Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

500 internal server error :: Backend >> System >> Tools >> Backups
 
shanelee
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2012-12-18
 

We are unable to create magento backups from “Backend >> System >> Tools >> Backups” menu on magento version 1.5. When you are trying to create a backup after 15 to 20 mints system return a error message:

----------------------------------------------------------------------------------------------
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@choosemadeinusa.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 500 Internal Server Error error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/2.2.23 (Unix) mod_ssl/2.2.23 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at www.choosemadeinusa.com Port 443
----------------------------------------------------------------------------------------------

We have applied almost every solution which we found on magento forum since a lot of people faced that issue previously. The solutions which we have applied are:

* Change permissions to 777 on “var” folder.
* Made “var/backups” folder empty.
* Changed permissions of ROOT index.php file to 755.
* Increased the MAX TIME of execution in PHP.
* Increased the Memory limit.
* Replaced index.php file with the index.php.sample for temporary bases.
* Enabled the “Log Settings” to see what error system is generating. Check the attached “system.log” to see any error related to maganto backups?
* Replaced “split” with “explode” php function in the file “app/code/local/MageWorx/LinkExchange/Controller/Router.php”

But, no luck found we are really unclear what is wrong. We are planning to upgrade the magento version from 1.5 to 1.7 and we cannot start that process b/c we are unable to complete the backup process.

The worst part is when system returns the error message “500 internal server error” , then we reload the Dashboard page of back-end and it shows us message in green color that your “backup process has been completed”, it also shows the list of backups which system has created. But, we are sure that is not a complete backup OR should we assume that the backup has been completed?

In the attached “system.log” file there are errors on “Router.php” and “Navigation.php” is that something wrong with URL rewriting? As per our understanding “500 internal server error” also returns if routing is not correct.

Can anybody let us know and help us out what is going wrong since we have tried almost everything. Also, please check the attached “system.log” file may be someone can find a clue what is wrong with backup system of magento.

Your help will be highly appreciated.

Regards,
Shane

File Attachments
system.log  (File Size: 51KB - Downloads: 55)
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
shanelee
Jr. Member
 
Total Posts:  4
Joined:  2012-12-18
 

Does any body have any idea what is going wrong with magento backup system? I’m waiting for reply since last 18 hours and I’m really surprised no body replied on this post even magento support administration.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top