Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

help to set up Creating a CMS Page with Navigation … on magento
 
Ming wireless
Jr. Member
 
Total Posts:  12
Joined:  2009-07-27
 

hi there

i am not sure how to Creating a CMS Page with Navigation ?

i did follow the instruction on the magent to tell how to set up that but i could not find this steps?

can any one tell me how to do that “Adding Nodes” please

any expert please

Thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
kdigennaro
Member
 
Total Posts:  47
Joined:  2012-05-20
 

Just to verify you are trying to create a CMS page and then you want it added to your navigation menu?

In order to do this there are a couple of steps you have to follow.

1.) Create your CMS page and take note of the URL key. For instance the About Us page\’s default URL key is about-us so if you haven\’t changed it you can access that page directly by yoururl.com/index.php/about-us

2.) Once you have this you need to edit the actual navigation file. So navigate to app/template/catalog/navigation/top.phtml and open it in your editor.

3.) By default you will see the code below.

<?php $_menu $this->renderCategoriesMenuHtml(0,\'level-top\'?>
<?php 
if($_menu): ?>
<div class=\"nav-container\">
    <
ul id=\"nav\">
        
<?php echo $_menu ?>
    
</ul>
</
div>
<?php endif ?>

In order to add your page, for this example I will use the About Us page. You need to add the link inside the <ul> under

<?php echo $_menu ?>
.

So for our example it would look like this,

<?php $_menu $this->renderCategoriesMenuHtml(0,\'level-top\'?>
<?php 
if($_menu): ?>
<div class=\"nav-container\">
    <
ul id=\"nav\">
        
<?php echo $_menu ?>
        
<li><a href=\"http://www.yoururl.com/index.php/about-us\"></a></li>
    </
ul>
</
div>
<?php endif ?>

That\’s it, upload your files and you should be set. If you have any problems let me know. I believe there are several ways of doing this and depending on what exactly you are trying to achieve this may or may not be the best.

Hope I can help,
Kevin DiGennaro

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ming wireless
Jr. Member
 
Total Posts:  12
Joined:  2009-07-27
 

thanks for your replay ,

the way i also want to know that what you said.

i need to setup the CMS tree like this:

http://www.magentocommerce.com/knowledge-base/entry/creating-a-cms-page-with-navigation

but in the first and second steps , already mex up no idea how to set that up for the :

don’t know how to set up : Hierarchy

don’t know how to set up : Node

can you or any one please help

Thanks a lots

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ming wireless
Jr. Member
 
Total Posts:  12
Joined:  2009-07-27
 

hi all

this its the sample i want to add to my magento site

Image Attachments
sample.png
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
G_Mehta
Guru
 
Avatar
Total Posts:  418
Joined:  2010-01-27
India
 

have a look on my blog for my extension who do the same.

http://mehtagaurav.blogspot.in/2011/11/magento-navigation-menu-of-cms-pages.html

cheers!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ming wireless
Jr. Member
 
Total Posts:  12
Joined:  2009-07-27
 

yes i try that , but that not really what i want ,

Image Attachments
my admin.pngdemo admin.png
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
babyskill
Jr. Member
 
Total Posts:  17
Joined:  2009-05-30
 

Thanks for help!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Ming wireless
Jr. Member
 
Total Posts:  12
Joined:  2009-07-27
 

any idea who would know how to do this?  i am still waiting for the solution please

Thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top