Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Plotseling een error op de site: dbModel read resource does not implement Zend_Db_Adapter_Abstract
 
Xybo
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-02-26
 

Hallo,

Afgelopen twee maanden is er vol overgave gewerkt aan het online zetten van onze eerste webshop www.xybo.nl, draaiend op Magento. Het resultaat was (i.i.g. wat ons betrof) fantastisch.

Een paar dagen nadat we de site echt publicitair life hadden gezet is hij er plotseling uitgeklapt en geeft onderstaande error als je de website opvraagt. Heeft er iemand enig idee wat er mis is en wat we moeten doen om e.e.a. te herstellen?

Alvast bedankt,

Gerry

dbModel read resource does not implement Zend_Db_Adapter_Abstract
Trace:
#0 /home/xybo.nl/www/app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Collection/Abstract.php(68): Varien_Data_Collection_Db->setConnection(false)
#1 /home/xybo.nl/www/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(790): Mage_Core_Model_Mysql4_Collection_Abstract->__construct(Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#2 /home/xybo.nl/www/app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(832): Mage_Core_Model_Config->getModelInstance(’core_mysql4/web...’, Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#3 /home/xybo.nl/www/app/Mage.php(345): Mage_Core_Model_Config->getResourceModelInstance(’core/website_co...’, Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#4 /home/xybo.nl/www/app/code/core/Mage/Core/Model/Abstract.php(200): Mage::getResourceModel(’core/website_co...’, Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Website))
#5 /home/xybo.nl/www/app/code/core/Mage/Core/Model/Abstract.php(205): Mage_Core_Model_Abstract->getResourceCollection()
#6 /home/xybo.nl/www/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(370): Mage_Core_Model_Abstract->getCollection()
#7 /home/xybo.nl/www/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(244): Mage_Core_Model_App->_initStores()
#8 /home/xybo.nl/www/app/Mage.php(427): Mage_Core_Model_App->init(’’, ‘store’, Array)
#9 /home/xybo.nl/www/app/Mage.php(446): Mage::app(’’, ‘store’, Array)
#10 /home/xybo.nl/www/index.php(52): Mage::run()
#11 {main}

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Pixxa
Sr. Member
 
Total Posts:  275
Joined:  2008-10-23
 

Klinkt rigoureus maar clear je /var/cache en /var/session. Herstart daarna je gehele php/apache middels ssh. Zou opgelost moeten zijn.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Xybo
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-02-26
 

Helaas heeft deze tip niet mogen helpen.

Vandaag of morgen zal er een nieuwe installatie gedaan worden om te zien of dat het probleem op lost.

Gerry

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Xybo
Jr. Member
 
Total Posts:  8
Joined:  2009-02-26
 

PIxxa het is uiteindelijk met de door jou beschreven tips toch gelukt.

In eerste instantie wilde het niet, omdat er kennelijk in het cache nog wat was blijven hangen. (Daar stonden dan ook een paar duizend files in) Daarna verliep het perfect en was de shop weer online.

Bedankt!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
speedy222
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  5
Joined:  2012-01-12
 

Ik had het zelfde probleem. Het is vrij simpel op te lossen.

Verwijder je Cache map met de Cache bestanden.

En maak een nieuwe Cache map die leeg is.

Daarna je site www.joudomeinnaam.nl refreshen en het werk weer.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top