Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Page 1 of 2
Can I get some help with Flash integration? (please don’t hate me for using Flash; I’m just doing my job ;-)
 
JazzcatCB
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2008-02-06
 

I’m trying to integrate flash with my storefront. I have a template that looks like this:

faculty_flash.phtml

<div class="box">
    <
object width="191" height="320" data="http://magento/skin/frontend/default/test_theme/flash/faculty_sidebar.swf" type="application/x-shockwave-flash">
        <
param value="http://magento/skin/frontend/default/test_theme/flash/faculty_sidebar.swf" name="movie"/>
        <
param value="transparent" name="wmode"/>
    </
object>
</
div>

The absolute paths work, but I’m pretty sure I want to use relative paths. Does anyone know how I’d accomplish this in Magento? Thanks.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
lotusseedsD
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1144
Joined:  2007-08-31
 
JazzcatCB - 15 February 2008 05:31 PM


The absolute paths work, but I’m pretty sure I want to use relative paths. Does anyone know how I’d accomplish this in Magento? Thanks.

Something like this I think.

param value="{{skin url=’test_theme/flash/faculty_sidebar.swf’}}”

if it doesn’t work, try creating a flash folder in the ‘images’ folder then try this:
param value="{{skin url=’images/flash/faculty_sidebar.swf’}}”

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
JazzcatCB
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2008-02-06
 

Great. I’ll give it a shot. Thank you very much Chinesedream.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
JazzcatCB
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2008-02-06
 

Unfortunately, neither approach worked. Am I right in assuming that anything enclosed by {{}} gets replaced by a path string in the html? Because this didn’t happen. The html source contained the original {{}} directive. Apparently, my template file isn’t being parsed by Magento.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
lotusseedsD
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1144
Joined:  2007-08-31
 

Ah Sorry, I was working on a CMS static page last night and gave you the wrong one.LOL

Try this:

param value="<?=$this->getSkinUrl('test_theme/flash/faculty_sidebar.swf')?>"

Is your theme default? If not, I think you need to match with your custom theme, make sure that in the in the admin configuration, the ‘themes’ under the Design is called.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
JazzcatCB
Jr. Member
 
Total Posts:  24
Joined:  2008-02-06
 

Hey, that worked perfectly! Thanks chinesedream and ohminu. Is there documentation anywhere that lists what methods are available? How did you discover this method chinesedream?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
lotusseedsD
Mentor
 
Avatar
Total Posts:  1144
Joined:  2007-08-31
 
JazzcatCB - 18 February 2008 06:36 AM

How did you discover this method chinesedream?

There are a number of examples in the default phtml files that show the relative path for linking images , so I thought it must work for swf as they are basically the same principle smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
BlackDesk
Member
 
Avatar
Total Posts:  35
Joined:  2008-03-10
San Diego
 

Hey Friends -

I’m trying to add a Flash slideshow to my homepage cms, as such:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="485" height="300" id="slideshow" align="middle">
<param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
<param name="movie" value="http://shopmedpro.com/store/ss/slideshow.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<embed src="http://shopmedpro.com/store/ss/slideshow.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="485" height="300" name="slideshow" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
</object>

All I get is a blank white area; What am i missing?

THANX!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
daFunk
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2008-04-08
 

Hi,

u need this smal part of JS also.
This is how it works if u put it into a static block.

'src''index.swf',

'movie''{{skin url=""}}/flash/home_page/index',

<script language="javascript">
    if (
AC_FL_RunContent == 0{
        alert(
"Diese Seite erfordert die Datei \"AC_RunActiveContent.js\".");
    
else {
        AC_FL_RunContent
(
            
'codebase''http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0',
            
'width''890',
            
'height''805',
            
'src''index.swf',
            
'quality''high',
            
'pluginspage''http://www.macromedia.com/go/getflashplayer',
            
'align''middle',
            
'play''true',
            
'loop''true',
            
'scale''showall',
            
'wmode''window',
            
'devicefont''false',
            
'id''index',
            
'bgcolor''#ffffff',
            
'name''index',
            
'menu''true',
            
'allowFullScreen''false',
            
'allowScriptAccess','sameDomain',
            
'movie''{{skin url=""}}/flash/home_page/index',
            
'salign'''
            
); //end AC code
    
}
</script>

<noscript>
    <
object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width="890" height="805" id="index" align="middle">
    <
param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
    <
param name="allowFullScreen" value="false" />
    <
param name="movie" value="{{skin url=""}}flash/home_page/index.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />    <embed src="{{skin url=""}}flash/home_page/index.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="890" height="805" name="index" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
    </
object>
</
noscript>
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
BlackDesk
Member
 
Avatar
Total Posts:  35
Joined:  2008-03-10
San Diego
 

Thanks for the reply!

Ok, so are you saying put all of that code in the static block? If the absolute path to the swf is

http://shopmedpro.com/store/ss/slideshow.swf

where do I put that in your code?

And what is this in English:

alert(”Diese Seite erfordert die Datei \"AC_RunActiveContent.js\".");

THANK YOU so much for your generous help !

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
BlackDesk
Member
 
Avatar
Total Posts:  35
Joined:  2008-03-10
San Diego
 

the bottom bit (between the object tags) did the trick - i didn’t even need the js!

thanks :o]

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
norbolig
Guru
 
Total Posts:  328
Joined:  2008-03-15
 

@BlackDesk: “Diese Seite erfordert die Datei” means: “this page need the Data” - i.e. indicating that “AC_RunActiveContent.js\"." is missing.

I vistited your web site - nice Flash already working!

I am also impressed by your Service Request Form, that includes both Text fields and boxes. Are the information forwarded to the Shop Owner per email, or does the input show up in the Admin Panel? Hmmmmm..., I wish I could manage to do that myself.  wink

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
solomfb
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2008-06-04
California
 

I can not get this to work, here is what I’m putting into the code from the CMS homepage maybe that’s my problem?

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="685" height="500" id="slideshow" align="middle">
    <
param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
    <
param name="allowFullScreen" value="false" />
    <
param name="movie" value="http://www.resourcedist.com/resource-store/skin/frontend/default/default/images/store-slideshow/slideshow.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <
embed src="http://www.resourcedist.com/resource-store/skin/frontend/default/default/images/store-slideshow/slideshow.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="685" height="500" name="slideshow" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
    </
object>

and my xml file is this

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<gallery>
<
album title="Resource Brands" description="Images of Resource Brands" 
lgpath="skin/frontend/default/default/images/store-slideshow/gallery/album1/large/">
<
img src="home-rotation-images-riviera.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-given.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-paris.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-roger.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-AA.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-venom.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-jessup.jpg" />
</
album>
</
gallery>

Are other peoples flash files working because they are not using an xml file?
I’ve tried a few other ways as well, following the code of other sites who have this working, but I just can’t get it to work. I think it has something to do with the xml file because there is a window area there that says it’s a flash file if you right click. It’s just the images won’t load?

Please help
thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
paul@moodandmind.com
Member
 
Avatar
Total Posts:  65
Joined:  2008-01-13
 

I’m having this same problem! I have an SWF that is locked so I can’t alter the path of the XML file.

Is there any way to make this work?

solomfb - 07 August 2008 07:44 PM

I can not get this to work, here is what I’m putting into the code from the CMS homepage maybe that’s my problem?

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" width="685" height="500" id="slideshow" align="middle">
    <
param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
    <
param name="allowFullScreen" value="false" />
    <
param name="movie" value="http://www.resourcedist.com/resource-store/skin/frontend/default/default/images/store-slideshow/slideshow.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#ffffff" />
    <
embed src="http://www.resourcedist.com/resource-store/skin/frontend/default/default/images/store-slideshow/slideshow.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="685" height="500" name="slideshow" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
    </
object>

and my xml file is this

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<gallery>
<
album title="Resource Brands" description="Images of Resource Brands" 
lgpath="skin/frontend/default/default/images/store-slideshow/gallery/album1/large/">
<
img src="home-rotation-images-riviera.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-given.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-paris.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-roger.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-AA.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-venom.jpg" />
<
img src="home-rotation-images-jessup.jpg" />
</
album>
</
gallery>

Are other peoples flash files working because they are not using an xml file?
I’ve tried a few other ways as well, following the code of other sites who have this working, but I just can’t get it to work. I think it has something to do with the xml file because there is a window area there that says it’s a flash file if you right click. It’s just the images won’t load?

Please help
thanks
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Trixis
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2008-07-31
 

hey guys, have you found a solution to your problem?

i am as well trying to embed a flash flow-style menu to my homepage. i did what i saw in the forums, basicly put

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" width="700" height="350">
               <
param name=movie value="{{skin url='images/media/flash_menu.swf'}}">
               <
param name=quality value=high>
                <
param name="wmode" value="transparent">
                <
embed src="{{skin url='images/media/flash_menu.swf'}}" quality=high wmode="transparent" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="700" height="350">
                </
embed
              </
object>

to my homepage from backend. the component is there, but the pictures won’t show. my pics are in a folder called flash_images, in the same folder (images/media) as the swf file.i have no idea what’s wrong or what to do with the xml file!

anyone can help?

thanks!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
nod74
Member
 
Total Posts:  35
Joined:  2007-09-01
 

Flash integration on a cms page of magento

Hi all here is how it works for a page in the CMS of magento:

1. unzip and upload the attached file to the folder “js” of your template: folder /skin/frontend/default/your template/js
2. in the following code my swffile is called slideshow_en. Just replace this with the name of your .swf
3. change this size

width="895" height="493"
corresponding to your swf

thats all, hope it helps somebody

Nod

<script language="javascript">AC_FL_RunContent 0;</script> <script src="{{skin url=""}}js/AC_RunActiveContent.js" language="javascript"></script> <script language="javascript">
    if (
AC_FL_RunContent == 0{
        alert(
"This site needs the file \"AC_RunActiveContent.js\".");
    
else {
        AC_FL_RunContent
(
            
'codebase''http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0',
            
'width''895',
            
'height''493',
            
'src''slideshow_en',
            
'quality''high',
            
'pluginspage''http://www.macromedia.com/go/getflashplayer',
            
'align''middle',
            
'play''true',
            
'loop''true',
            
'scale''showall',
            
'wmode''window',
            
'devicefont''false',
            
'id''slideshow_en',
            
'bgcolor''#000000',
            
'name''slideshow_en',
            
'menu''true',
            
'allowFullScreen''false',
            
'allowScriptAccess','sameDomain',
            
'movie''{{skin url=""}}flash/slideshow_en',
            
'salign'''
            
)//end AC code
    
}
</script> 
<noscript>
    <
object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,0,0" width="895" height="493" id="slideshow_en" align="middle">
    <
param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" />
    <
param name="allowFullScreen" value="false" />
    <
param name="movie" value="slideshow_en.swf" /><param name="quality" value="high" /><param name="bgcolor" value="#000000" />    <embed src="{{skin url=""}}flash/slideshow_en" quality="high" bgcolor="#000000" width="895" height="493" name="slideshow_en" align="middle" allowScriptAccess="sameDomain" allowFullScreen="false" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
    </
object>
</
noscript>
File Attachments
AC_RunActiveContent.zip  (File Size: 3KB - Downloads: 389)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top
Page 1 of 2