Magento Forum

   
Country List Empty
 
TwilightWebDesign
Jr. Member
 
Total Posts:  22
Joined:  2008-04-20
 

Hello,

When I go through the checkout process. I get to billing information but the country drop down list is blank!?!?

Any ideas how to correct this to show all countries. See attached screen shot.

Regards,
Matt

Image Attachments
country_error.jpg
 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Paul R Burton
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2008-12-02
 

I’m experiencing this same issue after upgrading to 1.2 ...

The Shipping Countries Drop Menu no longer populates.  It only shows one entry, Andorra, no matter what is selected in the Shipping Configuration.

United States, Canada, etc. are not options for the user.

How do I solve this issue?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Paul R Burton
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2008-12-02
 

Bump.

Someone please assist.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Paul R Burton
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2008-12-02
 

Please, for god’s sake ... can someone help?

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
Paul R Burton
Jr. Member
 
Total Posts:  25
Joined:  2008-12-02
 

Jesus [expletive] Christ ... Solved.  Two hours and a 1000 threads later ...

THANK YOU REDPEN.

Solution: make sure you edit the ‘General’ tab under each Store Configuration Scope as well as the overiding ‘Main Website’ option, otherwise the list will be blank.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
captaincaveman
Member
 
Total Posts:  37
Joined:  2009-06-10
 

thanks i was looking for the answer to this problem after i updated to 1.7, this really helped!

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
mannebusk
Jr. Member
 
Total Posts:  1
Joined:  2012-09-18
 

I found that the problem was corrupt data in the core_config_data table. Some how there was a row saved with path “general” and value NULL. That caused the hwole general section to return empty when asked for config data. When that row was removed, all was fine again. This also caused a problem with creating new product attributes in admin.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
 
pbirnie
Jr. Member
 
Avatar
Total Posts:  12
Joined:  2012-05-10
 

@mannebusk

Thanks! That was my issue as well—a corrupt core_config_data table.—and that same offending line.  Luckily it was just in my dev environment; when I pulled the current one from production, everything operated as it should.

 
Magento Community Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
Magento Community
    Back to top