Magento Forum

Weergave van subcategorieën in categorie
 
tinycat
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2010-11-05
 

Hallo allemaal,

Ik ben al een tijdje bezig om mbv Magento een webshop op te zetten, en ik ben aangenaam verrast door de vele mogelijkheden.

Eén ding lukt me echter maar niet. Ik zou graag willen bereiken dat als je in de horizontale navigatiebalk (onder de header) een categorie selecteert, dat je dan vervolgens de subcategorieën te zien krijgt, in de zogeheten grid view. De subcategorie zou dan zichtbaar moeten worden in de vorm van een plaatje met daaronder de titel van de subcategorie.

Ik heb hier een op zich duidelijke oplossing voor gevonden (in de zin van dat ik begrijp hoe ik alles moet toepassen), maar dit werkt blijkbaar niet in versie 1.7. Het stukje code voor getCurrentChildCategories() kan ik bijvoorbeeld niet in de omschreven vorm terugvinden.

1. In cms select Static Pages
a. Set the Block Identifyer to for example “Sub Category Listing”
b. Set the Identifyer to “subcategory_listing”
c. In the content section add “{{block type=\\\"catalog/navigation\\\" template=\\\"catalog/navigation/subcategory_listing.phtml\\\"}}\\\"

2. Now take this code and create a new file called for example “subcategory_listing.phtml” this file needs to live in the “catalog/navigation” directory

<?php $_categories=$this->getCurrentChildCategories(); ?>

<div class=\\\"listing-type-list catalog-listing\\\">
    
<?php foreach ($_categories as $_category): ?>
    
<table width=\\\"100%\\\" border=\\\"0\\\" cellspacing=\\\"0\\\" cellpadding=\\\"0\\\">
            
<?php if($_category->getIsActive()): ?>
            
<tr>
                <
td width=\\\"30%\\\">
                    <
div class=\\\"listing-item\\\">
                        <
div class=\\\"cat-box-text\\\">
                        <
h6><a href=\\\"<?php echo $_category->getURL() ?>\\\" title=\\\"<?php echo $this->htmlEscape($_category->getName()) ?>\\\"><?php echo $this->htmlEscape($_category->getName()) ?></a></h6>
                        </
div>
                        <
div class=\\\"product-image\\\">
                            <
a href=\\\"<?php echo $_category->getURL() ?>\\\" title=\\\"<?php echo $this->htmlEscape($_category->getName()) ?>\\\">
                                <
img src=\\\"<?php echo $_category->getImageUrl() ?>\\\" width=\\\"100\\\" alt=\\\"<?php echo $this->htmlEscape($_category->getName()) ?>\\\" />
                            </
a>
                                
<?php /* echo \\\"Find this item->\\\" */ ?>
                        
</div>
                    </
div>
                
                </
td>
                <
td width=\\\"40%\\\">
                    <
div class=\\\"listing-item\\\">
                        <
div class=\\\"cat-box-text\\\">
                        
<?php echo $_category->getDescription() ?>
                        
</div>
                    </
div>
                </
td>
            
<?php endif; ?>
            
</tr>
        </
table>
    
<?php endforeach; ?>
</div>

3. Now Goto Manage Categories.
a. Pick a Sub Category Entry
b. Set the display mode to “Static Block Only”
c. From the CMS Block dropdown select the Static Page “Sub Category Listing”
d. Set the is anchor to no

Then, insert

->addAttributeToSelect(\\\'image\\\')

into the getCurrentChildCategories() function, located at app/code/core/Mage/Catalog/Block/Navigation.php

$collection->addAttributeToSelect(\\\'url_key\\\')
            ->
addAttributeToSelect(\\\'name\\\')
            ->
addAttributeToSelect(\\\'is_anchor\\\')
            ->
addAttributeToSelect(\\\'image\\\')
            ->
addAttributeToFilter(\\\'is_active\\\'1)
            ->
addIdFilter($category->getChildren())
            ->
setOrder(\\\'position\\\'\\\'ASC\\\')
            ->
joinUrlRewrite()
            ->
load();

Zou iemand mij hierin op weg kunnen helpen? Alvast hartelijk dank voor de genomen moeite om bovenstaand verhaal te bekijken!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
LibraOne
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2009-11-05
The Netherlands
 

Beste Tinycat,

Heb je een url waar je dit vandaan hebt?

Het lijkt te zijn gemaakt voor misschien een andere versie van Magento, want in mijn 1.7.0.2 installatie ziet die function getCurrentChildCategories er idd heel anders uit dan wat je in je topic geplakt hebt.

Met vriendelijke groet,

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tinycat
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2010-11-05
 

Dit is de link:

http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/14527/P75/

Als ik het goed begrijp, wordt daar aan het einde ook gesproken over het verschil in versies en wordt ook daar aangegeven dat de methode niet werkt in versie 1.7.

Hopelijk kunnen jullie hier meer wijs uit dan ik. *groentje*

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
LibraOne
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2009-11-05
The Netherlands
 

Hallo Tinycat,

Ik heb het bekeken, ik kan je niet zo vertellen hoe je dit werkend krijgt voor 1.7.x, kan wel wat PHP maar zo diep zit ik er niet in. Wat je zou kunnen doen is aanhaken op die draad en vragen of iemand dit werkend heeft gekregen voor 1.7.x en of die de codeveranderingen in die draad wil zetten.

Met vriendelijke groet,

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
LibraOne
Jr. Member
 
Total Posts:  9
Joined:  2009-11-05
The Netherlands
 

Beste TinyCat,

Nog even een toevoeging,

Wat mij opvalt is dat er in de core code van Magento ‘gehacked’ wordt, maar dan loop je een risicio dat bij een upgrade de core code overschreven wordt en weg zijn je wijzigingen. Eigenlijk moeten er overrides worden gemaakt in .../app/code/local, dus kopie van de paden en de te wijzigen bestanden in core en daar dan de wijzigingen doen. Dan is het upgradebestendig.

Met vriendelijke groet,

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
tinycat
Jr. Member
 
Total Posts:  13
Joined:  2010-11-05
 

Dank je wel, dat ga ik doen! Op zich is dit voor mij iets “extra’s”, het is immers niet noodzakelijk om Magento netjes te laten werken. Hartelijk dank voor het meedenken!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
amat1
Member
 
Total Posts:  36
Joined:  2011-06-13
 

Op deze blogpagina wordt ook een mooi voorbeeld gegeven. In de hoofd-categorie worden alle subcategorieën netjes met plaatjes weergegeven in een grid. Volgens mij is dit wat je bedoelt.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top