Magento Forum

   
Page 1 of 2
Conversie valuta
 
linked
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2009-03-12
 

Am vazut ca daca pui mai multe monezi de schimb, leu default si euro si dolari, ca serviciu de conversie valutara este cel de la Webservice, iar cand se face update la curs.. apare o mica mare problema. feedul din magento e catre
http://www.webservicex.net/CurrencyConvertor.asmx/ConversionRate?FromCurrency=USD&ToCurrency;=RON

si normal ca are o eroare. Pt Webservice, leul are simbolul ROL asa ca am schimbat url conform, insa nu avem nici o rata de schimb.. decat 0.

<double>0</double>

Intre euro si usd il face cum trebuie..

<double>0.7399</double>

Le`am trimis si mail sa vedem de ce.. daca a facut altcineva ceva.. astept cu nerabdare

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
yo5ofh
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2008-11-02
 

Hi,

A reusit cineva sa rezolve conversia de valuta?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
optick
Member
 
Avatar
Total Posts:  34
Joined:  2008-07-20
Brasov, Romania
 

salut,

O varianta este sa-ti faci un script care preia cursul valutar, sa-l rulezi cu un cron ... si astfel sa-ti faci updateul in baza de date.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
danielifrim7
Member
 
Avatar
Total Posts:  63
Joined:  2009-04-29
Bucuresti
 

Salut,

Am incercat si eu sa folosesc WebServiceX dar nu am gasit nici o cenversie pentru lei(de orice fel).
Si da, se poate sa faci un script cu care sa iti faca update in db direct sau chiar prin magento(recomand).

O sa revin cu o solutie.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
daniel.ifrim7 - 30 July 2009 01:03 AM

Salut,

Am incercat si eu sa folosesc WebServiceX dar nu am gasit nici o cenversie pentru lei(de orice fel).
Si da, se poate sa faci un script cu care sa iti faca update in db direct sau chiar prin magento(recomand).

O sa revin cu o solutie.

ai gasit o solutie la aceasta problema? eu am site-ul pe 1.4 si am zis sa verific daca pe 1.5.0.1 a fost rezolvata problema si tot nu este

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
optick
Member
 
Avatar
Total Posts:  34
Joined:  2008-07-20
Brasov, Romania
 

Salut,

Eu folosesc folosesc scriptul atasat pentru update in baza de date al cursului valutar.
E un script custom care posibil sa nu fie facut ca la carte dar isi face treaba.
Il rulez cu un cron si mi-am rezolvat problema (cel putin pana gasesc o metoda mai frumoasa de rezolvare)

File Attachments
preluare_curs.php  (File Size: 3KB - Downloads: 188)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
optick - 22 February 2011 04:05 PM

Salut,

Eu folosesc folosesc scriptul atasat pentru update in baza de date al cursului valutar.
E un script custom care posibil sa nu fie facut ca la carte dar isi face treaba.
Il rulez cu un cron si mi-am rezolvat problema (cel putin pana gasesc o metoda mai frumoasa de rezolvare)

poti pune niste instructiuni detaliate cum se foloseste? ms

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
optick
Member
 
Avatar
Total Posts:  34
Joined:  2008-07-20
Brasov, Romania
 

Salut.

Deschizi fisierul si cumpletezi cu datele bazei tale de date “dbname” si “dbpass”.
Setezi adresa de email unde vrei sa primesti confirmarea ca sa rulat cronul
Uploadezi fisierul pe server in root-ul magento
Iti setezi un cron care sa ruleze zilnic fisierul. (inainte sa setezi cronul poti sa rulezi direct din browser ca sa fi sigur ca merge)
http://www.siteultau.ro/preluare_curs.php - si verifici in admin sau in baza de date daca sa facut update

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
optick - 23 February 2011 02:01 AM

Salut.

Deschizi fisierul si cumpletezi cu datele bazei tale de date “dbname” si “dbpass”.
Setezi adresa de email unde vrei sa primesti confirmarea ca sa rulat cronul
Uploadezi fisierul pe server in root-ul magento
Iti setezi un cron care sa ruleze zilnic fisierul. (inainte sa setezi cronul poti sa rulezi direct din browser ca sa fi sigur ca merge)
http://www.siteultau.ro/preluare_curs.php - si verifici in admin sau in baza de date daca sa facut update

MULTUMESC

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
optick - 23 February 2011 02:01 AM

Salut.

Deschizi fisierul si cumpletezi cu datele bazei tale de date “dbname” si “dbpass”.
Setezi adresa de email unde vrei sa primesti confirmarea ca sa rulat cronul
Uploadezi fisierul pe server in root-ul magento
Iti setezi un cron care sa ruleze zilnic fisierul. (inainte sa setezi cronul poti sa rulezi direct din browser ca sa fi sigur ca merge)
http://www.siteultau.ro/preluare_curs.php - si verifici in admin sau in baza de date daca sa facut update

am 2 variante:
1.cumpletezi cu datele bazei tale de date “dbname” si “dbpass”.
$con = mysql_connect("localhost”,"dbname”,"dbpass"); + mysql_select_db("dbname", $con);
aici, daca folosesc asa cum ai zis la dbname numele bazei de date si parola de la user baza de date primesc la verificare asta
4.2331 Could not connect: Access denied for user ‘1EXEMPLU1_111’@’localhost’ (using password: YES)

2.cumpletezi cu datele bazei tale de date “dbname” si “dbpass”.
$con = mysql_connect("localhost”,"dbname”,"dbpass"); + mysql_select_db("dbname", $con);
aici, daca folosesc in prima parte la dbname - numele userului iar la dbpass parola de user + in a doua parte la dbname numele bazei de date obtin rezultatul 4.2331
care din cele 2 variante este corecta?
in admin daca ma duc la administrare rate de schimb nu apare valoare obtinuta de 4.2331 si de asemenea daca fac interogare in baza de date dupa aceasta valoare nu obtin nici un rezultat. deci ce nu este ok? ms

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
optick
Member
 
Avatar
Total Posts:  34
Joined:  2008-07-20
Brasov, Romania
 

Salut.

Da, greseala mea. Am incurcat un pic parametrii. Rezultatul care l-ai primit tu in cazul 2 pare sa fie cel corect dar o sa mai scriu o data de la inceput.

$con mysql_connect(\"localhost\",\"dbusername\",\"bdpass\");

dbusername = userul de conectare la baza de date
dbpass = parola pentru conectarea la baza de date

mysql_select_db(\"dbname\"$con);

dbname = numele bazei de date

Toate datele astea le poti lua din app/etc/local.xml

<username><![CDATA[-----]]></username>
<
password><![CDATA[------]]></password>
<
dbname><![CDATA[------]]></dbname>

Acum presupunanad ca tu ai preturile in EUR (in admin) si vrei sa le afisezi in RON in front trebuie sa faci urmatorii pasi:

1. in admin la System->Configurare->Setari moneda

Moneda de bază: EUR
Monedă de afişare implicită: RON
Monede acceptate: EUR si RON

2. in admin la System->Manage Currency Rates te asiguri ca ai acolo cele 2 monede. Am atasat si o imagine cu sectiunea asta.

Image Attachments
img2.jpg
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
optick - 24 February 2011 01:47 PM

Salut.

Da, greseala mea. Am incurcat un pic parametrii. Rezultatul care l-ai primit tu in cazul 2 pare sa fie cel corect dar o sa mai scriu o data de la inceput.


$con mysql_connect(\"localhost\",\"dbusername\",\"bdpass\");

dbusername = userul de conectare la baza de date
dbpass = parola pentru conectarea la baza de date

mysql_select_db(\"dbname\"$con);

dbname = numele bazei de date


Toate datele astea le poti lua din app/etc/local.xml

<username><![CDATA[-----]]></username>
<
password><![CDATA[------]]></password>
<
dbname><![CDATA[------]]></dbname>

Acum presupunanad ca tu ai preturile in EUR (in admin) si vrei sa le afisezi in RON in front trebuie sa faci urmatorii pasi:

1. in admin la System->Configurare->Setari moneda

Moneda de bază: EUR
Monedă de afişare implicită: RON
Monede acceptate: EUR si RON

2. in admin la System->Manage Currency Rates te asiguri ca ai acolo cele 2 monede. Am atasat si o imagine cu sectiunea asta.

la mine este putin mai complicat. datorita modificarilor masive facute pe parte de design (fata de templatul original si/sau din cauza addonurilor) nu imi merge partea de selectare moneda. nu imi apare pur si simplu. am incercat diverse metode pentru a rezolva aceasta problema, am luat legatura cu cei de la care am cumparat template-ul, au verificat si ei si nu reusesc sa identifice ce anume blocheaza afisare-totul este setat corect dar nu apare. deci momentan nu ma pot folosi de acesta facilitate. ramane sa gasesc o rezolvare pentru viitor.
poti sa imi explici unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac ca sa setez si sa rulez o sarcina cron? astfel incat atunci cand merg la setari moneda sa apara cursul corect, asa cum este preluat de catre script. preturile le am in lei setate si as fi vrut sa apara si in euro fiindca tot site-ul va fi si in romana dar si in engleza. ms

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
optick - 23 February 2011 02:01 AM

Salut.

Deschizi fisierul si cumpletezi cu datele bazei tale de date “dbname” si “dbpass”.
Setezi adresa de email unde vrei sa primesti confirmarea ca sa rulat cronul
Uploadezi fisierul pe server in root-ul magento
Iti setezi un cron care sa ruleze zilnic fisierul. (inainte sa setezi cronul poti sa rulezi direct din browser ca sa fi sigur ca merge)
http://www.siteultau.ro/preluare_curs.php - si verifici in admin sau in baza de date daca sa facut update

revin cu rugamintea. poti sa explici exact cum se seteaza acel cron? unde trebuie sa mergi ce trebuie sa faci ca sa apara cursul corect in magento? am tot cautat cum se seteaza unc ron si nu am reusit sa gasesc ceva care sa ma lamureasca . ms

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 

asa trebuie sa fie setat acel cron? in magento, la rate de schimb tot nu apare actualizat.

Image Attachments
curs.jpg
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
optick
Member
 
Avatar
Total Posts:  34
Joined:  2008-07-20
Brasov, Romania
 

http://www.mysite.ro/preluare_curs.php

Asa e setat la mine in cPanel la “Command”. Acuma nu ma stiu foarte bine la servere dar cred ca depinde si de cum e configurat

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
PetracheNicolae
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2009-12-12
 
optick - 10 March 2011 04:01 AM

http://www.mysite.ro/preluare_curs.php

Asa e setat la mine in cPanel la “Command”. Acuma nu ma stiu foarte bine la servere dar cred ca depinde si de cum e configurat

ok. am modificat corespunzator si la mine. ce mai intereseaza este daca in clipa in care va prelua cursul va modifica valoare care apare acum in magento/ admin/ administrare rate de schimb? sau cum vad exact ca totul functioneaza ok? ms

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top
Page 1 of 2