Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Doresc o categorie sa apara in meniul din stanga dar nu si in bara
 
olicristea
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2012-06-21
Pitest, Romania
 

CIne ma poate ajuta si pe mine detin site-ul bijuterie-online.ro si am introdus categoria “bijuterii copii”.  Daca dau “Yes” in “Include in Navigation Menu “ imi adauga si in bara si in meniul din stanga daca dau “NO” nu imi mai apare nicaieri. Cine ma poate lamurii ce trebuie facut.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Alecs00
Member
 
Total Posts:  73
Joined:  2011-05-03
 

Meniul din stânga și cel din dreapta e format din categorii, deci dacă dai “Yes” în “Include in Navigation Menu“ iți va apărea în ambele nu?

O soluÈ›ie ar fi sa dai pe \"No \” È™i sa pui manual linkul în fiÈ™ierul \"top.phtml\" din :

/public_html/app/design/frontend/default/[tema]/template/catalog/navigation/
PS: daca nu ai fisierul top.phtml, in tema ta cel mai probail va fi in: app/design/frontend/base/default/template/catalog/navigation

fie în fișierul leftnav.phtml (denumirea lui difera in fuctie de ce modul ai instalat)
...
Bafta, Alex

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
olicristea
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2012-06-21
Pitest, Romania
 

ms alex de info
am gasit o solutie dar nu am implementat-o pentru ca am vb cu programatorul si mi-a zis sa nu ma bag smile, totusi o pun aici poate ajuta si pe altii.
in ->YOURTHEMENAME/template/catalog/navigation/top.phtml
am codul acesta:

<?php $_menu $this->renderCategoriesMenuHtml(0,'level-top'?>
<?php 
if($_menu): ?>
<div class="nav-container">
    <
ul id="nav">
        
<?php echo $_menu ?>
    
</ul>
</
div>
<?php endif ?>
tebuie inlocuit cu acesta:

<?php $_menu ''?>
<?php 
foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
    <?php $_menu 
.= $this->drawItem($_category?>
<?php 
endforeach ?>
<?php 
if ($_menu): ?>
<div class="nav-container">
    <
ul id="nav">
    
<?php foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
    <?php 
if (!in_array($_category->getId(), array(id-ul-[b]70[/b] spre exemplu de la categegoria respectiva care vreau sa fie sters din bara))) : ?> <?php echo $this->drawItem($_category?>
    <?php 
endif; ?>
    <?php 
endforeach ?>
    
</ul>
</
div>
<?php endif; ?>
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
olicristea
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2012-06-21
Pitest, Romania
 
Alecs00 - 12 March 2013 10:31 PM

Meniul din stânga și cel din dreapta e format din categorii, deci dacă dai “Yes” în “Include in Navigation Menu“ iți va apărea în ambele nu?

O soluÈ›ie ar fi sa dai pe \"No \” È™i sa pui manual linkul în fiÈ™ierul \"top.phtml\" din :

/public_html/app/design/frontend/default/[tema]/template/catalog/navigation/
PS: daca nu ai fisierul top.phtml, in tema ta cel mai probail va fi in: app/design/frontend/base/default/template/catalog/navigation


fie în fișierul leftnav.phtml (denumirea lui difera in fuctie de ce modul ai instalat)
...
Bafta, Alex

codul pe care l-am pus nu merge, in concluzie o sa incerc solutia ta dar nu am inteles.

Eu vreau ca, categoria sa apara in stanga nu si in bara de la meniu de sus pe orizontala deoarece imi cade search-ul mai jos si se vede aiurea....
Daca apas No la Include in Navigation Menu * nu mai apare deloc, daca apas Yes apare in ambele si se vede aiurea in bara de sus dupa cum ti-am spus.

Ce nu am inteles, ce cod trebuie sa bag in

/public_html/app/design/frontend/default/[tema]/template/catalog/navigation/
?
si nu trebuie in left.phtml ca acolo vreau sa apara?
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Alecs00
Member
 
Total Posts:  73
Joined:  2011-05-03
 

Neata,

<div class=\"nav-container\">
    <
ul id=\"nav\">
        
<?php echo $_menu ?>
        
        
<li class=\"level0\"><a href=\"<?php echo Mage::getBaseUrl(Mage_Core_Model_Store::URL_TYPE_WEB); ?>cat-principala-url-key\" title=\"title\">Cat Principala</a></li>
<?php foreach ($this->getSubCategories(276) as $_category):  
echo 
$this->drawItem($_category ?> 
<?php 
endforeach ?>       
        
    
</ul>
</
div>

Am inteles eu gresit, incerca sa te inspiri din codul de mai sus, si sa adaugi inca un <li> in meniul din stanga, fie in left.phtml, fie in left-nav.phtml, nu stiu cum se numeste fisierul care iti arata categoriile din stanga, daca e din tema sau e un modul.
Daca ai si subcategorii:

<?php foreach ($this->getSubCategories(276) as $_category):  
echo 
$this->drawItem($_category ?> 
<?php 
endforeach ?>
unde 276 e id-ul categoriei principale.

Bafta,
Alex smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
olicristea
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2012-06-21
Pitest, Romania
 

Buna dimineata!
Categoria pe care doresc sa o bag si nu imi apare are (ID: 79)
Am selectat in admin Include in Navigation Menu * \\\"NO\\\" (daca selectam \\\"yes\\\" imi apareau in ambele meniuri).
Am intrat aici:

/public_html/app/design/frontend/default/dasinu/template/catalog/navigation/left.phtml

Aici este codul acesta:

<?php if (!Mage::registry(\\\'current_category\\\')) return ?>
<?php $_categories 
$this->getCurrentChildCategories() ?>
<?php $_count 
is_array($_categories)?count($_categories):$_categories->count(); ?>
<?php 
if($_count): ?>
<div class=\\\"block block-layered-nav\\\">
    <
div class=\\\"block-title\\\">
        <
strong><span><?php echo $this->__(\\\'Browse By\\\'?></span></strong>
    </
div>
    <
div class=\\\"block-content\\\">
        <
dl id=\\\"narrow-by-list2\\\">
            <
dt><?php echo $this->__(\\\'Category\\\'?></dt>
            <
dd>
                <
ol>
                
<?php foreach ($_categories as $_category): ?>
                    <?php 
if($_category->getIsActive()): ?>
                    
<li>
                        <
a href=\\\"<?php echo $this->getCategoryUrl($_category) ?>\\\"<?php if ($this->isCategoryActive($_category)): ?> class=\\\"current\\\"<?php endif; ?>><?php echo $this->htmlEscape($_category->getName()) ?></a> (<?php echo $_category->getProductCount() ?>)
                    </
li>
                    
<?php endif; ?>
                <?php 
endforeach ?>
                
</ol>
            </
dd>
        </
dl>
        <
script type=\\\"text/javascript\\\">decorateDataList(\\\'narrow-by-list2\\\')</script>
    
</div>
</
div>
<?php endif; ?>

Am incercat sa pun dupa </li> de mai sus, dar nu merge

<?php foreach ($this->getSubCategories(79) as $_category):  
echo 
$this->drawItem($_category ?> 
<?php 
endforeach ?>

Astept mesajul tau, multumesc mult!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Alecs00
Member
 
Total Posts:  73
Joined:  2011-05-03
 

Neata,
left.phtml genereaza \"layered navigation\” (Browse By) nu genereaza meniul din stanga, daca ai instalat un modul sa iti genereze meniul incearca sa intri in defatul/default/template/catalog/navigation/, daca nu trebuie sa fie ceva de genu: left-nav.phtml, care trebuie sa fie tot in tema.

Bafta smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
olicristea
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2012-06-21
Pitest, Romania
 
Alecs00 - 28 May 2013 07:26 PM

Neata,
left.phtml genereaza \"layered navigation\” (Browse By) nu genereaza meniul din stanga, daca ai instalat un modul sa iti genereze meniul incearca sa intri in defatul/default/template/catalog/navigation/, daca nu trebuie sa fie ceva de genu: left-nav.phtml, care trebuie sa fie tot in tema.


Bafta smile

Buna, Alex!

Nu stiu de unde sa intru in

defatul/default/template/catalog/navigation/

Am dat un search sa vad ce am cu left, iti arat imediat:

/public_html/app/design/frontend/base/default/template/catalog/navigation/left.phtml
/public_html/app/design/frontend/base/default/template/callouts/left_col.phtml
/public_html/app/design/frontend/base/default/template/page/2columns-left.phtm
/public_html/app/design/frontend/dasinu/default/template/catalog/navigation/left.phtml
/public_html/app/design/frontend/dasinu/default/template/testimonial/sidebar-left.phtml
/public_html/app/design/frontend/dasinu/default/template/callouts/left_col.phtml
/public_html/app/design/frontend/dasinu/default/template/page/2columns-left.phtml
/public_html/app/design/adminhtml/default/default/template/backup/left.phtml
/public_html/app/design/adminhtml/default/default/template/widget/tabsleft.phtml

Astept raspuns,

Numai bine, Cristina!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Alecs00
Member
 
Total Posts:  73
Joined:  2011-05-03
 

nu nu e niciunul din cele de mai sus, vezi toate fisierele din [tema]/template/catalog/navigation
de exemplu la tema care lucrez acuma categoriile sunt generate de : categories.phtml, deci numele difera de tema.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
olicristea
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2012-06-21
Pitest, Romania
 
Alecs00 - 29 May 2013 01:52 AM

nu nu e niciunul din cele de mai sus, vezi toate fisierele din [tema]/template/catalog/navigation
de exemplu la tema care lucrez acuma categoriile sunt generate de : categories.phtml, deci numele difera de tema.

am selectat in admin Yes sa apara in ambele meniu-uri

apoi

app/design/frontend/tema/template/page/html/topmenu.phtml
. Aceasta este calea, o public poate ii ajuta si pe altii ca eu m-am chinuit de 3 zile smile

si am pus pus codul acesta in linia 21

<?php $_menu =  str_replace('level0 nav-8','level0 nav-8 no-display',$_menu?>
, bine l-am copiat ca aveam inainte nav-7.
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
olicristea
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  17
Joined:  2012-06-21
Pitest, Romania
 

ca sa nu mai deschid alt post, public aici o problema ce vreau sa o lamuresc. Spre exemplu vreau sa modific butonul “Adauga in wishlist’ cu “Adauga in lista dorinte” [url=http://www.bijuterie-online.ro/pandantiv-placat-cu-aur-18k-inima-se00664.html]. Stie cineva calea unde gasesc butonul acesta.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Just4one
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2013-07-30
Romania
 

Si eu tot incerc de o sapt sa fac ca unele categorii sa nu apara in top menu ci doar in side. Am modificat in mai multe locatii cu mai multe tipuri de cod dar nu am reusit.

Poate cineva sa fie mai explicit in privinta exacta a codului si calea pentru magento 1.7

multumesc

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Just4one
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2013-07-30
Romania
 
Just4one - 27 August 2013 10:18 PM

Si eu tot incerc de o sapt sa fac ca unele categorii sa nu apara in top menu ci doar in side. Am modificat in mai multe locatii cu mai multe tipuri de cod dar nu am reusit.

Poate cineva sa fie mai explicit in privinta exacta a codului si calea pentru magento 1.7

multumesc

am incercat asa:
/app/design/frontend/base/default/template/catalog/navigation/top.phtml

codul:

<?php $_menu = $this->renderCategoriesMenuHtml(0,'level-top') ?>
<?php if($_menu): ?>
<div class="nav-container">
<ul id="nav">
<?php foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
<?php if(stristr('YOURID1,YOURID2,YOURID3', $_category->getId()) === FALSE) : ?>
<?php echo $this->drawItem($_category) ?>
<?php endif ?>
<?php endforeach ?>

<?php// echo $_menu ?>
</ul>
</div>
<?php endif ?>

si

<?php $_menu = ''?>
<?php foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
<?php $_menu .= $this->drawItem($_category) ?>
<?php endforeach ?>
<?php if ($_menu): ?>
<div class="nav-container">
<ul id="nav">
<?php foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
<?php if (!in_array($_category->getId(), array(16,41,4,5,6,7,8))) : ?> <?php echo $this->drawItem($_category) ?>
<?php endif; ?>
<?php endforeach ?>
</ul>
</div>
<?php endif; ?>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Just4one
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2013-07-30
Romania
 
Just4one - 27 August 2013 10:22 PM

Just4one - 27 August 2013 10:18 PM
Si eu tot incerc de o sapt sa fac ca unele categorii sa nu apara in top menu ci doar in side. Am modificat in mai multe locatii cu mai multe tipuri de cod dar nu am reusit.

Poate cineva sa fie mai explicit in privinta exacta a codului si calea pentru magento 1.7

multumesc

am incercat asa:
/app/design/frontend/base/default/template/catalog/navigation/top.phtml

codul:

<?php $_menu = $this->renderCategoriesMenuHtml(0,'level-top') ?>
<?php if($_menu): ?>
<div class="nav-container">
<ul id="nav">
<?php foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
<?php if(stristr('YOURID1,YOURID2,YOURID3', $_category->getId()) === FALSE) : ?>
<?php echo $this->drawItem($_category) ?>
<?php endif ?>
<?php endforeach ?>

<?php// echo $_menu ?>
</ul>
</div>
<?php endif ?>

si

<?php $_menu = ''?>
<?php foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
<?php $_menu .= $this->drawItem($_category) ?>
<?php endforeach ?>
<?php if ($_menu): ?>
<div class="nav-container">
<ul id="nav">
<?php foreach ($this->getStoreCategories() as $_category): ?>
<?php if (!in_array($_category->getId(), array(16,41,4,5,6,7,8))) : ?> <?php echo $this->drawItem($_category) ?>
<?php endif; ?>
<?php endforeach ?>
</ul>
</div>
<?php endif; ?>

Inca mai astept pareri in legatura cu ce am scris mai sus, daca stie cineva.

multumesc

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Just4one
Jr. Member
 
Total Posts:  5
Joined:  2013-07-30
Romania
 

Am rezolvat.

Mersi olicristea smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top