Posting in the Magento forums has been disabled pending the implementation of a new and improved forum solution which should better serve the community.

For new questions please post at magento.stackexchange.com, the community-run support site for the Magento community. We will be providing updates on the new forum solution soon. For questions or concerns please email community@magento.com.

Magento Forum

Gallery Images Upload Problem in Magento 1.7.0.2
 
ripansil
Jr. Member
 
Total Posts:  3
Joined:  2011-07-05
Kharagpur
 

From the last 10 day I am working on product upload in Magento Store. There was a lot of issues with product uploading in Magento 1.7 version. Configurable product image attributes like image, small_image and thumnail images got uploaded and showing up. Everything worked fine. But the gallery images (comma separated) got inserted in catalog_product_entity_varchar table with attribute_id (95) in a single row. Whereas it should get inserted in catalog_product_image_gallery table in separate rows. And also the images did not got uploaded in media/catalog/product.

I have searched and gone through many posts, even tried with media_gallery attrribute and uploaded products from Import/Export -> Import option. Some of the post that I have viewed:

http://marius-strajeru.blogspot.in/2011/09/upload-issue-for-magento-1600.html
http://www.magentocommerce.com/wiki/groups/153/importing_product_images_with_csv
http://www.magentocommerce.com/answers/Importing-multiple-images-for-each-product
http://www.magentocommerce.com/answers/discussion/3554/image-not-showing/p1

I request some of the magento experts who have worked with 1.7 and uploaded multiple images for configurable products, to help me. As it is already late and everyday my client is chewing my head for this. And honestly without the gallery images the product page is looking dull.

Waiting for the help.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Store_Manager
Enthusiast
 
Avatar
Total Posts:  867
Joined:  2012-07-09
 

Hi there,

Everything worked fine. But the gallery images (comma separated) got inserted in catalog_product_entity_varchar table with attribute_id (95) in a single row. Whereas it should get inserted in catalog_product_image_gallery table in separate rows.

Not sure the reason of the issue you are facing now, but can offer you alternative to try. There is the desktop application called Store Manager for Magento. You ca use it and re-import your images and in the process of import to media gallery you have to assign the column of your file with images (multiple images for definite product need to be separated with comma). In this way images should be uploaded correctly.

In any case, if you are interested you can try it, there is free 14-days trial of Store Manager - http://www.magentocommerce.com/magento-connect/store-manager-for-magento.html
Hope it helps.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Back to top