Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Migrace na nový server - chyba
 
petrMetr
Member
 
Total Posts:  51
Joined:  2009-02-19
 

Ahoj,
pÅ™esouval jsem magento (1.2.1:2) na nový server. Nejprve to hodilo jen bílou obrazovku. Teď jsem ve stádiu, kdy už to “nÄ›co” vypisuje.

Can't retrieve entity config: core/store_group
Trace:
#0 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Resource.php(140): Mage::throwException('
Can't retrieve ...')
#1 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Abstract.php(228): Mage_Core_Model_Resource->getTableName('core/store_grou...')
#2 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Abstract.php(211): Mage_Core_Model_Mysql4_Abstract->getTable('store_group')
#3 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Collection/Abstract.php(83): Mage_Core_Model_Mysql4_Abstract->getMainTable()
#4 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Mysql4/Collection/Abstract.php(69): Mage_Core_Model_Mysql4_Collection_Abstract->_initSelect()
#5 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(789): Mage_Core_Model_Mysql4_Collection_Abstract->__construct(Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Store_Group))
#6 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Config.php(831): Mage_Core_Model_Config->getModelInstance('core_mysql4/sto...', Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Store_Group))
#7 /...cesta.../app/Mage.php(345): Mage_Core_Model_Config->getResourceModelInstance('core/store_grou...', Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Store_Group))
#8 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Abstract.php(200): Mage::getResourceModel('core/store_grou...', Object(Mage_Core_Model_Mysql4_Store_Group))
#9 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/Abstract.php(205): Mage_Core_Model_Abstract->getResourceCollection()
#10 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(387): Mage_Core_Model_Abstract->getCollection()
#11 /...cesta.../app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(247): Mage_Core_Model_App->_initStores()
#12 /...cesta.../app/Mage.php(432): Mage_Core_Model_App->init('', 'store', Array)
#13 /...cesta.../app/Mage.php(453): Mage::app('', 'store', Array)
#14 /...cesta.../index.php(60): Mage::run()
#15 {main}

bohužel se mi nic kloubného nepodařilo vygooglit, tak se sem obracím pro radu smile fakt již nevím jak dál. Přemýšlel jsem i o upgradu magenta na novou verzi, ale to je v tuto chvíli asi nereálné ... zatím to potřebuji jen zprovoznit.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

Tenhle výpis je na nic, spíš se koukni po logu.

Když jsi to přesouval, není na novém serveru nové php?
M.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
petrMetr
Member
 
Total Posts:  51
Joined:  2009-02-19
 

No, také jsem nad tím přemýšlel a došel jsem k závěru, že to bude dělat nová verze php ...takže to jedině dát na server, kde poběží starší verze. ... Zkusil jsem nainstalovat novou verzi magenta a bez problému, Stará veze hodila hned na začátku error.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

jj, dá se to opravit a upravit, ale přejít na novou verzi je určitě lepší řešení, i když také hodně pracné, zvláště z 1.2.1.2 když už je 1.7.0.2 protože mezi 1.4 a výš došlo k zásadním změnám struktury databáze i kódu.
M.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
petrMetr
Member
 
Total Posts:  51
Joined:  2009-02-19
 

jak je náročné převést data (hlavně zboží) z verze 1.2 do 1.7?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

Mno přes export/import s tim moc problem neni. Je spis pakarna nastavit si cele Magento znova, vyrobit kategorie, je potřeba změnit id kategoriím, nebo před importem těm prvkům.

Převod uživatelských účtů není problém.
Převod objednávek nejde, tj. lidé pak nemají historii svých objednávek no a Vy je také nevidíte, zůstali ve starém Magentu.
M.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Jojda
Member
 
Total Posts:  32
Joined:  2010-06-05
Czech Republic
 

Pak je samozÅ™ejmÄ› jeÅ¡tÄ› funkční způsob, který je trochu “pracnÄ›jší”, ale zachová vÅ¡echna data objednávek a stavů. Nainstalovat si vÅ¡echny meziverze magenta (1.3; 1.4; 1.5; atd) a postupnÄ› databázi pÅ™etahovat - shop upgradovat. Mám to ověřeno sice z verze 1.3, ale data jsou OK. JedinÄ› jak psal iguru, nÄ›které verze zavádÄ›ly podstatnÄ›jší zmÄ›ny (napÅ™. u verze 1.4 myslím ve struktuÅ™e adresářů Å¡ablon a layoutu)… asi je i jednodušší to dÄ›lat v základním vzhledu. Pracná je na tom právÄ› jen ta instalace verzí a možná potÅ™ebných doplňků (které mohou zlobit) a pak možná potÅ™eba mít naistalovánu další verzi PHP ... ostatní je jen export a import a se “spuÅ¡tÄ›ním”

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
iguru
Moderator
 
Avatar
Total Posts:  331
Joined:  2007-11-01
Děčín, Czech Republic
 

No ono staci diff-ovat verze, nemusi je clovek instalovat, ale ano, je to neskutecne pracne a vysledek nemusi byt zarucen. tedy pokud by clovek pouzival jenom ciste Magento tak ano, ale vetsinou to nejake moduly rozbiji, maloktery je napsan dobre.

Navic je dobre se prave u migrace zamyslet, co by se dalo udelat znovu a lepe, kdy jindy nez pri migraci wink

Hodne stesti.
M.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top