Try the Demo

Magento Forum

Birkaç ufak problem…

Halil Kaya
Jr. Member

Total Posts:  5

Merhaba,
E-ticaret uygulamasına giriş için önümde 3 seçenek vardı: osCommerce, PrestaShop ve Magento. osCommerce ve PrestaShop’u birkaç özelliklerini sevmediğim için eledim. Magento gerçekten çok hoşuma gitti. Fakat çok yeni olduğum için yapamadığım bazı şeyler var. Belki bunlar benim yerel sunucumdan da kaynaklanıyor olabilir ama yine de yardım edebilirseniz sevinirim.
Daha önceleri Magento’yu kurarken hata veriyordu, kurmuyordu v.s. Şimdi ise Magento’yu kurdum. Bir ürün ekliyorum. Ayrıca bir müşteri hesabı açarak bu ürünü satın almak istiyorum. Fakat ürüne tıkladığım an Error Report başlıklı bir hata veriyor. Aslında bir hata değil sanırım bir kodlama hatası gibi görünüyor. Daha sonra Magento’yu başka bir bilgisayara sıfır Linux kurulumu ve üzerine PHP 5.0, Apache 2 ve MySQL 5 kurulumu yaparak denedim. Bu kez de ürünü satın almak istediğim zaman benzer hatayı veriyor. Belki de yeni sürümü beta dır ve bu sorunlar giderilmemiş olabilir diye düşünerek en eski sürümlerinden birisini kurdum fakat yine aynı hatayı alıyorum.
Benim öğrenmek istediğim, bu hataları almamın sebebi Magento’nun yazılımsal hataları mı yoksa benim bilgisayarımda mı bir sorun var (ki hiç sanmıyorum sıfır tertemiz kurulum yaptım sırf Magento için).

İkinci bir husus olarak da Magento’yu Pardus’a kurmaya çalışırken pdo_mysql eklentisinin yüklü olması gerektiği hatasını alıyorum. Bu eklentiyi nasıl yükleyebilirim? (Pardus depolarında yok).

Şimdiden teşekkürler.
İyi çalışmalar…

Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community

Halil Kaya
Jr. Member

Total Posts:  5

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim…
Cevabını ben yazayım, yapamayan arkadaşlar için.
Arkadaşlar, eğer allowed memory size ile ilgili bir hata alıyorsanız (şuan hatanın tamamı aklımda değil) php.ini dosyasındaki memory_limit kısmını arttırarak tekrar deneyin. Sorun çözülüyor…

Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top