Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Image CAPTCHA requires FT fonts support
 
divineaudio
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2012-04-19
 

Hi There,

Having a problem with my Magento site, when ever a customer clicks the forgotten password link the following error gets thrown up and I have no idea how to remedy it.

Just wondering if anyone has an idea, i’m using CE 1.7.2

Cheers

There has been an error processing your request
Image CAPTCHA requires FT fonts support

Trace:
#0 /home/divinea1/public_html/lib/Zend/Captcha/Image.php(429): Zend_Captcha_Image->_generateImage(’a2df16b2cf1faa9...’, ‘D24A’)
#1 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Captcha/Block/Captcha/Zend.php(74): Zend_Captcha_Image->generate()
#2 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(863): Mage_Captcha_Block_Captcha_Zend->_toHtml()
#3 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Captcha/Block/Captcha.php(46): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#4 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(863): Mage_Captcha_Block_Captcha->_toHtml()
#5 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Text/List.php(43): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#6 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(863): Mage_Core_Block_Text_List->_toHtml()
#7 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(582): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#8 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(526): Mage_Core_Block_Abstract->_getChildHtml(’form.additional...’, true)
#9 /home/divinea1/public_html/app/design/frontend/default/divineaudio/template/customer/form/forgotpassword.phtml(42): Mage_Core_Block_Abstract->getChildHtml(’form.additional...’)
#10 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php(241): include(’/home/divinea1/...’)
#11 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php(272): Mage_Core_Block_Template->fetchView(’frontend/defaul...’)
#12 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php(286): Mage_Core_Block_Template->renderView()
#13 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(863): Mage_Core_Block_Template->_toHtml()
#14 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Text/List.php(43): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#15 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(863): Mage_Core_Block_Text_List->_toHtml()
#16 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(582): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#17 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(526): Mage_Core_Block_Abstract->_getChildHtml(’content’, true)
#18 /home/divinea1/public_html/app/design/frontend/default/divineaudio/template/page/1column.phtml(46): Mage_Core_Block_Abstract->getChildHtml(’content’)
#19 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php(241): include(’/home/divinea1/...’)
#20 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php(272): Mage_Core_Block_Template->fetchView(’frontend/defaul...’)
#21 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Template.php(286): Mage_Core_Block_Template->renderView()
#22 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Block/Abstract.php(863): Mage_Core_Block_Template->_toHtml()
#23 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Model/Layout.php(555): Mage_Core_Block_Abstract->toHtml()
#24 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(390): Mage_Core_Model_Layout->getOutput()
#25 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Customer/controllers/AccountController.php(542): Mage_Core_Controller_Varien_Action->renderLayout()
#26 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Action.php(419): Mage_Customer_AccountController->forgotPasswordAction()
#27 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Router/Standard.php(250): Mage_Core_Controller_Varien_Action->dispatch(’forgotpassword’)
#28 /home/divinea1/public_html/app/code/community/ArtsOnIT/OfflineMaintenance/Controller/Router/Standard.php(46): Mage_Core_Controller_Varien_Router_Standard->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#29 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Controller/Varien/Front.php(176): ArtsOnIT_OfflineMaintenance_Controller_Router_Standard->match(Object(Mage_Core_Controller_Request_Http))
#30 /home/divinea1/public_html/app/code/core/Mage/Core/Model/App.php(354): Mage_Core_Controller_Varien_Front->dispatch()
#31 /home/divinea1/public_html/app/Mage.php(683): Mage_Core_Model_App->run(Array)
#32 /home/divinea1/public_html/index.php(87): Mage::run(’’, ‘store’)
#33 {main}

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keanokia
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  23
Joined:  2012-10-17
 

me to. + 1.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
keanokia
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  23
Joined:  2012-10-17
 

i solve this, in my case

go to your WHM account -> Software -> EasyApache

find your way to ‘Exhaustive Options List’ tab

find and check the ‘TTF (FreeType)’

and Rebuid..

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
divineaudio
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2012-04-19
 

Thank you so much, that is exactly how to fix the problem.

You sir, are a star smile

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Bugatti
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2011-02-23
 

Please point me how to fix this error under NGINX web server

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Rizvan Vadia
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  4
Joined:  2010-04-23
Ahmedabad
 

Yes the building via WHM works well for me.

I got same error on checkout pages and that was solved too.

Thanks

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
hiddendragon
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2013-01-12
 

Thanks . This was helpful.

Regards to all contributors.

<a href="http://technologygarden.biz">Technology Garden</a>

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
luckynaren
Jr. Member
 
Total Posts:  2
Joined:  2013-08-20
 

Hi,

We have updated changes in WHM, but still I am getting same error. We are using CAPTCHA in custom modules. Is there anything we need to changes except above mentioned solution?

Please help us to get out from this situation as customer is in urgency.

thank you,
Narendra

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top