Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 2 of 3
Tutorial: Koppeling TNT Track en Trace webadres
 
Saiorse
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2009-10-08
 

Bedankt voor de heldere uitleg hierboven!
De e-mail naar klanten werkt erg goed.

Nu zit ik alleen met het volgende:

Ik zou graag ook aan de admin kant de url gebruiken.
Echter, ik kan in de tracking popup nergens de variabele postcode terugvinden (die wordt niet standaard opgevraagd).
Heeft iemand een idee hoe ik deze kan achterhalen.

(ik heb de url al zover dat ik naar de TNT site ga met ingevulde track en trace code maar dan mis ik nog de postcode)

Alvast bedankt!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
alicewoman1
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2010-01-25
 

bij mij werkt hij niet want de postcode vult hij niet in.
hoe krijg ik dit goed?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
magentome
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2010-06-25
 

Hoi Alicewoman,

Als je test, wekt het alleen als je een echte TNT pakketcode gebruikt met de postcode die echt bij die TNT code hoort. Ik heb ook een hele tijd gedacht dat het niet werkte, omdat ik een TNT code gebruikte in combinatie met een test-account. Maar dat test-account had een andere postcode, waardoor de TNT website iedere keer lege gegevens toonde. Heeft me heel wat uurtjes gekost voor ik dat in de gaten had, dus,…
weet je zeker dat je test met een TNT pakketcode en een useraccount dat de bijpassende postcode bij de pakketcode heeft?

Groeten,

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
alicewoman1
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2010-01-25
 

Ik ben er al achter smile
ik had achter de P; staan
die ; moest weg en nu werkt het gelukkig.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
magentome
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2010-06-25
 

<a href="https://tracktrace.tntpostpakketservice.nl/Search/Searchbasic.aspx?B=<?php echo $_item->getNumber() ?>&P;=<?php echo $zipcode ?>"><?php echo $_item->getNumber() ?></a></td>

in bovenstaande regel ben je vergeten de ; weg te halen achter de P
dat zal het probleem zijn, regel veranderen in:

<a href="https://tracktrace.tntpostpakketservice.nl/Search/Searchbasic.aspx?B=<?php echo $_item->getNumber() ?>&P;=<?php echo $zipcode ?>"><?php echo $_item->getNumber() ?></a></td>

succes!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
alicewoman1
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2010-01-25
 

Dat was het inderdaad smile super dank je wel voor je hulp smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
basbrouwers
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2010-12-27
 

Update: Probleem verholpen.

Groet,
Bas

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
indy666
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2009-10-31
 

Hallo,

Er zijn tegen over de orginele post zoveel veranderingen gemaakt in de file, dat mijn vraag is.
Kan iemand de kant en klare code posten.

Mijn dank is groot,
Mark

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
st33n
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2011-04-04
 

Ik ben ook wel benieuwd naar een eventuele update

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
NikkyLauwers
Jr. Member
 
Total Posts:  15
Joined:  2011-02-03
 

Ik heb mijn track.phtml onder toegevoegd. Deze werkt netjes.

Heb er ook even een screenshot bijgedaan.

Wel even opletten of je in de goede file aanpast ivm met templates.

Veel plezier ermee.

File Attachments
track.phtml  (File Size: 3KB - Downloads: 231)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Hanneke83
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2011-05-14
 

Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat mijn webdesigner ervoor had gezorgd dat de trackinggegevens in de verzend email komen maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. De enige manier waarop mijn klanten hun Tracking nummer kunnen zien is door in te loggen.

Heb dus wel de file aangepast zoals hierboven uitgelegd maar uiteraard komt er niks in de verzend email. Naar welke map zou ik de file moeten verplaatsen om het stukje “Tracking” toe te voegen aan de verzend mail. Of moet ik daar iets anders voor doen?

Thanks.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
sannisinas
Member
 
Total Posts:  67
Joined:  2011-01-27
 

Deze code werkt prima voor mij, alleen ik wil ook het land erin hebben.
Nu als ik een buitenlandse verzending heb dan werkt de link niet goed omdat hij NL als land neerzet.

Weet iemand hoe dat moet?

?>
<?php $_shipment
=$this->getShipment() ?>
<?php $_order
=$this->getOrder() ?>
<?php 
if ($_shipment && $_order && $_shipment->getAllTracks()): ?>
<?php
$rplChars 
= array(" " => '');
$string $this->getOrder()->getShippingAddress()->getPostcode();
$zipcode strtr($string,$rplChars);
?>
<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" width="650"
style="border:1px solid #EAEAEA;">
<
thead>
<
tr>
<
th align="left" bgcolor="#EAEAEA" style="font-size:13px;
padding:3px 9px"
><?php echo $this->__('Shipped By'?></th>
<
th align="center" bgcolor="#EAEAEA" style="font-size:13px;
padding:3px 9px"
><?php echo $this->__('Tracking Number'?></th>
</
tr>
</
thead>
<
tbody>
<?php $i=0; foreach ($_shipment->getAllTracks() as $_item): $i++ ?>
<tr <?php echo $i%2?'bgcolor="#F6F6F6"':'' ?>>
<
td align="left" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo
$_item->getTitle() ?></td
<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a
href
="
http://www.postnlpakketten.nl/klantenservice/tracktrace/basicsearch.aspx?lang=nl&B;=<?php
echo 
$_item->getNumber() ?>&P;=<?php echo $zipcode ?>"><?php echo
$_item->getNumber() ?></a></td
</tr>
<?php endforeach ?>
</tbody>
</
table>
<?php endif; ?>
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
lleto
Member
 
Total Posts:  33
Joined:  2010-05-01
 

Ik wilde ook graag TNT info met klikbare link, maar had ook zendingen naar het buitenland.

Mijn track.phtml is uitgebreid met de volgende regels:
- Onder
<?php $i=0; foreach ($_shipment->getAllTracks() as $_item): $i++ ?>
- Voeg in:
<?php
$rplChars = array(" " => '');
$string = $this->getOrder()->getShippingAddress()->getPostcode();
$country = $this->getOrder()->getShippingAddress()->getCountry_id();
if ($country == "NL") {
$zipcode = "&P;=".strtr($string,$rplChars);
} else {
$zipcode = "&I;=True";
}
?>

Regel:
<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo $_item->getNumber() ?></td>
Vervang door:
<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a href="https://tracktrace.tntpostpakketservice.nl/Search/Searchbasic.aspx?&B;=<?php echo $_item->getNumber() ?><?php echo $zipcode ?>"><?php echo $_item->getNumber() ?></a></td>

Er wordt nu eerst gekeken naar het land waar het pakket naar toe gaat. Als dat niet Nederland is wordt er “&I;=True” aan het pakket nummer geplakt anders de postcode.

Groet,
lleto

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
espada
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2011-01-27
 

Dit draadje heeft me de benodigde informatie gegeven om een mooie aanklikbare link te maken in de verzendmail. De werking van het huidige script voldoet nog niet voor wat ik ermee wil doen. Aangezien e.e.a. bij ons nu nog kleinschalig verloopt, maak ik de orders bij de verzenddiensten handmatig aan.  En uiteraard wil ook ik toch die mooie aanklikbare link in de verzendmail aan mijn klanten. Klikken en meteen de benodigde gegevens tonen. Ik werk nu met 2 verschillende verzendmethoden. DHL4you en PostNL. Wellicht zal er nog een optie bij komen.  Het script moet dus makkelijk zijn aan te passen. Aangezien het huidige script voor 1 aanbieder werkt (en de originele data volgens mij overruled?), heb ik er op met behulp van jullie informatie maar eens een eigen versie van gemaakt. Een versie die geschikt is voor meerdere verzendmethodes en indien nodig toch gewoon de eigen code van magento gebruikt.
Ik ben geen programmeur dus waarschijnlijk kan het netter, maar onderstaande doet in ieder geval wat ik wil.

Aangezien er waarschijnlijk wel meer mensen zijn die iets dergelijks zoeken, bij deze mijn bijdrage aan dit geweldige forum.
Het lijkt alsof met knippen en plakken de code her en der wordt afgebroken en op een nieuwe regel wordt gezet.
Het bestand is daarom als bijlage toegevoegd.

*5-3-12 track.phtml Opnieuw toegevoegd. Uitleg m.b.t. de locatie waar het bestand moet komen te staan bijgewerkt.

/**
 * Onderstaande code bevat een aanpassing waarmee je een klikbare link in je verzendbericht kan genereren.
 * Deze methode is geschikt voor verschillende verzendmethodes in Ã©Ã©n winkel.
 * De code werkt ook bij gebruik van meerdere track & trace codes in Ã©Ã©n verzendbericht die via verschillende verzendmethodes verlopen. (nodig of nuttig? geen idee, maar het werkt :o))
 * Uitleg aanwezig in de code. De code is zodoende makkelijk uit te breiden als je daar behoefte aan hebt.
 * Om het originele bestand van magento niet te overschrijven, plaats je het bestand in:
 * /public_html/app/design/frontend/default/jouw template/template/email/order/shipment
 * aangezien kennelijk niet bij alle templates het bestand gelezen word, kan het zijn dat de linkjes niet gegenereerd worden.
 * In dit geval plaats je het bestand in:
 * /public_html/app/design/frontend/default/default/template/email/order/shipment
 * maak altijd een backup van het originele bestand als dat wel aanwezig is. Dit script is getest en werkt probleemloos onder magento 1.6, maar toch voor het geval dat...
 * Als het pad niet bestaat dan moet je deze zelf aanmaken.
 * succes
 */
 
?>

<?php $_shipment
=$this->getShipment() ?>
<?php $_order
=$this->getOrder() ?>
<?php 
if ($_shipment && $_order && $_shipment->getAllTracks()): ?>

<?php
$rplChars 
= array(" " => '');
$string $this->getOrder()->getShippingAddress()->getPostcode();
$zipcode strtr($string,$rplChars);
?> 

<table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" width="650" style="border:1px solid #EAEAEA;">
    <
thead>
        <
tr>
            <
th align="left" bgcolor="#EAEAEA" style="font-size:13px; padding:3px 9px"><?php echo $this->__('Shipped By'?></th>
            <
th align="center" bgcolor="#EAEAEA" style="font-size:13px; padding:3px 9px"><?php echo $this->__('Tracking Number'?></th>
        </
tr>
    </
thead>
    <
tbody>
    
<?php $i=0; foreach ($_shipment->getAllTracks() as $_item): $i++ ;
    
        
//    track&trace;code en landcode in een makkelijk bruikbare variabele opslaan
        
$tracecode $_item->getNumber();
        
$country $this->getOrder()->getShippingAddress()->getCountry_id(); 
    
        
//    verzendmethode opvragen
        
switch ($_item->getTitle()) {
    
            
//    verzendmethode contoleren en onderstaande code uitvoeren indien waar. 
            //    Let op! deze controle is gevoelig voor hoofdletters! dhl4you is dan ook niet hetzelfde als DHL4you!
            
case DHL4you:
                
$url "https://dhlforyou.nl/login/track/$tracecode";?>
                    
<tr <?php echo $i%2?'bgcolor="#F6F6F6"':'' ?>>
                    <
td align="left" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo $_item->getTitle() ?></td>
                    <
td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a href="<?php echo $url?>"><?php print $tracecode ?></a></td
                    </
tr>
        
        
<?php
                
// automatisch uitvoeren verdere code hier beeindigen i.v.m. gebruik switch functie.
                // anders worden onderstaande voorwaarden uitgevoerd ongeacht de gestelde case voorwaarde
                
break;

            
//    Herhaling van bovenstaande controle op basis van een nieuwe voorwaarde.
            
case PostNL:
                
//    Om de juiste url te generen, moeten we eerst controleren naar welk land de bestelling verzonden wordt
                
if ($country == "NL"{
                $url 
"https://mijnpakket.postnl.nl/Claim?Barcode=$tracecode&Postalcode;=$zipcode&Foreign;=false&vind;-pakket=Zoek+mijn+pakket";}
                
else {
                $url 
"https://mijnpakket.postnl.nl/Claim?Barcode=$tracecode&Foreign;=true&vind;-pakket=Zoek+mijn+pakket";}?>
                    
<tr <?php echo $i%2?'bgcolor="#F6F6F6"':'' ?>>
                    <
td align="left" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo $_item->getTitle() ?></td>
                    <
td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a href="<?php echo $url ?>"><?php print $tracecode ?></a></td
                    </
tr>
        
        
<?php
                
break;
        
            
//Als niets van bovenstaande van toepassing is gebruiken we weer gewoon de eigen code van Magento.
            
default:
                
?>
                
<tr <?php echo $i%2?'bgcolor="#F6F6F6"':'' ?>>
                <
td align="left" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo $_item->getTitle() ?></td>
                <
td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo $_item->getNumber() ?></td>
                </
tr>
        
        
<?php
        }
    ?>

    <?php 
endforeach ?>
    
</tbody>
</
table>
<?php endif; ?>
File Attachments
track.phtml  (File Size: 6KB - Downloads: 124)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
nlhorloges
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2011-04-27
 

Weet iemand in welk bestand ik de aanpassing moet doen.

Ik heb Magento versie 1.5.0.1

Als ik na het betand ga zoeken zoals in de eerste post geplaatst is kom ik er niet uit.

De bestanden \’shipment\’ en \’track\’ staan er niet in.

Kan iemand mij hiermee helpen?

Alvast bedankt.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 2 of 3