Magento Forum

Session ID in admin panel? AND Errors on Page, JAVA not working in admin AGAIN. Please help! 
 
avintel
Sr. Member
 
Total Posts:  147
Joined:  2008-05-15
Southern California
 

Please give me as straight forward and clear answers as you can for both or either of these questions.  I will then follow up with related information.
1. How and why has a Session ID started to occur in the front & backend of my cart?
2. Java Menus within the ADMIN panel stop functioning.

This has happened a number of times and I’ve reinstalled.  the problem with reinstalling is I have started all over about 10 times.  Does anyone have any suggestions?  I used simple scripts to install on a bluehost server.

Sometimes I login and I get this in the URL:
http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/?SID=a8385ec7dab13c7d51333b006d056a1b

Othertimes I login and I get this in the URL
http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/#

EVERYTIME I login and hover over the JS menu I can see http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/# in the IE status bar and NO drop down menus work.  I can not navigate anywhere in the admin panel.  Not even the tans for sales.

Here are the error details from the admin page:

Webpage error details
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; Tablet PC 1.7; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)
Timestamp: Thu, 26 Feb 2009 16:08:28 UTC

Message: ‘Fieldset’ is undefined
Line: 38
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘Translate’ is undefined
Line: 41
Char: 1
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘Calendar’ is undefined
Line: 46
Char: 1
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘Ajax’ is undefined
Line: 122
Char: 17
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: Object expected
Line: 404
Char: 1
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘varienGrid’ is undefined
Line: 484
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘varienGrid’ is undefined
Line: 514
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘varienGrid’ is undefined
Line: 544
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘varienTabs’ is undefined
Line: 593
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘varienGrid’ is undefined
Line: 650
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘varienTabs’ is undefined
Line: 678
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: Object expected
Line: 698
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘Event’ is undefined
Line: 720
Char: 5
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘Element’ is undefined
Line: 243
Char: 1
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Message: ‘Element’ is undefined
Line: 243
Char: 1
Code: 0
URI: http://www.avintel.com/index.php/admin/dashboard/

Here are the error details from IE on frontEND:
Webpage error details
User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; Tablet PC 1.7; .NET CLR 1.0.3705; .NET CLR 1.1.4322; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)
Timestamp: Thu, 26 Feb 2009 16:04:55 UTC

Message: ‘Translate’ is undefined
Line: 30
Char: 1
Code: 0
URI: http://avintel.com/

Message: ‘Varien’ is undefined
Line: 49
Char: 17
Code: 0
URI: http://avintel.com/

Message: ‘VarienForm’ is undefined
Line: 108
Char: 5
Code: 0
URI: http://avintel.com/

Message: Object expected
Line: 146
Char: 5
Code: 0
URI: http://avintel.com/

Additionally, I have loaded the Modern Theme through Magento Connect prior to these issues occuring.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
avintel
Sr. Member
 
Total Posts:  147
Joined:  2008-05-15
Southern California
 

I will add the following as well because it doesn’t seem like this question is going to get answered and I do not know why.  Can’t anyone please help.  I just sit here for hours looking around and trying to find answers which is making this development and learning experience dreadful.

Here are the steps you have to follow if you do really want to get a quick and meaningful answer:

• Looked through the Knowledge Base, Wiki and Forum.

• Describe the steps you followed before you get an error: minor tinkering around in admin.  no major changes.  cat, emails, loaded modern theme in magento connect.  but then everything worked for a while after that.  basically, just inputing products and stuff.

• Magento 1.2.1.1

I don’t know anything about pdo_mysql or even what it is so I cant answer that.  I am on shared hosting though. bluehost.  apache.

• Provide a link to phpinfo.php:  I have no idea where this is.  my store is at www.avintel.com

• .htaccess file
<code>############################################
## uncomment these lines for CGI mode
## make sure to specify the correct cgi php binary file name
## it might be /cgi-bin/php-cgi

# Action php5-cgi /cgi-bin/php5-cgi
# AddHandler php5-cgi .php

############################################
## GoDaddy specific options

# Options -MultiViews

## you might also need to add this line to php.ini
## cgi.fix_pathinfo = 1
## if it still doesn’t work, rename php.ini to php5.ini

############################################
## this line is specific for 1and1 hosting

#AddType x-mapp-php5 .php
#AddHandler x-mapp-php5 .php

############################################
## default index file

DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_php5.c>

############################################
## adjust memory limit

php_value memory_limit 128M
php_value max_execution_time 18000

############################################
## disable magic quotes for php request vars

php_flag magic_quotes_gpc off

############################################
## disable automatic session start
## before autoload was initialized

php_flag session.auto_start off

############################################
## enable resulting html compression

#php_flag zlib.output_compression on

###########################################
# disable user agent verification to not break multiple image upload

php_flag suhosin.session.cryptua off

###########################################
# turn off compatibility with PHP4 when dealing with objects

php_flag zend.ze1_compatibility_mode Off

</IfModule>

<IfModule mod_security.c>
###########################################
# disable POST processing to not break multiple image upload

SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

<IfModule mod_deflate.c>

############################################
## enable apache served files compression
## http://developer.yahoo.com/performance/rules.html#gzip

# Insert filter
#SetOutputFilter DEFLATE

# Netscape 4.x has some problems…
#BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html

# Netscape 4.06-4.08 have some more problems
#BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip

# MSIE masquerades as Netscape, but it is fine
#BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
# Don’t compress images
#SetEnvIfNoCase Request_URI \.(?:gif|jpe?g|png)$ no-gzip dont-vary

# Make sure proxies don’t deliver the wrong content
#Header append Vary User-Agent env=!dont-vary

</IfModule>

<IfModule mod_ssl.c>

############################################
## make HTTPS env vars available for CGI mode

SSLOptions StdEnvVars

</IfModule>

<IfModule mod_rewrite.c>

############################################
## enable rewrites

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on

############################################
## you can put here your magento root folder
## path relative to web root

#RewriteBase /magento/

############################################
## workaround for HTTP authorization
## in CGI environment

RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]

############################################
## always send 404 on missing files in these folders

RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/(media|skin|js)/

############################################
## never rewrite for existing files, directories and links

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-l

############################################
## rewrite everything else to index.php

RewriteRule .* index.php [L]

</IfModule>

############################################
## Prevent character encoding issues from server overrides
## If you still have problems, use the second line instead

AddDefaultCharset Off
#AddDefaultCharset UTF-8

<IfModule mod_expires.c>

############################################
## Add default Expires header
## http://developer.yahoo.com/performance/rules.html#expires

ExpiresDefault “access plus 1 year”

</IfModule>

############################################
## By default allow all access

Order allow,deny
Allow from all

############################################
## If running in cluster environment, uncomment this
## http://developer.yahoo.com/performance/rules.html#etags

#FileETag none

</code>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Teclance Enterprise
Member
 
Total Posts:  44
Joined:  2008-06-11
 

Hey,

I upgraded and now I am also running into this issue.

I can’t click on order by hovering over it or do anything from the action menu. Like yourself I have spent countless hours trying to find a solution. At the moment I am trying to reupload my js folder.

I will keep you posted if I find anything.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top