Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 2 of 2
Conversie valuta
 
optick
Member
 
Avatar
Total Posts:  34
Joined:  2008-07-20
Brasov, Romania
 

da.trebuie sa se modifice si rata de schimb. dar asta se intampla o data pe zi, atunci cand BNR schimba cursul.

ca sa testezi daca merge cronul adauga un script care sa iti trimita un email de fiecare data cand ruleaza.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
xlad
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2009-06-03
 

pentru cine intereseaza, pe debian trebuie introdusa toata calea spre script, cam asa:

php /home/user/public_html/preluare_curs.php
(daca folositi virtualmin)

sau:

php /var/www/cale_spre_script/preluare_curs.php

multumesc, a mers din prima smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
optick - 10 March 2011 04:42 AM

da.trebuie sa se modifice si rata de schimb. dar asta se intampla o data pe zi, atunci cand BNR schimba cursul.

ca sa testezi daca merge cronul adauga un script care sa iti trimita un email de fiecare data cand ruleaza.

din pacate tot nu merge. mai jos sunt poze cu sectiunile relevante. cursul in magento a fost introdus manual de mine acum cateva zile si tot nu se modifica. scriptul daca este interogat merge dar din pacate nu este preluat in magento

Image Attachments
rate schimb.pngphp curs.pngcron.png
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
PetracheNicolae - 13 March 2011 04:40 AM

optick - 10 March 2011 04:42 AM
da.trebuie sa se modifice si rata de schimb. dar asta se intampla o data pe zi, atunci cand BNR schimba cursul.

ca sa testezi daca merge cronul adauga un script care sa iti trimita un email de fiecare data cand ruleaza.

Am reusit intr-un final. comanda corecta la mine este php /home/xxxxx/public_html/preluare_curs.php. imi apare mailul de instiintare Subject:  ACTUALIZARE CURS BNR EURO:4.1060 dar imediat dupa primesc altul cu Content-type: text/html

4.1060 

Subroutine main::getcwd redefined at /usr/bin/sendmail line 11
Use of uninitialized value in concatenation (.) or string at /usr/bin/sendmail line 15.
55 si cursul nu este actualizat in magento. idei ce e gresit? ms

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sc_mmc_srl
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  15
Joined:  2010-04-18
Brasov
 

Cursul valutar BNR se actualizeaza dupa ora 13:00 in fiecare zi lucratoare. Am in vazut in thumbnail ca este setat la fiecare 30 min sa se faca actualizarea cursului. Nu e nevoie de intervalul asta. Se poate seta sa se faca interogarea pe la ora 13:30 si mai pui inca o data pe la 16:00 sa fi sigur ca se actualizeaza cursul si ca nu a aparut o eroare pe site-ul BNR.
Si in plus trebuie avuta grija cu interogarea server-ului BNR pentru ca risti sa generezi trafic si sa iti blocheze IP-ul (scrie asta pe site-ul lor) si nimeni nu vrea asta.
Parerea mea este ca este de ajuns 2-3 interogari pe zi.
Pentru cei care stiu mai multa programare, poate lasa intervalul de 30 min si poate verifica daca in baza de date exista cursul pentru ziua respectiva si daca nu exista sa se faca interogarea serverului BNR (descarcarea xml-ului).

Daca se doreste doar afisarea cursului valutar BNR in site exista posibilitatea de a folosi un simplu scrip usor de personalizat si de adaptat la designul site-ului. script preluare curs valutar bnr

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Florian88
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2012-03-07
 

Am modificat, setat, etc. Nu imi apare in magento nimic… vreo idee.. eu banuiesc ca nu este bun tabelul setat in script, de fapt sunt sigur. Webservicex… nu merge ron pt ca nu cunosc definita de ron.. ci de rol!!! Nu prea i-a interesat ca noi ne schimbam moneda… smile Voi da un mail, poate se indura sa fac o modificare :D Pana atunci… Vreo idee pe unde salva weservicex ratele?… acolo ar trebui sa trimita si scriptul valorile pentru usd, eur, si ce-o mai fi smile Voi posta daca gasesc ceva inainte. Multumesc de script, btw smile Daca reusesc sa il si fac sa imi scrie in baza de date,… anunt. DE MENTIONAT: magento 1.6.2…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Horatiu Taina
Member
 
Avatar
Total Posts:  42
Joined:  2008-08-22
 

Salut,

Foarte bun postul si fisierul! Multumesc mult!

De mentionat:
=============
1. daca noi suntem in Romania cam ne trebuie moneda de baza RON-ul (ROL-ul adica)… asa ca in fisierul respectiv eu am codul astfel:

mysql_select_db($dbname$con);

$conversie 1/$eur;
echo 
' 1 RON = '.$conversie.' EUR';
mysql_query("UPDATE directory_currency_rate SET rate = '$eur' WHERE currency_to = 'RON' and currency_from ='EUR'");
mysql_query("UPDATE directory_currency_rate SET rate = '$conversie' WHERE currency_to = 'EUR' and currency_from ='RON'");

2. Dupa cum s-a discutat mai sus, daca fisierul este accesat din browser/oriunde de prea multe ori, se va primi ban, asa ca va recomand sa utilizati in fisier:

<?php
if ( isset($_GET['parametru']) && ($_GET['parametru'== 'valoare') )
{

... codul din fisier

}
else
echo 'You do not have permission to access this file'}
?>
iar pentru cron recomand (eu folosesc tot CPANEL si am setat intervalele de rulare 5AM, 13:30, 16:00):
0     5     *     *     *     php /home/USER/public_html/cale...fisier/fisier.php parametru=valoare
30     13     
*     *     *     php /home/USER/public_html/cale...fisier/fisier.php parametru=valoare
0     16     
*     *     *     php /home/USER/public_html/cale...fisier/fisier.php parametru=valoare

Daca nu vi se pare cea mai buna solutie, va rog sa-mi spuneti. Nu sunt nici eu expert. smile

Toate cele bune,
HT

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
bitstream
Member
 
Avatar
Total Posts:  45
Joined:  2008-04-10
 

Daca e cineva interesat pot sa pun scriptul meu nativ magento facut pentru a lua cursul din yahoo finance si bnr. Se integreaza direct in Manage Currency Rates

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
bitstream
Member
 
Avatar
Total Posts:  45
Joined:  2008-04-10
 

Cum cineva pe email a zis ca e interesat de scriptul meu il pun aici.
In zip-ul atasat e un folder care trebuie copiat direct peste installul de magento.
Nu rescrie nici un fisier asa ca e safe.

Aditional, in app/etc/local.xml trebuie adaugat codul urmator in <config><global>

<currency>
            <
import>
                <
services>
                    <
bnr>
                        <
name>BNR</name>
                        <
model>Bitstream_Directory_Model_Currency_Import_Bnr</model>
                    </
bnr>
                    <
yahoofinance>
                        <
name>Yahoo Finance</name>
                        <
model>Bitstream_Directory_Model_Currency_Import_Yahoofinance</model>
                    </
yahoofinance>
                </
services>
            </
import>
        </
currency>

Pentru cei care vor sa seteze si in cron, trebuie mers in magento admin in
Configuration/System/ Currency Setup.
La “Scheduled Import Settings” puteti selecta unul din cele 2 feeduri aditionale (BNR/Yahoo Finance) si cand vreti update de curs.

File Attachments
Bitstream_Currency.zip  (File Size: 5KB - Downloads: 168)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
webstrateg
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2008-07-31
 

Excelent Bitstream,
am o singura probleme cu cursul lirei engleze cand fac update folosing BNR, cred ca imi pune conversia fata de leu, chair daca am Euro ca default. Yahoo exchange merge ok.
inca odata good work.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
andrei1015
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2012-12-13
 

Super tare scriptul. problema e ca, cel putin la mine, merge doar Yahoo Finance. Ceea ce nu e chiar atat de rau, dar teoretic pe un magazin online ar trebui sa fie de la BNR. De la BNR a mers doar cel automat (mi se pare).

(sunt noob rau in materie de Magento, deci usor cu mine smile )

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
bitstream
Member
 
Avatar
Total Posts:  45
Joined:  2008-04-10
 

Andrei, in mod normal ar trebui sa mearga fara sa faca probleme.

Ce se intampla mai exact de nu merge?
Iti apare vre-un mesaj de eroare sau pur si simplu nu se face update la cursul de schimb?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 2 of 2