwens, en die had je helemaal niet nodig als de boel logisch indeelt.

Ik heb het zelf zo:

/var/www/bedrijfsnaam.tld/public/www/magento

Daarin de installatie en dus de admin, maar geen live shop

/var/www/domein1.nl/public/www/

Daarin de index.php die naar de app Mage wijst van de installatie

/var/www/domein2.nl/public/www/

Etc.

Dan de Virtual Host root documents wijzen naar die individuaele directories.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

Nee dat is zo niet de bedoeling. Het moet eigenlijk andersom. Dus de map van de nieuwe domeinnaam moet in de map van de huidige installatie. Dan krijg je dus zoiets:

http://www.hoofddomein.nl/magento/tweededomein.nl/

In die map heb je dan twee bestanden, een .htaccess en een index.php. In de index.php moet dan staan ../app/Mage.php en Mage::run(’shop_code’, ‘store’);

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

ok --- dat was ---- eeen ----laaaaggggg
heel apart

Dat wat JT zegt klopt maar geldt volgens mij niet voor shared server omgeving. Daar kan je het beste een addon domein aanmaken onder de installatie map, zoals ik in de post hierboven aangeef

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik heb het als volgt staan.

/domains/gamehandel.nl/public_html ( hierin staat de magento installatie )
/domains/4evergames.nl/public_html ( hierin staat nu ook een magento installatie )

Uiteindelijk moet ik 4 verschillende shops hebben met 1 admin en 1 database

Ik heb in /domains/gamehandel.nl/public_html/4evergames/ een index.php staan en htaccess bestand.
je kan dus via www.gamehandel.nl/4evergames/ deze shop benaderen. Dit wil ik echter niet.
Dit moet worden www.4evergames.nl

Als ik echter in /domains/4evergames.nl/public_html alleen een index.php en htacccess bestand zet met aanpassingen zoals:

Mage::run(’evergames’, ‘website’);

Dan krijg ik de foutmelding

../app/Mage.php was not found

Vandaar dat ik in die map ook een Magento installatie heb gemaakt.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

@Gui->

Misschien een stomme vraag dan, maar hoe zorg je dan dat tweededomein.nl naar die map gaat.
Is dat gewoon met een redirect?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Gui
Guru
 
Avatar
Total Posts:  588
Joined:  2008-03-09
 

Ok ik ben niet zo bekend met de mappenstructuur die jij en JT gebruiken. Bij mij is het gewoon /home/user/public_html/ waarschijnlijk omdat ik met een shared server werk.

Nee geen stomme vraag. Maar als je inderdaad “../app/Mage.php” gebruikt bij /domains/4evergames.nl/public_html/ dan zoekt het systeem Mage.php in /domains/4evergames.nl/app/ dat is dus niet goed, want daar staat het niet.
Je zou eens moeten proberen of dit werkt “../public_html/app/Mage.php” of wellicht “../../public_html/app/Mage.php”

In de blog post is ook nog te lezen dat je “symbolic links” moet maken, dit is in mijn situatie niet nodig, maar wellicht wel in jou situatie. Hiermee zet je als het ware een omleiding voor bepaalde mappen. Ook hier weer, dat is niet mogelijk/nodig op een shared server.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Goedkoopste Webshop
Sr. Member
 
Total Posts:  228
Joined:  2008-09-23
Netherlands
 

Ik werk ook met een shared server.

“../public_html/app/Mage.php” of wellicht “../../public_html/app/Mage.php” had ik al geprobeerd maar maakt niets uit.

Is er een andere manier om een omleiding naar bepaalde mappen te maken?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
J_T_
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1961
Joined:  2008-08-07
London-ish, UK
 

Doe die path absoluut en het moet werken. Dus ipv ../../ gewoon ff helemaal uitschrijven

/domains/gamehandel.nl/public_html/app/Mage.php of wat het dan ook is.

Als je je relatieve path inspecteert zul je snel zien dat het helemaal niet uitkomt waar je het wilt.

Neem bijvoorbeeld ../public_html/app/Mage.php

Daarmee ga je alleen maar verticaal een directory terug maar “verschuif” je helemaal niet naar de gamehandel folder “horizontaal”. Als je het relatief wilt doen moet het zo:

../../gamehandel.nl/public_html/app/Mage.php

Idd kun je wel een extra domein binnen dezelfde document root van een ander domein aanwijzen maar vindt het zelf niet logisch en op termijn minder overzichtelijk. Ik geen ze allemaal hun eigen root zodat je bij eventuele problemen sneller kunt handelen. Back-ups etc. bijvoorbeeld. Maar dat is dus geen technische limitatie, puur persoonlijke voorkeur.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 2