Salut
Trebuie sa iti pui codul intr-un fisier pentru upgrade.
Pentru asta trebuie sa creezi un modul custom.
Sa-l denumim ‘Easylife_Sales’. Poti schimba ‘Easylife’ in ce vrei tu, dar sa il schimbi peste tot in cpdul care urmeaza.
Pentru asta ai nevoie de fisierele urmatoare.
app/code/local/Easylife/Sales/etc/config.xml
app/code/local/Easylife/Sales/sql/easylife_sales_setup/mysql4-install-0.0.1.php
Aici trebuie pus codul tau:
<?php $installer = $this; $installer->startSetup(); $installer->run(” CREATE TABLE IF NOT EXISTS {$this->getTable(’sales_quote_custom’)} ( `id` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment, `quote_id` int(11) unsigned NOT NULL, `key` varchar(255) NOT NULL, `value` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8; CREATE TABLE IF NOT EXISTS {$this->getTable(’sales_order_custom’)} ( `id` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment, `order_id` int(11) unsigned NOT NULL, `key` varchar(255) NOT NULL, `value` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8; “); $installer->endSetup();
app/etc/modules/Easylife_Sales.xml
<?xml version="1.0"?> <config> <modules> <Easylife_Sales> <active>true</active> <codePool>local</codePool> <depends><Mage_Sales/></depends><!-- asta e aici ca sa se incarce modulul tau dupa Mage_Sales --> </Easylife_Sales> </modules> </config>
Stergi cache-ul si dezactivezi compilarea daca e activa si pur si simplu dai un refresh in orice pagina.
Salut
Trebuie sa iti pui codul intr-un fisier pentru upgrade.
Pentru asta trebuie sa creezi un modul custom.
Sa-l denumim ‘Easylife_Sales’. Poti schimba ‘Easylife’ in ce vrei tu, dar sa il schimbi peste tot in cpdul care urmeaza.
Pentru asta ai nevoie de fisierele urmatoare.
app/code/local/Easylife/Sales/sql/easylife_sales_setup/mysql4-install-0.0.1.php
Aici trebuie pus codul tau:
<?php $installer = $this; $installer->startSetup(); $installer->run(” CREATE TABLE IF NOT EXISTS {$this->getTable(’sales_quote_custom’)} ( `id` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment, `quote_id` int(11) unsigned NOT NULL, `key` varchar(255) NOT NULL, `value` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8; CREATE TABLE IF NOT EXISTS {$this->getTable(’sales_order_custom’)} ( `id` int(11) unsigned NOT NULL auto_increment, `order_id` int(11) unsigned NOT NULL, `key` varchar(255) NOT NULL, `value` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8; “); $installer->endSetup();
<?xml version="1.0"?> <config> <modules> <Easylife_Sales> <active>true</active> <codePol>local</codePool> <depends><Mage_Sales/></depends><!-- asta e aici ca sa se incarce modulul tau dupa Mage_Sales --> </Easylife_Sales> </modules> </config>
Stergi cache-ul si dezactivezi compilarea daca e activa si pur si simplu dai un refresh in orice pagina.
Sa imi zici daca a mers.
Marius.
Am creat folderele si fisierele app/code/local/Easylife/Sales/sql/easylife_sales_setup/mysql4-install-0.0.1.php
am dezactivat memoria cache, am dat refresh . In baza de date nu sau creat tabelele, nu stiu de ce
Am facut din nou toti pasii si nu merge. Eu vreau sa adaug tabelele pentru a avea inca cateva custom fields in pagina de checkout. Fac asta dupa tutorialul de aici http://www.excellencemagentoblog.com/magento-add-custom-fields-checkout-page si m-am blocat la partea cu crearea celor 2 tabele. Nu pot sa le creez in alt mod? Multumesc! site-ul e ivptrofee.ro
Tocmai am incercat la mine si merge.
Iata fisierele din nou. Sunt luate copy/paste din fisierele pe care tocmai le-am testat:
app\code\local\Easylife\Sales\etc\config.xml
Le-am facut inca o data dar fara succes. Eu cred ca site-ul nu ruleaza fisierul cu codu ca sa creeze tabelul in baza de date. Folosesc m-turbo management dar l-am dezactivat pe prima pagina si pe categorii. Memoria cache am sters-o, copilarea e dezactivata. Versiunea mea de Magento e 1.7.0.2.
Am incercat si tutorialul de aici dar nu am reusit inca nimic http://magentocookbook.wordpress.com/2009/06/28/magento-module-sql-setup/