Magento Forum

Page 1 of 3
Tutorial: Koppeling TNT Track en Trace webadres
 
Jurjen de Vries
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  21
Joined:  2009-01-08
Utrecht, Netherlands
 

Crosspost met http://www.dutchento.org/forum/viewtopic.php?f=115&t;=138

De volgende tutorial beschrijft hoe je het Magento standaard post track en trace nummer kunt koppelen aan TNT verzendingen, dit gepaard met de order shipment confirmation e-mail template. Ik ga er daarbij vanuit dat men enkel met TNT verstuurt. Omdat ik geen doorgewinterde programmeur ben geef ik de disclaimer mee dat de code mogelijk niet optimaal is en in andere setups mogelijk geen goede uitwerking heeft. Test dit dus goed op een eigen test omgeving en geef aub feedback in dit topic ter verbetering van mijn oplossing.

---
Open het bestand app/design/frontend/default/<naam>/template/email/order/shipment/track.phtml . (vervang <naam> door de door jouw gebruikte template).

Voeg onder de code

<?php if ($_shipment && $_order && $_shipment->getAllTracks()): ?>
(waarschijnlijk lijn 30) de volgende code toe:
<?php
$rplChars 
= array(" " => '');
$string $this->getOrder()->getShippingAddress()->getPostcode();
$zipcode strtr($string,$rplChars);
?>

Zoek onderaan naar de regel:

<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo $_item->getNumber() ?></td>

en vervang deze in:

<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a href="https://securepostplaza.tntpost.nl/TPGApps/tracktrace/findByBarcodeServlet?BARCODE=<?php echo $_item->getNumber() ?>&ZIPCODE;=<?php echo $zipcode ?>"><?php echo $_item->getNumber() ?></a></td>

Maak nu een test order aan. Ga naar het admin panel en kies bij de aangemaakte test order voor verzenden. Vul het track en trace nummer in en verzend de order status.
Op het opgegeven e-mail adres zal het track en trace nummer als het goed is aan te klikken zijn en een actuele track en trace status op de TNT post site weergeven.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
hydra
Guru
 
Avatar
Total Posts:  378
Joined:  2008-08-26
Amsterdam
 

Hey,

Bedankt voor de uitleg. Ik zal het snel eens uitproberen.
Laat nog weten of het gelukt is.
.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Nautica
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  140
Joined:  2008-01-03
 

Krijg een HTTP 500 error. Werkt de link nog wel??

exception

java.lang.NullPointerException
nl.postplaza.tracktrace.scans.web.FindByBarcodeServlet.doDefault(FindByBarcodeServlet.java:181)
nl.postplaza.control.web.requesthandler.AbstractRequestHandlerServlet.doGet(AbstractRequestHandlerServlet.java:63)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:747)
javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:860)
sun.reflect.GeneratedMethodAccessor49.invoke(Unknown Source)
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
org.apache.catalina.security.SecurityUtil$1.run(SecurityUtil.java:249)
java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
javax.security.auth.Subject.doAsPrivileged(Subject.java:517)
org.apache.catalina.security.SecurityUtil.execute(SecurityUtil.java:282)
org.apache.catalina.security.SecurityUtil.doAsPrivilege(SecurityUtil.java:165)
java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:265)
org.acegisecurity.intercept.web.FilterSecurityInterceptor.invoke(FilterSecurityInterceptor.java:107)
org.acegisecurity.intercept.web.FilterSecurityInterceptor.doFilter(FilterSecurityInterceptor.java:72)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:275)
org.acegisecurity.ui.ExceptionTranslationFilter.doFilter(ExceptionTranslationFilter.java:166)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:275)
org.acegisecurity.wrapper.SecurityContextHolderAwareRequestFilter.doFilter(SecurityContextHolderAwareRequestFilter.java:81)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:275)
org.acegisecurity.providers.anonymous.AnonymousProcessingFilter.doFilter(AnonymousProcessingFilter.java:125)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:275)
org.acegisecurity.ui.AbstractProcessingFilter.doFilter(AbstractProcessingFilter.java:271)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:275)
org.acegisecurity.context.HttpSessionContextIntegrationFilter.doFilter(HttpSessionContextIntegrationFilter.java:249)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy$VirtualFilterChain.doFilter(FilterChainProxy.java:275)
org.acegisecurity.util.FilterChainProxy.doFilter(FilterChainProxy.java:149)
org.acegisecurity.util.FilterToBeanProxy.doFilter(FilterToBeanProxy.java:98)

note The full stack trace of the root cause is available in the Sun-Java-System/Application-Server logs.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Jurjen de Vries
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  21
Joined:  2009-01-08
Utrecht, Netherlands
 

Ik weet niet wat er in de post mis is gegaan, meende de code copy/paste te hebben gedaan.

Als je naar de allerlaatste regel kijkt, zie je:

&ZIPCODE;

haal het ; teken weg, dan klopt de URL.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Nautica
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  140
Joined:  2008-01-03
 

Jaaaa dat was hem bedankt grin.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Nautica
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  140
Joined:  2008-01-03
 

Nou ja vreemd… Eerst deed ie het maar nu komt ineens de barcode en postcode niet meer in de velden.

Check deze link maar eens: https://securepostplaza.tntpost.nl/TPGApps/tracktrace/findByBarcodeServlet?BARCODE=3SPD5337863&ZIPCODE;=4621CA

Update: Ik wijzigde deze thread en weet nu ook waar die punt komma ; vandaan komt… Als je de link copiert en in dit forum plakt zet dit forum een ; tussen ZIPCODE en de =

Raar.........
Maar ja Magento doet ook raar dus niet zo vreemd. Zou deze site overigens op Magento gebaseerd zijn??? Is namelijk ook zo traag.

Nog een Update… Nu doet ie het ineens weer .. zeker probs op de TNT site

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Nautica
Sr. Member
 
Avatar
Total Posts:  140
Joined:  2008-01-03
 

Ah nu snap ik het probleem.
Als er nog geen gegevens in track en trace zijn zie je alleen de track en trace pagina met lege invulvelden. Als je dan vervolgens handmatig de barcode en postcode ingeeft dan zie je pas je melding “Er zijn geen zendingen gevonden voor deze combinatie.”. Deze melding zie je dus niet wanneer je op de link klikt.
Pas als er gegeven bestaan in Track en trace werkt de link wel en zie je het verloop van het pakket.

Maar ja het werkt toch allemaal

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
wubbes
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2008-11-24
 

Hoi

Leuk te weten dat jullie in Nederland perfect TNT kunnen koppelen aan Magento.
Maar kan dit voor België ook?? Weet dat iemand??

Gtrz, Jens

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Emico
Member
 
Total Posts:  51
Joined:  2009-07-22
Netherlands
 

Dat zou ik ook niet weten, sterker nog, ik ben benieuwd hoe generiek dit is.
Want dit lijkt wel volledig op TNT te zijn toegespitst, op zich prima, maar niet als je met een internationale webshop te maken hebt.

Voor Nederland wil je inderdaad wel TNT ondersteuning, maar niet ten koste van de andere track and traces, weet iemand hier een oplossing voor?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Wielen
Sr. Member
 
Total Posts:  95
Joined:  2009-01-28
 

Volgens mij is ondertussen de url aangepast.

Vervang de url met onderstaande:

https://securepostplaza.tntpost.nl/TPGApps/tracktrace/findByBarcodeServlet?BARCODE=<?php echo $_item->getNumber() ?>&ZIPCODE;=<?php echo $zipcode ?>

gr. Jord

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Jurjen de Vries
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  21
Joined:  2009-01-08
Utrecht, Netherlands
 

@Wielen / Jord. Bedankt voor de bijdrage. Maar als ik de URL uit mijn eerste post onder jouw URL zet zie ik geen enkel verschil?

https://securepostplaza.tntpost.nl/TPGApps/tracktrace/findByBarcodeServlet?BARCODE=<?php echo $_item->getNumber() ?>&ZIPCODE;=<?php echo $zipcode ?>
https://securepostplaza.tntpost.nl/TPGApps/tracktrace/findByBarcodeServlet?BARCODE=<?php echo $_item->getNumber() ?>&ZIPCODE;=<?php echo $zipcode ?>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Wielen
Sr. Member
 
Total Posts:  95
Joined:  2009-01-28
 

Arrggg.....toch teveel gedronken.....mmm...raar. want hij werkte niet bij mij die url. En heel toevallig had ik net een mail binnengekregen van een bestelling met een track en trace link en toen deze gepakt en toen werkte hij wel ineens....raar.

Groetern

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Mom2B
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2009-03-09
 

Is deze ook aan te passen voor versie 1.4? Werkt nl. niet meer…

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Netfort
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2009-10-11
 

Werkt ook in 1.4, wel even de nieuwe TNT url gebruiken;

<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a href="https://tracktrace.tntpostpakketservice.nl/Search/Searchbasic.aspx?B=<?php echo $_item->getNumber() ?>&P;=<?php echo $zipcode ?>"><?php echo $_item->getNumber() ?></a></td>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
FvanGils
Jr. Member
 
Total Posts:  6
Joined:  2010-06-20
Van Gils de Wit, Bosstraat 24 Bergen op Zoom
 
Netfort - 30 May 2010 01:32 AM

Werkt ook in 1.4, wel even de nieuwe TNT url gebruiken;

<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a href="https://tracktrace.tntpostpakketservice.nl/Search/Searchbasic.aspx?B=<?php echo $_item->getNumber() ?>&P;=<?php echo $zipcode ?>"><?php echo $_item->getNumber() ?></a></td>

Hi Netfort,

Volgens mij moet je de laatste getNumber() functie niet gebruiken. De juiste code is volgens mij

<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px"><a href="https://tracktrace.tntpostpakketservice.nl/Search/Searchbasic.aspx?B=<?php echo $_item->getNumber() ?>&P;=<?php echo $zipcode ?>"></a></td>
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
magentome
Jr. Member
 
Total Posts:  10
Joined:  2010-06-25
 

Nadat ik de code als volgt heb gezet, met <a href startend op een nieuwe regel, werkt het:

<td align="left" valign="top" style="padding:3px 9px"><?php echo $_item->getTitle() ?></td>
<td align="center" valign="top" style="padding:3px 9px">
<a href="https://tracktrace.tntpostpakketservice.nl/Search/Searchbasic.aspx?B=<?php echo $_item->getNumber() ?>&P;=<?php echo $zipcode ?>"><?php echo $_item->getNumber() ?></a></td>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 3